Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011


Patras Greek Revolution
Προς Δήμαρχο, Αντιδημάρχους & Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πατρέων.

Οι συμπολίτες μας το τελευταίο διάστημα δοκιμάζονται υπερβολικά. Δέχονται συχνά οικονομικές επιθέσεις μέσω φόρων, χαρατσιών, εκτάκτων εισφορών, μειώσεων μισθών, συντάξεων κλπ. Τώρα καλούνται να πληρώσουν ένα τέλος ακινήτων το οποίο η κυβέρνηση αποφάσισε να το εισπράξει εκβιαστικά μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Σας υπενθυμίζουμε ότι ο ίδιος ο υπουργός οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος που πρότεινε αυτό το τέλος, πριν λίγο καιρό το χαρακτήριζε ως απαράδεκτο(1).



Μόλις στις 4 Αυγούστου του 2011, από επίσημα στοιχεία της ΔΕΗ που δόθηκαν στον τύπο(2) ένα στα 10 σπίτια ήταν με κομμένο ρεύμα. Σήμερα το ποσοστό αυτό σίγουρα έχει μεγαλώσει αν λάβουμε υπόψιν μας ότι έχει μεγαλώσει κ η ύφεση. Δεν είναι δύσκολο λοιπόν να καταλάβουμε τι πρόκειται να συμβεί τις επόμενες μέρες που οι λογαριασμοί της ΔΕΗ με το χαράτσι έχουν αρχίσει να καταφθάνουν στους πολίτες.



Ιδιαίτερο ενδιαφέρον μας προκάλεσε η πρωτοβουλία του Δήμου Νέας Ιωνίας(3) που θέλοντας να δείξει εμπράκτως ότι είναι στο πλευρό αυτών που πλήττονται από το χαράτσι τους καλεί να μην το πληρώσουν. Τους υποδεικνύει μάλιστα τον τρόπο με τον οποίο θα το κάνουν, ενώ παράλληλα δεσμεύεται να καταθέσει εξώδικο στη ΔΕΗ με τους μερικώς εξοφλημένους λογαριασμούς των δημοτών του για να αποτρέψει τυχόν διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στα νοικοκυριά. "Εάν η ΔΕΗ κόψει το ρεύμα σε δημότες μου θα τους το επανασυνδέσω" λέει χαρακτηριστικά o Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης.



Καλούμε λοιπόν το Δήμο Πατρέων να σταθεί κ αυτός στο πλευρό των πολιτών κ να πράξει το ίδιο.

Επίσης καλούμε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να δείξουν εμπράκτως την συμπαράστασή τους στους πολίτες μη πληρώνοντας το χαράτσι .
Η απόφαση για αυτό το κάλεσμα προς τον Δήμο από την ομάδα του Patras Greek Revolution πάρθηκε έπειτα από ώριμη σκέψη αλλά κ πολλές συζητήσεις με τους συμπολίτες μας. Συζητήσεις από τις οποίες διαπιστώσαμε τις δυσκολίες κ την απελπισία που καλούνται να αντιμετωπίσουν από την επιβολή ενός ακόμη ληστρικού φόρου.



πηγές για τα στοιχεία τα οποία παραθέτουμε:

(1)http://evenizelos.gr/el/press-interviews/2164-pressconf

(2)http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=299066

(3)http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=104068

Εκ των διαχειριστών αλλά κ πολλών ακόμα μελών

της ομάδας Patras Greek

Revolution

http://www.facebook.com/groups/156460727753471/
Email : PatrasGreekRevolution@groups.facebook.com
  • Blogroll

  • Blog Archive