Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011


ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΣ ΟΤΙ Ο ΑΣΚΟΥΝΗΣ ΣΥΝΕΝΟΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ ΤΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΡΕΒΑΝΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΓΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ;
Ακολουθεί ενα δημοσιευμα για την εχθροτητα του υπερμαχου πασοκικου Ασκουνη απέναντι στο κίνημα μας.

Αφορίζει ο αυλόδουλος Ασκούνης το κίνημα δεν πληρώνω..

πηγή
Πρέπει να λέγεσαι Ασκούνης να είσαι πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Καλιθέας και πέραν αυτών να είσαι αμετανόητο κομματοκοπρόσκυλο του Σημητικού ΠΑΣΟΚ το οποίο
(για την προσφορά των Μαυρογυαλούρικων υπηρεσιών σου, μόνο;)
σε εγκατέστησε στον Δημαρχιακό θώκο,
για να παίρνεις αποστάσεις από το σαρωτικό κίνημα των Δήμων ενεργούς συμπαράστασης στους καθημαγμένους Δημότες όλης της Ελλάδας..
Δεν είναι ότι γεννήθηκα σε παράπλευρο Δήμο
(Αθήνας στα σύνορα με την Καλλιθέα) και γνωρίζω τα έργα και τις ημέρες του από πρώτο χέρι, είναι ότι ο τύπος αυτός πήρε το χρίσμα ελλείψει πρώτου αφού στην θέση των τελευταίων επικρατούσε συνωστισμός. Και τον ξέρω κι αυτόν και άλλους καλά..
Χθες αμήχανος και μετά από μέρες ένοχης σιωπής, αναγκάστηκε να τοποθετηθεί υποστηρίζοντας τι νομίζετε:
Πως οι Δήμοι, που εντός των προσεχών μηνών θα τους υποχρεώσουν σε μια σειρά από μαζικές απολύσεις, δεν πρέπει να ενταχθούν στο κίνημα δεν πληρώνω, συρρικνώνοντας την στήριξή του μόνο σε εκείνους τους πολίτες που κατά την άποψή του αδυνατούν να πληρώσουν.
Όλη η Ελλάδα ρε πολιτικό κνώδαλο και κυρίως η μεσαία τάξη είναι αυτή που πλήττεται και έχει πέσει στα τέσσερα.
Και εν πάσει περιπτώσει ποιος είσαι εσύ που θα μας παραστήσεις τον καταμετρητή της κοινωνικης φτώχειας;
«Δεν έχουμε θεσμικό ρόλο να προτρέπουμε τον κόσμο να μην πληρώνει. Το υπουργείο επέβαλε το τέλος, δεν μπορούμε να ταυτιστούμε με το κίνημα 'Δεν πληρώνω', ούτε να πούμε σε κάποιον ότι αν δεν πληρώσεις, αναλαμβάνω να σε υποστηρίξω" ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας σε συνάντηση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ με τις Εκτελεστικές Επιτροπές των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων της χώρας.
"Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Και εμείς εισπράττουμε τέλη, πρόσθεσε ο αυλόδουλος συσχετίζοντας τις ανάγκες συντήρησης των Δήμων με την τοκογλυφική φορολεηλασία των κατακτητών.
Δεν μπορούμε να ανοίγουμε κερκόπορτες που θα γυρίσουν μπούμερανγκ. Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολίτες που πράγματι αδυνατούν να πληρώσουν. Γι' αυτούς και μόνο ζητάμε συνάντηση με τους συναρμόδιους υπουργούς για να βρεθεί λύση" δήλωσε ο Κ. Ασκούνης.»
Ιδού τι έχετε ψηφίσει ηλίθιοι Καλλιθιώτες γείτονές μου. Ας είναι όμως. Του στραπατσάρισε αρκούντως την έτσι κι αλλιώς δύσμορφη πολιτική του μάπα ο Φιλίππου, δήμαρχος του Σαρωνικού, καλώντας όλους τους δημάρχους να συμπαραταχθούν στους πολίτες τους.
«Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα αυτιά στους πολίτες που υποφέρουν, γιατί δεν απέχουμε πολύ από το να αντιμετωπίσουμε τη χλεύη όπως οι εκπρόσωποι της κεντρικής πολιτικής σκηνής» ..

Ας δουμε και ενα δημοσιευμα για την 28/10, στην Καλλιθεα και την πανικοβλητη φυγη του Ασκουνη:
Με έντονες αποδοκιμασίες υποδέχθηκε ο λαός της Καλλιθέας και οι πιστοί στην εκκλησία των Αγίων Πάντων Καλλιθέας, τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Απόστολο Κακλαμάνη και τον δήμαρχο της πόλης, πρόεδρο της ΚΕΔ και μέλος του ...
Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Κ. Ασκούνη, μετά την πρωινή εθιμοτυπική δοξολογία για την εθνική επέτειο του ΟΧΙ.
Οι αποδοκιμασίες στο προαύλιο της εκκλησίας ήταν τόσο έντονες ώστε ο τέως πρόεδρος της Βουλής φυγαδεύθηκε από την φρουρά του, ενώ ο δήμαρχος έφυγε με συνοδεία για να παρευρεθεί στη τελετή και στη μαθητική παρέλαση στη πλατεία Κύπρου που ακολουθούσε.
Η ατμόσφαιρα ήταν λοιπόν ηλεκτρισμένη από το πρωί. Δεν χρειάζεται να σημειωθεί ότι στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην Καλλιθέα δεν παρευρέθηκαν βουλευτές.
Επίσης, ήταν η πρώτη φορά που η ομιλία του δημάρχου Καλλιθέας για την 28η Οκτωβρίου ήταν τόσο σύντομη. Συνήθως ήταν εκτενής η αναφορά του στα ιστορικά γεγονότα της εποχής εκείνης.
Νέο κράξιμο έπεσε κατά του ΠΑΣΟΚ τη στιγμή της κατάθεσης στεφανιού απο την τοπική του οργάνωση, με συνοδεία συνθημάτων για κλέφτες, προδότες και απατεώνες.

Μόλις άρχισε η μαθητική παρέλαση οι πολίτες καλούσαν τους μαθητές να μην στρέφουν τα βλέμματα τους προς τους επισήμους, ενώ ελάχιστα ήταν τα σχολεία που έστρεψαν την προσοχή τους στην εξέδρα των επισήμων όταν περνούσαν απο μπροστά.

Κατά την παρέλαση των σχολείων της περιοχής που ξεκίνησε είκοσι λεπτά νωρίτερα με απαίτηση του δημάρχου και κάτω από συνθήματα των συγκεντρωμένων αγανακτισμένων πολιτών, εκτοξεύθηκαν κατά του Ασκούνη αυγά, καφέδες, μπουκάλια, νεράτζια, τομάτες ενώ ακούγονταν συνθήματα για κλέφτες, λαμόγια, μνημόνιο κ.λπ. Μέχρι και καρέκλες εκτοξεύθηκαν κατά του δημάρχου και της παρέας του.
Τα αίματα άναψαν λίγο πριν το τέλος όταν μπήκαν στη ροή της παρέλασης δεκάδες μέλη του κινήματος "Δεν πληρώνω". Σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ενώθηκαν με τους πολίτες και κινήθηκαν όλοι μαζί προς την εξέδρα. Νωρίτερα όμως είχαν ήδη σημειωθεί δύο επεισόδια με πολίτες, στο ένα μάλιστα πιάστηκαν στα χέρια δημοτικός σύμβουλος με πολίτη.
Αμέσως μετά ο Ασκούνης φυγαδεύθηκε τρέχοντας από την πίσω πλευρά της εξέδρας των επισήμων που άδειασε, για να ξαναγεμίσει από απλούς πολίτες και η παρέλαση διακόπηκε, ενώ ο πασοκικός δήμαρχος Ασκούνης ακόμα αναζητείται κρυπτόμενος.
Η ένστολη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων ήταν πολύ διακριτική. Όχι όμως και των αστυνομικών με πολιτικά.
(Φωτογραφίες απο το kallitheaonline.gr)

Πηγή...
  • Blogroll

  • Blog Archive