Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

ΣΦΟΔΡΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΝΕΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Αυγούστου 20, 2011

ΣΦΟΔΡΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΝΕΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Για μια ακόμη φορά το καθεστώς στην Τουρκία αποφάσισε να ακολουθήσει το δρόμο του πολέμου και της τρομοκράτησης των πολιτών του, ενώ εκμεταλλεύεται τις επιθέσεις στο Β.Ιράκ για να στείλει ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες καθώς η σύγκρουση για τις ΑΟΖ και την εκμετάλλευεση των κοιτασμάτων ενέργειας κλιμακώνεται.
Η κυβέρνηση Ερντογάν αφού έδειξε απρόθυμη να συνδιαλλαγεί με τους Κούρδους αυτονομιστές, εκμεταλλεύεται το κλίμα εθνικισμού που η ίδια καλλιέργεισε για να εκδηλώσει την νέα πολεμική της απόπειρα κλιμακώνοντας επικίνδυνα την πολύχρονη σύγκρουση. Μια κίνηση που έχει αποδέκτες εντός και εκτός Τουρκίας. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας δημοσιεύει φωτογραφίες των πληγμάτων σε αποθήκες και κέντρα εκπαίδευσης των Κούρδων ανταρτών από τα τρία κύματα αεροπορικών επιθέσεων που εξαπέλυσαν τα τουρκικά αεροσκάφη στο Β.Ιράκ, ενώ πολλοί αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα του εγχειρήματος γνωρίζοντας τη μορφολογία του εδάφους.
Αφορμή για τη διεξαγωγή των βομβαρδισμών αποτέλεσαν οι συνεχείς απώλειες Τούρκων κληρωτών από τις επιθέσεις των Κούρδων ανταρτών, οι οποίοι εκδηλώνουν κάθε στιγμή την αποτελεσματικότητα τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι εν μέσω της μεγάλης τουρκικής επίθεσης το PKK φαίνεται ότι συνεχίζει κανονικά τη δράση του εντός της Τουρκίας. Tη νύχτα της Πέμπτης αντάρτες του PKK επιτέθηκαν σε φυλάκιο της στρατοχωροφυλακής στην περιοχή Έρουχ της πόλης Σεμντίλι, στη Νοτιοανατολική Τουρκία. Η επίθεση έγινε με ρουκέτες και πολυβόλα και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τις συγκρούσεις σκοτώθηκαν 2 στρατιώτες και τραυματίστηκαν άλλοι 3. Οι αντάρτες του PKK διέφυγαν από την περιοχή και μονάδες του τουρκικού στρατού ψάχνουν τα ίχνη τους.
Οι επιθέσεις των ανταρτών δεν αντισταθμίζουν τις συνέπειες των συνεχών και ταυτόχρονων τουρκικών βομβαρδισμών από 30 F-16 και F-4 που απογειώνονται από το Ντιγιαρμπακίρ και από την αεροπορική βάση της Μαλάτιας. Στόχος των βομβαρδισμών είναι οι στρατιώτικές βάσεις του PKK και συγκεκριμένα η βάση Καντίλ, Ζαπ, Χάκουρκ, Μετίνα, Χαφτανίν, Χινέρα και Σιντέκα. Ολες αυτές οι βάσεις βρίσκονται στο Βόρειο Ιράκ κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.
Οι αεροπορικές επιχειρήσεις έχουν ως στόχους και την εξουδετέρωση των αντιαεροπορικών πυροβόλων του PKK. Oı τουρκικές ένοπλες δυνάμεις υποστηρίζουν ότι χτύπησαν 17 αντιαεροπορικά πυροβόλα.
Βόμβες όμως πέφτουν και στα 4 στρατηγεία του PKK, καθώς Τουρκικό και Ιρανικό κράτος φαίνεται να ενισχύουν την συνεργασία τους εναντίον των Κούρδων αυτονομιστών. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα τουρκικά μαχητικά που απογειώθηκαν από τη Μαλάτια, εισήλθαν στον εναέριο χώρο του Ιράν, με άδεια της Τεχεράνης, και με αυτή την παράκαμψη καταφέρνουν να χτυπήσουν στόχους σε σημεία που μέχρι σήμερα τα τουρκικά μαχητικά δεν μπορούσαν να πλησιάσουν. Η κίνηση αυτή πιθανότατα αιφνιδίασε τους Κούρδους που επιπλέον εκφράζουν φόβους για πιθανότητα προετοιμασίας κάποιας χερσαίας επιχείρησης από την πλευρά του τουρκικού στρατού.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέχουν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις την πρώτη μέρα των βομβαρδισμών επλήγησαν 228 στόχοι με αεροσκάφη και πυροβολικό στο Β.Ιράκ! Τουρκικά μαχητικά έπληξαν 60 στόχους Κούρδων ανταρτών στο Βόρειο Ιράκ στο πλαίσιο επιχείρησης την οποία οι τουρκικές αρχές χαρακτήρισαν "επιτυχή", αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το επιτελείο του στρατού.


Η ανακοίνωση προσθέτει ότι το τουρκικό πυροβολικό έπληξε 168 στόχους στην περιοχή πριν από την επιχείρηση από αέρος.
Τη δεύτερη μέρα των επιθέσεων, 124 στόχους χτύπησαν οι Τούρκοι. Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν 28 θέσεις των κούρδων αυτονομιστών στο βόρειο Ιράκ κατά τη δεύτερη ημέρα αεροπορικών βομβαρδισμών με στόχο θέσεις του ΡΚΚ και επέστρεψαν στη βάση τους, αναφέρει σε ανακοίνωση το αρχηγείο των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων.

 Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι, στη διάρκεια της επιχείρησης, το πυροβολικό έπληξε 96 θέσεις ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στην περιοχή.
Οι βομβαρδισμοί συνεχίστηκαν και χθες για τρίτη μέρα ή καλύτερα για τρίτη νύχτα καθώς διεξάγονται νυχτερινές ώρες.
Όμως για το τουρκικό καθεστώς ο πόλεμος πάει χέρι-χέρι με την κρατική τρομοκρατία.
'Ηδη ξεκίνησαν μαζικές συλλήψεις Κούρδων στην Τουρκία. Οι πρώτες 12 συλλήψεις Κούρδων σημειώθηκαν στην πόλη Χακάρι λίγες ώρες μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, που έλαβε απόφαση για την καταπολέμηση του PKK με σκληρό τρόπο. Στην περιοχή Γιουκσέκοβα της πόλης Χακκάρι της Νοτιοανατολικής Τουρκίας, 12 άτομα συνελήφθησαν με την κατηγορία «της οργάνωσης της νεολαίας του PKK». Όλοι οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στην πόλη Βαν για να ανακριθούν.
Ο τουρκικός τύπος συμμετέχοντας στην ενορχηστρωμένη απόποιρα κατά των αυτονομιστών δημοσίευσε άρθρα που τονίζουν ότι η κυβέρνηση Ερντογάν ίσως συλλάβει ακόμη και 1400 Κούρδους, για να καταπολεμηθεί η δράση του PKK.
Η τουρκική κυβέρνηση να υποστηρίζει πως ο πόλεμος στη Νοτιοανατολική Τουρκία θα διεξαχθεί" εντός των ορίων της δημοκρατίας" και οι αποφάσεις του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας δείχνουν να κινούνται με όρους Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού.
Είναι τα πρώτα βήματα υλοποίησης της απόφασης του Συμβούλιου Εθνικής Ασφαλείας να λάβει σκληρά μέτρα κατα της "τρομοκρατίας". Σχεδόν 4.5 ώρες συνεδρίαζε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας, για να συζητήσει τα μέτρα που θα ληφθούν για την καταπολέμηση της "τρομοκρατίας", όπως χαρακτηρίζουν οι Τούρκοι τον αγώνα των Κούρδων.
Τα μέλη του Συμβουλίου συνεδρίασαν στο προεδρικό Μέγαρο Τσάνκαγια, και υπο την προεδρία του Αμντουλάχ Γκιουλ εξετάστηκαν όλα τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Η πολιτική σε συνεργασία με την στρατιωτική ηγεσία συζήτησαν για το τι φταίει για τις μεγάλες απώλειες του τουρκικού στρατού στις μάχες με το PKK. O πρωθυπουργός Ερντογάν με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων Οζέλ παρουσίασαν όλα τα δεδομένα και αποφάσισαν να αποσύρουν τις πολυάριθμες μονάδες κληρωτών και να τις αντικαταστήσουν από Επαγγελματίες στρατιώτες και Ειδικές Δυνάμεις. Επίσης, η κυβέρνηση ζήτησε "την συστράτευση των ΜΜΕ στην εθνική απόποιρα", όπως ονόμασε την επιχείρηση αυντριβής των ανταρτών.
Όλα πλέον δείχνουν ότι οι μειονοτικοί πληθυσμοί της Τουρκίας θα δεχτούν μεγάλη καταπίεση. Τα όποια δικαιώματα τους πλέον βρίσκονται στην σκιά του στρατιωτικού νόμου, ενώ κανείς δεν αναμένει βελτίωση της θέσης τους. Στην νεά Τάξη Πραγμάτων του καπιταλισμού και ιδιαίτερα σε περίοδο κρίσης, κανένα αστικό σύστημα εξουσίας δε δείχνει διατεθειμένο να συνδιαλλαγεί και να παραχωρήσει δικαιώματα στον κόσμο της εργασίας και στις μειονότητες. Όλα επιλέγουν την κρατική τρομοκρατία και την καταστολή του εσωτερικού εχθρού. Η πολιτική Ερντογάν, με δεδομένες τις τουρκικές-κουρδικές ιδιαιτερότητες, αποτελεί συνέχεια της πολιτικής Σαρκοζί συντριβής των εξεγέρσεων της γαλλικής νεολαίας των γκέτο, του Παπανδρέου για να περάσει τον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα, της απάντησης Κάμερον απέναντι στις κοινωνικές εκρήξεις που δημιουργεί η άγρια ταξική πολιτική εξυπηρέτησης των συμφερόντων του κόσμου του πλούτου.
Για αυτό ακριβώς το λόγο βλέπουμε ότι παρά τις ελληνοτουρικές διαφορές και την τωρινή αντίθεση Τουρκίας-Ε.Ε., υπάρχει αγαστή συνεργασία στο ΝΑΤΟ για την υλοποίηση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων όπως αυτή στη Λιβύη ή για την συντριβή και με στρατιωτικά μέσα του εσωτερικού εχθρού-αγωνιζόμενου λαού.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγωνιζόμενο Κουρδικό λαό.
Σε καμιά περίπτωση δε δεχόμαστε την εκμετάλλευση του αγώνα του Κουρδικού λαού από τον ελληνικό εθνικισμό στον ανταγωνισμό μεταξύ ελληνικού και τουρκικού κράτους.
Αντίθετα πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο όσο ποτέ ένα νέο εργατικό διεθνιστικό εργατικό κίνημα ώστε από κοινές θέσεις και αφετηρίες να παλέψουν Έλληνες-Τούρκοι-Κούρδοι εργάτες βάζοντας στην άκρη τα διχαστικά για τους εργαζομένους "εθνικά δίκαια".

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
diktiospartakos.blogspot.com
  • Blogroll

  • Blog Archive