Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Ένα μικρό σχόλιο των Απολυμένων του 902 για τα λεγόμενα του βουλευτή του ΚΚΕ Θ. Παφίλη

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 09, 2011

Για τις νέες ανακρίβειες και συκοφαντίες εναντίον μας που χρησιμοποίησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Θ. Παφίλης στη Βουλή σε αντιπαράθεσή του με το φασιστικό κόμμα ΛΑΟΣ

Ένα μικρό σχόλιο των Απολυμένων του 902 για τα λεγόμενα του βουλευτή του ΚΚΕ Θ. Παφίλη
Όπως έχουμε ήδη σημειώσει, δε θέλουμε να βομβαρδίζουμε τα ΜΜΕ με συνεχείς ανακοινώσεις. Νομίζουμε ότι στην πρώτη μας ανακοίνωση που περιγράφουμε τα γεγονότα στον 902, αλλά και στην απάντησή μας στις συκοφαντίες του «Ριζοσπάστη» της 6ης και 7ης του Σεπτέμβρη 2011, περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια η κατάσταση που έχει διαμορφώσει με απόλυτη ευθύνη της η εργοδοσία του 902-ΚΚΕ.
Δε μπορούμε όμως να αφήσουμε αναπάντητες τις ανακρίβειες που χρησιμοποίησε στην αντιπαράθεσή του με το βουλευτή του φασιστικού ΛΑΟΣ Α. Γεωργιάδη ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, σε ό,τι αφορά το δικό μας ζήτημα.
Ο κύριος Παφίλης, όπως και η εφημερίδα του ΚΚΕ, μιλάνε συνεχώς για «μετρημένους στα δάχτυλα των δύο χεριών», «δέκα άτομα», προσπαθώντας να μας παρουσιάσουν σαν ένα περιθωριακό και άμαζο, ίσως και ύποπτο κίνημα. Πρέπει να ξέρει ο κύριος Παφίλης ότι εμείς δεν έχουμε φερτούς επαγγελματίες «συμπαραστάτες», να τους φέρνουμε στις κινητοποιήσεις μας για να κάνουμε μπούγιο και να φαινόμαστε πολλοί. Είμαστε αυθεντικό, ανεξάρτητο και ταξικό κίνημα απολυμένων, και απόδειξη γι' αυτό είναι ακριβώς ότι δεν κοιτάμε με βρώμικες συμμαχίες να φουσκώνουμε τον αριθμό μας. Από τους 21 που έχουν απολυθεί, τη Δευτέρα ήμαστε στη συγκέντρωση έξω από τον Περισσό σχεδόν όλοι, κι όσοι δεν ήταν για οικογενειακούς ή και επαγγελματικούς λόγους, εκφράσανε τη θερμή τους συμπαράσταση και ένιωθαν σαν να ήταν εκεί.
Επίσης, μαζί με τους συμπαραστάτες μας συναδέλφους από τα άλλα Μέσα και εκείνα τα μέλη του ΔΣ της ΕΤΙΤΑ που μας στήριξαν, ξεπεράσαμε σε αριθμό τους 25 συγκεντρωμένους. Και κάτι ακόμη: αρνείται ο κύριος Παφίλης το δικαίωμα κάποιων συναδέλφων μας, που έφυγαν οικειοθελώς από το σταθμό (κάποιοι με αφορμή τα σχέδια για τις μαζικές απολύσεις) να είναι δίπλα μας, να είμαστε ενωμένοι σε αυτό μας τον αγώνα;; Αφού τους θέλουμε εμείς οι απολυμένοι δίπλα μας, κι εκείνοι θέλουνε με όλη τους την καρδιά να μας συμπαρασταθούνε σα συνάδελφοι και συναγωνιστές, ποιο είναι το πρόβλημα του κυρίου Παφίλη και της εργοδοσίας 902-ΚΚΕ;;
Ο κ. Παφίλης λέει λοιπόν συνειδητά ψέματα όταν μιλάει για «συγκέντρωση δέκα ανθρώπων», οι οποίοι κιόλας έχουν δήθεν «απολυθεί εδώ και πολύ καιρό». Οι πρώτες 6 απολύσεις κύριε Παφίλη, έγιναν στις 10 του Δεκέμβρη του 2010. Οι τελευταίες δύο, η μία μάλιστα συναδέλφου τεχνικού που έχει μωρό 13 μηνών, έγιναν την 1η του Σεπτέμβρη του 2011, δηλαδή ΠΡΙΝ 8 ΗΜΕΡΕΣ!! Κι ας μη μιλάει ο ανώνυμος αρθρογράφος του «Ριζοσπάστη» για «συρρίκνωση του σταθμού». Ας λέει τις απολύσεις με το όνομά τους.
Τέλος, τονίζουμε για μια ακόμη φορά: το κίνημά μας δεν έχει καμία ευθύνη για το ποιος και για ποιο σκοπό αξιοποιεί τις απόλυτα αληθινές και κρυστάλλινες καταγγελίες μας. Όσο και να προσπαθήσει η εργοδοσία 902-ΚΚΕ, δε θα μας συνδέσει ούτε με διάφορα φασιστοειδή, ούτε με «ξένα κέντρα» και δεν ξέρουμε τι άλλο. Στο κάτω κάτω, και ο πρωθυπουργός Παπανδρέου και το φασιστικό ΛΑΟΣ είχαν μιλήσει για τις απολύσεις στον 902 τον περασμένο Δεκέμβρη, χωρίς καμιά δική μας ανακοίνωση. Μήπως η εργοδοσία θέλει να μας ρίξει ευθύνες και γι΄ αυτό;;
Η ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΒΑΡΥΝΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ 902-ΚΚΕ.
Ας πάρει ΤΩΡΑ πίσω τις απολύσεις όσων θέλουν να γυρίσουν, ας αρχίσει ΤΩΡΑ διάλογο με εργαζόμενους και απολυμένους, ας αλλάξει ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ στάση και συμπεριφορά.
Καλούμε την εργοδοσία 902-ΚΚΕ να σταματήσει να μας προσβάλει και να μας συκοφαντεί και να μη μας αναγκάσει να επανέλθουμε. Καλούμε επίσης τον κύριο Παφίλη, την επόμενη φορά που θα αναφερθεί σε μας και τον αγώνα μας, να είναι καλύτερα ενημερωμένος.

Πέμπτη 8 του Σεπτέμβρη 2011
ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ 902
  • Blogroll

  • Blog Archive