Η γερμανική Ασφάλεια έχει σκελετούς στην ντουλάπα της
Υπόγειες διασυνδέσεις της Αστυνομίας με τον κόσμο των νεοναζί.
Ως τη «μεγαλύτερη ομάδα νεοναζιστών μετά την πτώση του Χίτλερ» χαρακτήρισαν οι γερμανικές Αρχές την οργάνωση Εθνικοσοσιαλιστική Αντίσταση που δρούσε ανενόχλητη επί 13 χρόνια και ευθυνόταν για τις δολοφονίες τουλάχιστον 10 ατόμων - οκτώ τούρκων μεταναστών, ενός Ελληνα και μιας γερμανίδας αστυνόμου -, καθώς και για πλήθος ληστειών σε τράπεζες και βομβιστικές επιθέσεις. Πολλοί στη Γερμανία, πάντως, κάνουν πλέον λόγο για ένα σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων, ανάλογο του Γουότεργκεϊτ που συγκλόνισε τις ΗΠΑ τη δεκαετία του '70. Οι Αρχές δηλώνουν ότι αγνοούσαν την ύπαρξη της οργάνωσης, παρ' ότι διαθέτουν ευρύ δίκτυο πληροφοριοδοτών στις ακροδεξιές και νεοναζιστικές οργανώσεις. Ή ήθελαν να την αγνοήσουν, σύμφωνα με κάποιες καταγγελίες. Ενας πράκτοράς τους, γνωστός ως «Μικρός Αδόλφος» λόγω των ακροδεξιών διασυνδέσεών του, βρισκόταν μέσα σε εστιατόριο όπου έγινε μία από τις δολοφονίες. Στην έρευνα που πραγματοποίησαν οι Αρχές στο διαμέρισμα του εντόπισαν κρύπτη με όπλα και αποσπάσματα από το «Ο αγών μου» του Αδόλφου Χίτλερ. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν, εξάλλου, ότι ο «Μικρός Αδόλφος» ήταν παρών σε ακόμη τρεις - τέσσερις δολοφονικές επιθέσεις της Εθνικοσοσιαλιστικής Αντίστασης εναντίον μεταναστών.
Πολλά ερωτηματικά προκαλεί και το γεγονός ότι στα πράγματα των νεοναζιστών βρέθηκε κατάλογος με τα ονόματα 88 ατόμων που είχαν στο στόχαστρό τους. Μεταξύ αυτών ο βουλευτής των Χριστιανοκοινωνιστών Χανς-Πέτερ Ουλ και ο Πράσινος Γέρτζι Μόρνταγκ, καθώς και τα ονόματα πολλών επικεφαλής τουρκικών και μουσουλμανικών οργανώσεων. Ο αριθμός δεν επελέγη τυχαία. Σύμφωνα με την ερμηνεία που δίνουν οι αρχές, τα δυο οκτάρια αντιστοιχούν στο γράμμα «H», όγδοο γράμμα της αλφαβήτου, και τον χαιρετισμό «Heil Hitler». Η οργάνωση φέρεται να είχε συγκεντρώσει τα ονόματα που βρέθηκαν στη λίστα των 88 από το 2005. «Οταν άκουσα ότι ήμουν στη λίστα αναστατώθηκα» δήλωσε ο Κεντροδεξιός βουλευτής. Ο Πράσινος συνάδελφός του επισήμανε ότι η διάλυση της οργάνωσης δεν λύνει το πρόβλημα. «Θα μπορούσαν να πάρουν τη θέση τους άλλοι» τόνισε.
Η ύπαρξη της οργάνωσης έγινε γνωστή όταν δύο από τους τρομοκράτες αυτοκτόνησαν επειδή φοβήθηκαν ότι η Αστυνομία τούς κυνηγά και μια συνεργός τους, η Μπεάτε Τσέπε, ανατίναξε το διαμέρισμά τους και παραδόθηκε στους αστυνομικούς, στους οποίους όμως αρνείται να μιλήσει. Οι Αρχές της Θουριγγίας, απ' όπου προέρχονται οι τρεις, διέθεταν 24 ογκώδεις φακέλους γι' αυτούς. Πώς είναι δυνατόν να μην τους συνέδεσαν με κανένα από τα εγκλήματά τους τόσα χρόνια; «Οι μυστικές υπηρεσίες απέτυχαν παταγωδώς» κατήγγειλε ο Χανς-Κρίστιαν Στρέμπελε, μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής που επιβλέπει τις μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας. «Είναι πιθανόν η μεγαλύτερη αποτυχία τους μετά την ενοποίηση». Μάλιστα, οι Αρχές επί τόσα χρόνια θεωρούσαν ότι οι «δολοφόνοι του ντονέρ», όπως τους έλεγαν, μια και χτυπούσαν κυρίως τουρκικά εστιατόρια, προέρχονταν από την τουρκική κοινότητα.
Η νεοναζιστική ομάδα επονομάστηκε Φράξια Φαιός Στρατός (αναφορά στη Φράξια Κόκκινος Στρατός, RAF, που έδρασε στη Γερμανία από το 1970 έως το 1988 σκοτώνοντας περισσότερους από 30 ανθρώπους).
τα νεα