Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Οποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί, θα μοιραστεί την ήττα

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Πέμπτη, Νοεμβρίου 10, 2011

Για την κατασταση που επικρατει αυτη την εποχη στην χωρα μας αλλα και σε παγκοσμιο επιπεδο δεν χρειαζεται να μιλησω την ξερουμε ολοι.
Το παγκοσμιο καπιταλιστικο συστημα βρισκεται σε κριση,ειναι ετοιμορροπο αλλα το αν τελικα θα συντριβει η θα συνεχισει να μας ρημαζει ειναι στο χερι μας.
Πρεπει εστω και αυτην την υστατη στιγμη να αποφασισουμε με ποιανου το μερος ειμαστε ή μαλλον με ποιανου το στρατοπεδο θα συνταχτουμε,γιατι η ταξικη πλευρα με την οποια ειναι τα συμφεροντα μας ειναι ξεκαθαρη,αλλα παρολα αυτα καποιοι αφελεις νομιζοντας πως ετσι θα καταξιωθουν η θα κανουν καριερα,η ακομα και απο χαμηλο δεικτη νοημοσυνης παιρνουν το μερος του ταξικου εχθρου τους,γλυφουν τα αφεντικα τους και τους ανωτερους τους και γινονται σκυλια τους και χαφιεδες...
Πρεπει λοιπον να αναλαβουμε τις ευθυνες μας,να καταλαβουμε πως βρισκομαστε σε πολεμο,και να αγωνιστουμε,για την ζωη μας,την ζωη των παιδιων μας αλλα πανω απ ολα την αξιοπρεπεια μας.
Το κρατος στην κατασταση σοκ που βρισκεται αυτη τη στιγμη εχει βαλει σε πληρη λειτουργια ολους τους μηχανισμους του.Την αστυνομια,την "δικαιοσυνη",και καθε τσιρακι της...Καταστολη των κινητοποιησεων,χημικα και ξυλο,νομικες διωξεις σε αγωνιστες, προστιμα, κατασχεσεις,φυλακισεις ειναι μερικα απο τα πολλα οπλα τους με σκοπο να τρομοκρατησουν τον λαο.
Αν ομως βγεις στον δρομο,και αρχισεις να αγωνιζεσαι συλλογικα ως δια μαγειας αυτα τα οπλα τους δεν εχουν καμμια "εξουσια" πανω σου..
Γιατι στον αγωνα καλλιεργειται η αφοβια,η ανυπακοη και η αλληλεγγυη. Αν ειμαστε αποφασισμενοι και ενωμενοι το μονο που μπορουν να κανουν ειναι να καλεσουν τα ελικοπτερα για να σωθουν,αλλα δυστυχως κι αυτα χωρανε λιγους,οι υπολοιποι θα αντιμετωπισουν την λαικη οργη.
Οποτε αφενος πρεπει καποιοι να γνωριζουν καλα τι τους περιμενει και εστω και τωρα να ερθουν με τον λαο. Αφετερου και εμεις να αφοσιωθουμε στον δικο μας κινηματικο αγωνα και να μην εχουμε αυταπατες πως θα βρεθουν λυσεις απο την δικαστικη και νομικη οδο.
Συνεχεια ακουω κοσμο να φωναζει πως πρεπει να συλληφθουν αυτοι που ευθυνονται για την κατασταση που ζουμε.Μα απο ποιους να συλληφθουν?? Απο τους δικους τους μηχανισμους? Τους νομους τους κοβουν και τους ραβουν στα μετρα τους ετσι ωστε παρανομος παντα να ειναι ο εργατης,ο ανεργος,ο μεταναστης και ο καθε απλος πολιτης.
Γι αυτο βλεποντας τι ειναι δικαιο και τι αδικο πρεπει με τον δικο μας τροπο να παλεψουμε εναντια στην αδικια. Πολλοι βροντοφωναζουν: "ειμαι ευηποληπτος πολιτης, ειμαι νομιμοφρων!!" Σε αυτους λοιπον τους "κυρ παντεληδες" εχω να ρωτησω μοναχα , τι ωφελεί χωμένος μέχρι το λαιμό στη λάσπη, να κρατάς τα νύχια των χεριών σου καθαρά;
Χαρατσια δυσβαστακτα οπως αυτο της Δεη χτυπουν τον λαο μας,ο οποιος μη εχοντας την δυνατοτητα να τα πληρωσει προσπαθει να βρει λυσεις. Η λυση ομως βρισκεται στα χερια μας και μονο,στην αυτοοργανωση,στην αντισταση απο τα κατω,στην συλλογικοτητα και στην αλληλεγγυη.Καλη και η υποστηριξη των δημαρχων αλλα ας μην κοροιδευομαστε,ξερουμε και τις προθεσεις τους και το αποτελεσμα τετοιων ενεργειων.Η διαμεσολαβηση και το μεσον αλλωστε μας εφερε εδω που μας εφερε,παντα προσπαθουσαμε να απαλλαγουμε απο τις ευθυνες μας και καποιος αλλος να βγαλει το φιδι απτην τρυπα για εμας.
Φτασαμε ομως στην εποχη που πρεπει να διαλεξουμε,αν θα αγωνιστουμε η για αλλη μια φορα σκυβοντας το κεφαλι θα δεχτουμε καθε σφαλιαρα που ερχεται?
Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.
εδω λοιπον να σας θυμισω τα λογια του Μπρεχτ:
"Οποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας
Κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για την υπόθεσή του
Πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: γιατί
Οποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί
θα μοιραστεί την ήττα"
.
Με αυτα τα λογια λοιπον καλω ολο το κοσμο να αναλαβει τις ευθυνες που του αναλογουν και να παρει την κατασταση στα χερια του,συλλογικα,χωρις διαμεσολαβησεις και χωρις υπεκφυγες.
Ο αγωνας λοιπον αυτος θα ειναι μαραθωνιος.Δεν ειναι αγωνας της μιας μερας και δεν κερδιζεται σε μια απεργια μοναχα η σε μια πορεια.Θελει βαθεια οργανωση και συνειδητοποιηση,θελει καθημερινο αγωνα,στον δρομο,στον χωρο εργασιας,στην συλλογικοτητα στην γειτονια.
Δεν εχεις κανει το καθηκον σου κατεβαινοντας μια μερα στο Συνταγμα.Αλλα προτιμω να πεταξεις ολες τις πετρες σου εκει που πρεπει παρα να παρεις μια και να τη βαλεις στο στηθος σου γι 'αφεντη.
ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΑΣ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ.
ΑΣ ΖΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ....
Γιώργος Σ. , μέλος του κινήματος Δεν Πληρώνω
  • Blogroll

  • Blog Archive