Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΝΕΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ- ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Τρίτη, Νοεμβρίου 01, 2011
Το κίνημα «Δεν πληρώνω» συνεχίζει τον ανένδοτο αγώνα του ενάντια στους εκμεταλλευτές του λαού δύο χρόνια τώρα. Στα πλαίσια αυτού του αγώνα τα στρατόπεδα πλέον έχουν διαχωριστεί. Από τη μία ο λαός και οι κοινωνικές δυνάμεις που πλήττονται βάναυσα από την καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων και χαρατσιών, και από την άλλη όλοι οι υπηρέτες του εκμεταλλευτικού συστήματος, δηλαδή οι μεγαλοεργολάβοι, οι τράπεζες και οι μαριονέττες τους στο πολιτικό σύστημα.

Εμείς γνωρίζουμε καλά ότι όταν μας χτυπάνε οι εχθροί μας βαδίζουμε στο σωστό δρόμο.

Στα πλαίσια αυτού του χτυπήματος η Αττική Οδός, του εθνικού μεγαλοεργολάβου, η εταιρία εκμετάλλευσης του δρόμου που με θυσίες έχει χρυσοπληρώσει ο ελληνικός λαός, επιστράτευσε τον κατασταλτικό μηχανισμό του κράτους.

Εκλήθησαν συναγωνιστές του «Δεν πληρώνω» σε απολογία για παρακώλυση συγκοινωνιών, με αφορμή άνοιγμα διοδίων που πραγματοποιήθηκε στις 10/3/11 στην Αττική Οδό. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κίνημά μας, στα εκατοντάδες ανοίγματα διοδίων που έχει πραγματοποιήσει δύο χρόνια τώρα, το μόνο που πράττει είναι η διευκόλυνση των συγκοινωνιών, καθώς απελευθερώνει το δρόμο και δεν τον αποκλείει. Ολοι και ακόμη περισσότερο ο κατασταλτικός μηχανισμός το γνωρίζει αυτό, αλλά η εκουσίως διαστρεβλωμένη άποψή τους περί δικαιοσύνης τους οδηγεί στο να μας διώξουν ποινικά με φρονηματικό τρόπο. Δεν τρέφουμε αυταπάτες για την ταξική τοποθέτηση της δικαιοσύνης και των δυνάμεων καταστολής , αλλά η απροκάλυπτη επίθεση ενάντια στο κίνημά μας είναι εξοργιστική. Μετά από την φωτογραφική ψήφιση φιλοεργολαβικών διατάξεων από την κυβέρνηση (βλ. ντροπολογία Ρέππα), μετά από την νομιμοποίηση υπαλληλικής σχέσης τροχαίας-μεγαλοεργολάβων (π.χ. συστέγαση τροχαίας-εταιριών, δωρεά περιπολικών, service ακόμη και βενζίνης από τις εταιρίες κ.α.), μετά από την προσπάθεια κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων συναγωνίστριας από δικαστικούς επιμελητές και μετά από δεκάδες φρονηματικές μηνύσεις και διώξεις εταιριών και αστυνομίας σε συναγωνιστές, έρχεται και η πρωτοφανής άσκηση ποινικής δίωξης για τον αγώνα μας αυτόν καθεαυτόν. Διωκόμαστε διότι αγωνιζόμαστε, διωκόμαστε διότι διεκδικούμε και υπερασπιζόμαστε το δίκιο μας. Φυσικά δεν περιμένουμε από κανέναν να διώξει ποινικά τις εταιρίες για παρακώλυση συγκοινωνιών, που για την είσπραξη των ληστρικών χαρατσιών έχουν στήσει δεκάδες παράγκες στους δρόμους μας δημιουργώντας ουρές χιλιομέτρων. Επίσης δεν περιμένουμε από καμία κυβέρνηση να εισπράξει επιδικασμένα πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ από αυθαίρετα κτίσματα των εταιριών για τα οποία ψηφίστηκε χαριστική διάταξη. Περιμένουμε όμως από την κοινωνία να βγει στο δρόμο μαζί μας αποτινάζοντας τον ζυγό της εκμετάλλευσης και στέλνοντας όλους τους δυνάστες μας στον Καιάδα της ιστορίας.

Η τελευταία δίωξη έχει στόχο την τρομοκράτηση του κινήματος. Ως απάντηση προβάλλουμε την αλληλεγγύη μας και την κλιμάκωση του αγώνα μας.

Έτσι, θα παραλάβουμε την δικογραφία σαν κίνημα και θα προβούμε σε νέο άνοιγμα της Αττικής Οδού.

Προσυγκέντρωση στον κόμβο της Μεταμόρφωσης της Αττικής οδού, με κατεύθυνση προς Μαρκόπουλο, την Τετάρτη 2-11, στις 6μμ.

  • Blogroll

  • Blog Archive