Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Ε.Σ.Α.μεΑ. - Χαράτσι ακινήτων: Τελειωτικό χτύπημα στην αναπηρική οικογένεια!

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Νοεμβρίου 18, 2011

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητά και θα αγωνιστεί με κάθε πρόσφορο μέσο για την εξαίρεση των ατόμων με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, των αντιπροσωπευτικών τους φορέων και των Κέντρων Υποστήριξης Ατόμων με Βαριές Αναπηρίες, από το χαράτσι του Ειδικού Τέλους Ακινήτων. Για μια ακόμη φορά η Συνομοσπονδία εκφράζει την αγανάκτησή της για την απάνθρωπη εφαρμογή του Ειδικού Τέλους Ακινήτων στην πλειονότητα των ατόμων με αναπηρία και τις οικογένειές τους, αφού ο μειωμένος κοινωνικός συντελεστής εφαρμόστηκε μόνο για συγκεκριμένες κατηγορίες αναπηρίας!
Τώρα επιβαρύνονται ακόμα και άτομα με βαριές αναπηρίες που έχουν ποσοστό 80% και άνω.. και που δεν ανήκουν στις κατηγορίες αναπηρίας των τυφλών και βαριά κινητικά αναπήρων, όπως είναι οι νεφροπαθείς τελικού σταδίου, θαλασσαιμικοί που αντιμετωπίζουν βαρύτατες επιπλοκές της νόσου ή αιμορροφιλικοί και λοιπές κατηγορίες, που στην πλειονότητά τους είναι μικροσυνταξιούχοι, οικογένειες που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριές αναπηρίες όπως είναι η νοητική αναπηρία, ο αυτισμός, το σύνδρομο down, η εγκεφαλική παράλυση και πολλαπλές αναπηρίες καλούνται να καταβάλλουν ολόκληρο το ποσό που αντιστοιχεί στο ειδικό τέλος ακινήτου. Για μια ακόμη φορά η Πολιτεία δεν λαμβάνει υπόψη της τη συνταγματική επιταγή για τη λήψη ειδικών μέτρων προστασίας των ατόμων με αναπηρίας.



Σε ότι αφορά την επιβολή του ειδικού τέλους στους φορείς του αναπηρικού κινήματος : Η Πολιτεία μερίμνησε για την απαλλαγή σωματείων που επιδιώκουν θρησκευτικούς σκοπούς, φιλανθρωπικούς, εκπαιδευτικούς, καλλιτεχνικούς, ακόμη και αθλητικά σωματεία! Και αγνόησε τους φορείς του αναπηρικού κινήματος, που εκπροσωπούν τους φτωχότερους των φτωχών αυτής της χώρας, και τα Κέντρα που παρέχουν υποστήριξη σε αυτούς τους ανθρώπους!



Οι φορείς, καθ’ όλη την περίοδο της κρίσης, πασχίζουν να συνεχίσουν να λειτουργούν, παρά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Είναι αυτοί οι φορείς που αφουγκράζονται την αγωνία χιλιάδων συμπολιτών μας για την επιβίωσή και αγωνίζονται για την προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους. Επίσης, τα Κέντρα Στήριξης που έχουν δημιουργηθεί - λόγω της έλλειψης ανάλογης κρατικής μέριμνας - με κόπο και θυσίες από τους γονείς και κηδεμόνες ατόμων με νοητική αναπηρία, με αυτισμό, με σύνδρομο Down, με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες κ.λπ., πασχίζουν με νύχια και με δόντια, καθ’ όλη τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, να συνεχίσουν να λειτουργούν, παρά τα ιδιαίτερα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που επίσης αντιμετωπίζουν.



Τώρα η Πολιτεία έρχεται με τον πιο σκληρό τρόπο να δώσει το τελευταίο και τελειωτικό χτύπημα στους φορείς του αναπηρικού κινήματος και στα Κέντρα Υποστήριξης των Ατόμων με Βαριές Αναπηρίες με την επιβολή του τελευταίου χαρατσιού. Έστω και την ύστατη αυτή στιγμή, η Πολιτεία πρέπει λάβει άμεσα μέτρα!



Η επιστολή επισυνάπτεται.



Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ. Ι. Βαρδακαστάνη στο κινητό τηλέφωνο 6937157193.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Ε.Σ.Α.μεΑ.: Άμεση προστασία των πολιτών/ καταναλωτών ΑμεΑ



Απόλυτα αναγκαία θεωρεί την άμεση προώθηση για συζήτηση και ψήφιση στη σημερινή Βουλή του νομοσχεδίου για την «Εδραίωση της διαφάνειας στη λειτουργία της ασφαλιστικής αγοράς, την ενδυνάμωση της προστασίας των καταναλωτών και την προστασία των οφειλετών από αθέμιτες εισπρακτικές μεθοδεύσεις», που είχε τεθεί προς διαβούλευση τον Ιούλιο του 2011 από το υπουργείο Εργασίας, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.



Η Συνομοσπονδία τονίζει τη σπουδαιότητα του προαναφερόμενου σχεδίου νόμου ειδικά για την προστασία των πολιτών/καταναλωτών με αναπηρία, αλλά και όλων των πολιτών με προβλήματα παρόμοια με αυτούς (π.χ. ηλικιωμένους), για τους οποίους μέχρι σήμερα η Πολιτεία ελάχιστα μέτρα προστασίας έχει λάβει. Η Ε.Σ.Α.μεΑ. είχε συμμετάσχει με προτάσεις στη διαβούλευση, με στόχο την ενδυνάμωση της προστασίας των καταναλωτών με αναπηρία της χώρας στο πνεύμα της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.



Η Συνομοσπονδία γνωρίζει τον ειδικό χαρακτήρα της παρούσας Βουλής και το εξειδικευμένο έργο στο οποίο αυτή έχει κληθεί να επικεντρωθεί, παράλληλα όμως θεωρεί ότι η παρούσα οικονομική κρίση, η οποία έχει πλέον εξελιχθεί σε κρίση κοινωνική και κρίση θεσμών, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει εφαλτήριο για τη διόρθωση των κακώς κείμενων και την κατάρριψη των αρνητικών στερεότυπων σε όλους τους τομείς, με στόχο την εν τέλει ανάδειξη μιας χώρας διαφορετικής, μιας χώρας διαφάνειας, κοινωνικής δικαιοσύνης, με ίσες ευκαιρίες για όλους τους πολίτες της.



Η επιστολή επισυνάπτεται.



Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ. Ι. Βαρδακαστάνη στο κινητό τηλέφωνο 6937157193.
Τάνια Κατσάνη · ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Σ.Α.μεΑ. · Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη · Τηλ. 210 9949837 · FAX. 210 5238967 · www.esaea.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive