Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011



Οι ιδιοκτήτες ταξί σηκώνουν τις μπάρες
Πέμπτη συνεχής ημέρα κινητοποιήσεων για τους ιδιοκτήτες ταξί σήμερα, που αντιδρούν στην απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, με τις κινητοποιήσεις να μεταφέρονται σε διόδια, λιμάνια, αεροδρόμια και δημόσια κτίρια.

Από τις 09:00 το πρωί οι αυτοκινητιστές της Αθήνας βρίσκονται στα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών, σηκώνοντας τις μπάρες, ενώ αναμένεται στη συνέχεια να κατευθυνθούν προς τον Ισθμό της Κορίνθου, για να ενωθούν με τους συναδέλφους τους στην Πελοπόννησο, οι οποίοι έχουν σηκώσει και εκεί τις μπάρες.

Στη Θεσσαλονίκη, οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν αποκλείσει με τα οχήματά τους κεντρικούς κόμβους στις τρεις εξόδους της πόλης. Ταξί της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής έκλεισαν νωρίτερα την εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών στο ύψος της Καρδίας. Λίγο πιο πριν έκλεισε και η εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Λαγκαδά, στο Δερβένι και η εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στον κόμβο Λαχαναγοράς. Ο χρόνος αποκλεισμού των δρόμων δεν έχει ανακοινωθεί.

Στο Ηράκλειο Κρήτης, αποκλείστηκε σήμερα και το λιμάνι, ενώ σε κλοιό βρίσκεται το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης», όπου σημειώνονται διαπληκτισμοί και εντάσεις μεταξύ των ταξιτζήδων και οδηγών τουριστικών λεωφορείων. Οι οδηγοί ταξί έχουν αποκλείσει το χώρο του λιμανιού και έτσι δεν μπόρεσαν να αποβιβαστούν οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων Magesty και Cristal της εταιρείας Louis, όπου επρόκειτο να πραγματοποιήσουν οργανωμένες εκδρομές στην περιοχή και επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους. Στα δύο κρουαζιερόπλοια επιβαίνουν περίπου 2.500 επιβάτες.

Οι διαμαρτυρόμενοι τονίζουν ότι σκοπός της κινητοποίησης τους εκεί, είναι να εμποδίσουν τη διέλευση των τουριστικών λεωφορείων, από και προς το χώρο του λιμανιού και δηλώνουν έτοιμοι για περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα τους. Πάντως, κατά πληροφορίες, η εταιρία των κρουαζιερόπλοιων εξετάζει το ακόμα και το ενδεχόμενο υποβολής μηνύσεων. Σύμφωνα με τον διευθυντή της εταιρείας Louis, Γ.Κουμπενά, αν οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων δεν καταφέρουν να επισκεφτούν τους αρχαιολογικούς χώρους, η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να τους αποζημιώσει.

Στα Χανιά, οι αυτοκινητιστές που αποχώρησαν από το αεροδρόμιο των Χανίων, έχουν παρατάξει από τις 08:00 το πρωί τα αυτοκίνητα τους έξω από το κτίριο που στεγάζει τις δυο οικονομικές υπηρεσίες των Χανίων και θα παραμείνουν εκεί τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι, αποκλείοντας την είσοδο των δυο υπηρεσιών.

Ιδιοκτήτες ταξί της Μεσσηνίας έχουν παραταχθεί στην είσοδο του αεροδρομίου Καλαμάτας και πραγματοποιούν συμβολικές δεκάλεπτες καταλήψεις, χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του αεροδρομίου. Την ίδια ώρα αρκετά ταξί της Τρίπολης, κατευθύνονται προς το αεροδρόμιο Καλαμάτας. Από τις 10:30 το πρωί, οι ιδιοκτήτες ταξί της Τρίπολης, αφού πρώτα πραγματοποίησαν αυτοκινητοπορεία στην πόλη, βρίσκονται στα διόδια Νεστάνης κι έχουν σηκώσει τις μπάρες.

Σε κατάληψη της Εφορίας, του ΟΑΕΕ και του ΟΑΕΔ προχώρησαν από το πρωί οι οδηγοί των ταξί της Σάμου, οι οποίοι συνεχίζουν καθημερινά τις κινητοποιήσεις τους αλλά και τις καταλήψεις σε διάφορα δημόσια κτίρια. Από τις 08:00 το πρωί έχει αποκλειστεί και το τμήμα του λιμανιού της Κέρκυρας, όπου δένουν τα κρουαζιερόπλοια, με αποτέλεσμα οι τουρίστες να κατεβαίνουν με τα πόδια μέχρι την έξοδο, προκειμένου να επιβιβαστούν στα λεωφορεία για να επισκεφθούν το νησί.
tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive