Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011


Της Εύας Καραμανώλη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας με διαδικασίες εξπρές θα διεξαχθεί η πρώτη δίκη που αφορά το κίνημα " Δεν πληρώνω".

Η υπόθεση αφορά πρόστιμο 200 ευρώ που επεβλήθη στον δήμαρχο Ωρωπού κ. Ιωάννη Οικονομάκο ο οποίος τον περασμένο Μάρτιο οδηγώντας αυτοκίνητο του Δήμου δεν κατέβαλε διόδια στις Αφίδνες. Ο δήμος και ό ίδιος ο δήμαρχος Ωρωπού προσέφυγαν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικός ο νόμος Ρέππα που προβλέπει οτι η μή καταβολή διοδίων αποτελεί παράβαση του ΚΟΚ και επισείει και πρόστιμο.
Η αίτηση εισήχθη στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας και επίκειται ο προσδιορισμός δικασίμου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην προσφυγή, με την επιβολή προστίμου για την μή καταβολή διοδίων παραβιάζονται συνταγματικές διατάξεις αλλά και ευρωπαϊκή οδηγία. Ειδικότερα, επισημαίνεται οτι η διάταξη του νόμου Ρέππα απαγορεύει " την ελεύθερη κίνηση των ελλήνων πολιτών στους αυτοκινητοδρόμους, στους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, σήραγγες και γέφυρες, όχι προς εξυπηρέτηση ενός δημοσίου συμφέροντος αλλά μόνο προς εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων".

Επιπλέον, στην προσφυγή υποστηρίζεται οτι ο σταθμός των διοδίων στις Αφίδνες είναι παράνομος καθώς είναι παράνομα τα πιστοποιητικά εγκρίσεων των μελετών κατασκευής και των περιβαλλοντικών όρων.
  • Blogroll

  • Blog Archive