Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Αυθαιρεσία και βία στο Σύνταγμα

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Οκτωβρίου 21, 2011

Απο νωρίς το πρωί της Πέμπτης,τα μέλη του ΠΑΜΕ είχαν παραταχθεί γύρω απο το κτήριο της βουλής,απαγορεύοντας κυριολεκτικά δια ροπάλου σε οποιονδήποτε άλλο πολίτη ο οποίος δεν ήταν μέλος του να προσεγγίσει τη βουλή στην Αμαλίας και Β.Σοφίας.Αποκαλυπτικο βίντεο και φωτο.
Με την πάροδο της ώρας έγινε φανερό ότι δεν πρόκειτο για προσωρινή στάθμευση στα πλάισια της συνηθισμένης διέλευσης των οπαδών της οργάνωσης κατά τη διάρκεια των συλαλλητηρίων αλλά για μόνιμη κατάληψη του χώρου και μάλιστα με απαγόρευση προσέγγισης σε οιονδήποτε άλλο πολίτη εκτός των οπαδών της. Το γεγονός αυτό προκαλούσε βαθμηδόν την οργή των υπόλοιπων πολιτών οι οποίοι πολλές φορές με έντονες φράσεις διαμαρτυρήθηκαν μέσω της ζωντανής εκπομπής μας κατά τη διάρκειά της.Η αποδοκιμασία των πολιτών εκφράστηκε αργότερα επανειλημένα με μαζικά συνθήματα του τύπου Καπα-Καπα-Ε, το κόμμα σου χαφιέ και Εμπρός Λαέ Μη σκύβης το κεφάλι,αυτοί θα σε προδώσουνε στη Βάρκιζα και πάλι.. Ήταν μετά το μεσημέρι, όταν μέλη του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ πλησίασαν το απαγορευτικό τοίχος που είχαν σχηματίσει εγκάρσια στην οδό Γεωργίου Β,οι οπαδοί του ΠΑΜΕ,ζητώντας το αυτονόητο, δηλαδή την ελεύθερη διέλευσή τους προκειμένου να διαδηλώσουν μπροστά στη βουλή,πράγμα που τους απαγορεύτηκε.Μετά απο την απαγόρευση,τα μέλη του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ απεχώρησαν χωρίς να δώσουν συνέχεια και παρέμειναν στο κάτω μέρος της πλατείας. Το σχετικό βίντεο αποτυπώνει την παραπάνω περιγραφή μας.
http://www.youtube.com/watch?v=aOkmUlHRHYk&feature=player_detailpage
Στη συνέχεια οι πολίτες που βρίσκοντο επι της Γεωργίου Β,οι οποίοι τα διαθέσιμα βίντεο δείχνουν ότι είναι κάθε ηλικίας,φύλου κλπ,επεχείρησαν να προωθηθούν προς την κατειλημένη απο το ΠΑΜΕ ζώνη γύρω απο τη βουλή, για να συναντήσουν την άρνηση εκ μέρους των οπαδών της οργάνωσης. Στο σημείο αυτό άρχισαν αψιμαχίες μεταξύ των οπαδων του ΠΑΜΕ και των υπόλοιπων πολιτών ,που απαιτούσαν να διαδηλώσουν και αυτοί στην απαγορευμένη απο το ΠΑΜΕ περιοχή μπροστά στη βουλή. Τις πρώτες αυτές αψιμαχίες ακολούθησε αφνιδιαστικά μία άνευ προηγουμένου μαζική έφοδος των οπαδών του ΠΑΜΕ κατά των πολιτών που βρίσκονταν κατά μήκος της Γεωργίου Β,μέ αποτέλεσμα να υποστούν άγριο ξυλοδαρμό με στηλιάρια πολλόι πολίτες και άλλοι να ποδοπατηθούν. Προβάλουμε σήμερα το αποκλειστικό βίντεο που επιβεβαιώνει την παραπάνω περιγραφή μας.

http://www.livestream.com/stopcarteltvgr/video?clipId=pla_9593cbe9-5334-40ea-a830-349be047b60f

Το STOPCARTEL εκφράζει την βαθειά λύπη του για τον άδικο χαμό του Δημήτρη Κοτσαρίδη και τα ειλικρινή συλληπητήρια του στην οικογένεια του. Συγχρόνως επισημαίνει ότι η προστατευτική παρουσία του ΠΑΜΕ γύρω απο το κτήριο της βουλής αποτέλεσε ατυχέστατη πολιτική επιλογή της ηγεσίας του,η οποία το εκθέτει ανεπανόρθωτα στη συνείδηση της κοινωνίας. Επιπλέον η εικονιζόμενη και βιντεοσκοπημένη βάρβαρη επιδρομή των οπαδών του και η κακοποίηση πολιτών,μάλιστα αντίθετης ιδεολογικής τοποθέτησης,αποτελεί τη χειρότερη δυνατή δημόσια μαρτυρία για μια επίσημη πολιτική οργάνωση και πρακτική η οποία προσβάλει κάθε έννοια ανθρώπινων και πολιτικών αρχών και θεσμών.. stopcartel Newsdesk
  • Blogroll

  • Blog Archive