Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Ο εχθρός αποκτά σχήμα και χρώμα- Η χόυντα των Ευελπίδων

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Τρίτη, Νοεμβρίου 29, 2011


Ένα μίνι πραξικόπημα εξελίσσεται μέσα στις τάξεις του στρατού, εξαιτίας της προσπάθειας συγκάλυψης των αθλιοτήτων που διαπράχτηκαν από σπουδαστές της σχολής Ευελπίδων.
Τα εκτός προγράμματος άσματα μετά τη ματαίωση της παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, η εκτέλεση του ύμνου της χούντας από τη χορωδία των φασιστοειδών στην επέτειο του Πολυτεχνείου και τα καψόνια σε βαθμό βασανιστηρίων από την εν λόγω συμμορία έφεραν στην επιφάνεια με καθυστέρηση 38 ετών το βαθύ ακροδεξιό κράτος, το οποίο είναι φανερό ότι ουδέποτε εξουδετερώθηκε από τις υποτιθέμενες δημοκρατικές κυβερνήσεις που ακολούθησαν.
Δυστυχώς, το σύνθημα «Η χούντα δεν τελείωσε το ’73» ισχύει κυριολεκτικά.

Εάν συνέβαινε το αντίθετο, θα εφαρμοζόταν τουλάχιστον, πέραν όλων των άλλων μέτρων, ο στρατιωτικός κανονισμός βάσει του οποίου γεγονότα και επεισόδια που προσβάλλουν την τιμή και τη φήμη των Ενόπλων Δυνάμεων χρεώνονται αυτομάτως στον διοικητή της μονάδας που τα προκάλεσε.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο διοικητής της σχολής Ευελπίδων, ταξίαρχος και όχι στρατηγός, για πρώτη φορά μετά τις θορυβώδεις αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις, ούτε καν κλήθηκε σε απολογία για τα κατορθώματα των τραμπούκων του.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, ένας αόρατος εχθρός, μετά την απαξίωση του πολιτικού συστήματος, έχει αρχίσει να αποκτά σχήμα και χρώμα κι αυτό μπορεί εν πρώτοις να θεωρηθεί θετικό…

H Xούντα της Ευελπίδων

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011, 06:00

Σε κολαστήριο μετέτρεψε τους κοιτώνες και τον προαύλιο χώρο της Σχολής Ευελπίδων ομάδα τεταρτοετών σπουδαστών, βασανίζοντας νεοεισαχθέντες συναδέλφους τους σε σημείο που τους εξανάγκασαν σε παραίτηση, αφού προηγουμένως τους προκάλεσαν σοβαρά τραύματα.

Εντύπωση προκαλεί ότι εις εκ των πρωταγωνιστών της απαράδεκτης αυτής κατάστασης, ο εύελπις Νικόλαος Ταλιαδούρος καταγγέλλεται ως μέλος της ομάδας των αδελφών Φαραντάτου, οι οποίοι πρωταγωνίστησαν σε φιλοχουντικές εκδηλώσεις κατά τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.

Το χρονικό της φρίκης

Σύμφωνα με την αναφορά του πρωτοετή εύελπι Διονύση Παπαντώνη, που έχει στη διάθεσή της η zougla.gr, η ομάδα τεταρτοετών υποχρέωσε τους πρωτοετείς να κάνουν κάμψεις έχοντας στην πλάτη τους στρώματα και κουβέρτες, ενώ βιντεοσκοπούσαν το καψόνι με κινητό τηλέφωνο.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο τεταρτοετής Ν. Ταλιαδούρος αιφνιδίασε τον Παπαντώνη ψεκάζοντάς τον με αφρό ξυρίσματος στο πρόσωπο, γεγονός που του προκάλεσε χημικό τραύμα στο μάτι. Στην ημερησία διάταξη ήταν και οι βρισιές και οι προσωπικές προσβολές με σεξιστικό περιεχόμενο: «Δεν ξέρεις ποιος σε γαμάει ρε…», του έλεγαν οι βασανιστές του.

Η ομάδα των τεταρτοετών, συνέχισε να ικανοποιεί τις αρρωστημένες ορέξεις της εις βάρος των πρωτοετών, με διάφορους τρόπους, μέχρι ότου ο Διονύσης Παπαντώνης δεν άντεξε άλλο και υπέβαλε αναφορά στην διοίκηση της Σχολής Ευελπίδων, με την οποία κατήγγειλε τα όσα συνέβαιναν, κατονομάζοντας τους βασανιστές του.

Λίγες ημέρες αργότερα, ο εύελπις εγκατέλειπε τα ρομαντικά όνειρα για μία σταδιοδρομία στον Στρατό Ξηράς και υπέβαλλε, με υπεύθυνη δήλωση του, παραίτηση από την Σχολή.

Η μητέρα του Δ. Παπαντώνη απελπισμένη και θορυβημένη από τον τραυματισμό του γιού της στο μάτι, επικοινώνησε με τη zougla.gr και κατήγγειλε τα όσα συνέβαιναν.
Όπως φαίνεται, τα χουντικά τραγούδια της ομάδας Φαραντάτου κατά τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου δεν είναι η μόνη δραστηριότητα αυτών των σταγονιδίων. Οι ακροδεξιές πολιτικές θέσεις συνδυάζονται άνετα με φυσική αγριότητα και διεστραμμένη όρεξη, αφού κάποιοι, όπως ο εύελπις Νικόλαος Ταλιαδούρος συμμετείχαν και στις δύο ομάδες
πηγή: Ζούγκλα
  • Blogroll

  • Blog Archive