Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

ΝΟΜΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ (www.oxidiodia.gr): ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΡΟΧΑΙΑ "ΠΑΡΑΒΑΣΗ" ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΡΕΠΠΑ

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ .............

ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ

του ............ (όνομα) ................ (επίθετο) ..............του ......... (όνομα πατέρα), κατοίκου ............... (πόλη), οδός ................. αριθμός ....

ΚΑΤΑ

της υπ' αριθμ. .................... Κλήσης - Πράξης Βεβαίωσης Παράβασης της Τροχαίας ........................

---------------------------------------------------

Με τις παρούσες αντιρρήσεις μου αιτούμαι την ακύρωση της υπ' αριθμόν ..................................... Κλήσης - Πράξης Βεβαίωσης Παράβασης της Τροχαίας ......................... .

Με την ως άνω Κλήση επιβλήθηκε σε εμένα η διοικητική κύρωση του προστίμου ύψους ..................... ευρώ και το διοικητικό μέτρο της 20ήμερης αφαίρεσης της άδειας μου ικανότητας οδηγού, της άδειας κυκλοφορίας και των κρατικών πινακίδων του οχήματός μου με αριθμό ............................... για τον λόγο ότι την ................. (πχ. 23.3.2011) και ενώ βρισκόμουν επί της ....................... οδού δεν κατέβαλα το διόδιο τέλος.

Με τις παρούσες αντιρρήσεις μου αιτούμαι την ακύρωση της ως άνω κλήσης διότι η βεβαίωση της υποτιθέμενης από εμένα παράβασης πάσχει από τυπική ακυρότητα, δεδομένου του ότι η βεβαίωση δεν έγινε κατά τον τρόπο που ορίζεται στο άρθρο 29 παράγραφο 10 εδάφ. 3 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, δηλαδή τα αστυνομικά όργανα δεν διαπίστωσαν την παράβαση αυτοπροσώπως. (Η σχετική διάταξη του Κ.Ο.Κ. έχει ως εξής : " Απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων σε αυτοκινητοδρόμους, οδούς ταχείας κυκλοφορίας, σήραγγες και γέφυρες που διακρίνονται με ειδικές πινακίδες σήμανσης χωρίς την καταβολή διοδίου τέλους, όταν και όπου προβλέπεται η καταβολή αυτή. Για την καταβολή του διοδίου τέλους είναι υπόχρεοι εις ολόκληρον ο κύριος και ο οδηγός του οχήματος. Η βεβαίωση της παράβασης γίνεται από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα που τη διαπιστώνουν αυτοπροσώπως").

Επειδή ................................................... (άλλος λόγος, αν υπάρχει)

Επειδή η λειτουργία των συγκεκριμένων διοδίων με τον τρόπο που ήδη λαμβάνει χώρα είναι παράνομη και αυθαίρετη.

Επειδή ανήκω σε αυτούς που ιδεολογικά επιδοκιμάζουν και στηρίζουν το κίνημα κατά των διοδίων από την άποψη ότι στον πυρήνα του έχει την εναντίωση των εργαζομένων στο να εγκαταλειφθεί από το κράτος άνευ όρων η κατασκευή νέων οδικών αξόνων ή η συντήρηση και λειτουργία των ήδη υπαρχόντων αυτοκινητοδρόμων καθώς και η διαχείριση και εκμετάλλευση των διοδίων στην ασύδοτη κυριαρχία των ιδιωτικών κοινοπρακτικών σχημάτων και εταιρειών.

Επειδή η θεαματική αύξηση της τιμής των διοδίων, η αμφίπλευρη λειτουργία τους, η τοποθέτηση πολλών νέων σταθμών και πλευρικών διοδίων από τις εταιρείες που ανέλαβαν τα παραπάνω έργα μετά από παραχώρηση του κράτους και που εγκλωβίζουν χιλιάδες κατοίκους μεταξύ των σταθμών διέλευσης ακόμη και για τις κοντινότερες μετακινήσεις τους που γίνονται σε καθημερινή βάση, καθώς και η αποσάθρωση των παράπλευρων οδών έχουν προκαλέσει την αντίδραση χιλιάδων εργαζομένων και οδήγησαν στην αγωνιστική διατύπωση και προώθηση του κοινωνικού αιτήματος για την ανεμπόδιστη άσκηση του θεμελιώδους και συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος στην ελεύθερη μετακίνηση.

Επειδή το δικαίωμα στην ελεύθερη μετακίνηση δεν πρέπει ακυρωθεί από τις κερδοσκοπικές προτεραιότητες του ιδιωτικού κεφαλαίου, που αμείλικτα επιβάλλονται και στους κατά παράδοση κοινούς φόρους που οι διακινούμενοι άνθρωποι δικαιούνται να χρησιμοποιούν ελεύθερα.

Επειδή οι εθνικοί αυτοκινητόδρομοι συνιστούν δημόσιο αγαθό, προορισμένο για κοινή χρήση, και η ανεμπόδιστη χρήση τους συνιστά επιμέρους έκφραση του συνταγματικού δικαιώματος της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας.

Επειδή τα συγκεκριμένα διόδια δεν έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα για τους χρήστες, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος τους (65% έως 90%) προορίζεται για την μελλοντική κατασκευή τμημάτων αυτοκινητοδρόμου, η κατάσταση δε του οδοστρώματος των αυτοκινητοδρόμων είναι ιδιαίτερα κακή, με αποτέλεσμα η καταβολή του διοδίου τέλους να είναι αυθαίρετη και παράνομη, αφού δεν εξασφαλίζονται τα οφειλόμενα από το νόμο αντισταθμίσματα.

Επειδή το ύψος των καταβαλλόμενων διοδίων πρέπει υποχρεωτικά να καθορίζεται με βάση τη διανυόμενη απόσταση (Οδηγία 1999/62/ΕΚ), στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως επιβάλλονται διόδια τέλη υπολογιζόμενα με τρόπο αυθαίρετο, ανεξάρτητα από το σημείο εισόδου / εξόδου, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται όσοι, όπως εγώ, κάνουμε χρήση λίγων χιλιομέτρων να καταβάλουμε δυσανάλογα υψηλό διόδιο τέλος, κατά παράβαση του άρθρου 25 του Συντάγματος, γιατί ο αυθαίρετος υπολογισμός του διόδιου τέλους συνιστά καταχρηστική άσκηση δικαιώματος και δεν σέβεται την αρχή της αναλογικότητας (ενδεικτικά αναφέρω ότι για τα 6χλμ. από Αφίδνες μέχρι Αγ. Στέφανο, καλούμαστε να πληρώσουμε για χρήση 51χλμ).

Επειδή οι παρούσες αντιρρήσεις μου είναι νόμιμες, βάσιμες και εμπρόθεσμες.

Αιτούμαι

Την ακύρωση της υπ' αριθ. ................................ Κλήσης.

(Την επιστροφή της άδειας του οχήματος κλπ., αν έχουν ήδη αφαιρεθεί).


Αθήνα, .................. (ημερομηνία)



Ο/Η Αιτούμενος/νη

................................

(ονοματεπώνυμο και

υπογραφή)
_____________________________________________________________________________________

ΠΕΡΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ

Η τροχαία συχνά συμπεριφέρεται αυθαίρετα και έχουμε καταγράψει πολλά αντίστοιχα περιστατικά απο πάμπολλες καταγγελίες συμπολιτών μας:
Καλούμε τους πολίτες που τηλεφωνούν καθημερινά αναζητώντας απαντήσεις και τρόπους άμυνας απέναντι στην αυθαιρεσία των αστυνομικών υπαλλήλων της Τροχαίας Αττικής Οδού, αλλά και σε οποιοδήποτε γεωγραφικό σημείο συμβαίνουν αντίστοιχα περιστατικά, να καταθέτουν ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ κατά των αστυνομικών οργάνων που υπογράφουν την βεβαίωση της παράβασης. (χωρίς να έχουν βεβαιώσει αυτοπροσώπως ή όταν μας σταματούν πολλά χιλιόμετρα απο τους σταθμούς διοδίων – προφανώς ειδοποιημένοι). Όταν προσερχόμαστε στο οικείο αστυνομικό τμήμα παραλαμβάνουμε πρώτα την βεβαίωση παράβασης, σημειώνοντας πριν υπογράψουμε “με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου”, μετά υπογράφουμε και αμέσως καταθέτουμε την μηνυτήρια και πειθαρχική αναφορά που επισυνάπτουμε εδώ:


ΠΡΟΣ 1.ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
2.ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ και κάθε αρμόδια αρχή

Διά του Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Αττικής Οδού (ή όποιου άλλου τμήματος μας κάλεσε)

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ



Του … (ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας)

ΚΑΤΑ

Του (ονοματεπώνυμο του αστυνομικού που υπογράφει την κλήση και του τμήματος που υπηρετεί)

Κε Υπουργε/Κε Εισαγγελέα

Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 29 παρ. 10 εδάφιο τελευταίο του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, σε περίπτωση παράλειψης καταβολής διοδίου τέλους όπου αυτή προβλέπεται «Η βεβαίωση της παράβασης γίνεται από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα που τη διαπιστώνουν αυτοπροσώπως».

Επειδή, η αυτοπρόσωπη διαπίστωση της παράβασης, προκύπτει από την υπογραφή του παραβάτη οδηγού στο σώμα της Πράξης Βεβαίωσης της Παράβασης (κλήσεως).

Επειδή, σήμερα ….. (ημερομηνία)….., κλήθηκα από το Α.Τ. (Αττικής οδού ή άλλο)… να παραλάβω την με αριθμό …………. Πράξη Βεβαίωσης Παράβασης (Κλήση), που εκδόθηκε από τον … (ονοματεπώνυμο αστυνομικού)…. στις … (ημερομηνία)… και ώρα…, σύμφωνα με την οποία, διήλθα δήθεν από τον σταθμό διοδίων …(περιοχή)… χωρίς να καταβάλω διόδιο τέλος.

Επειδή, κατά την ως άνω ημερομηνία και ώρα, κανένα αστυνομικό όργανο δεν βρισκόταν στο σταθμό διοδίων.

Επειδή, κατά τα ανωτέρω, ουδείς αστυνομικός μου ένευσε να σταματήσω προκειμένου να βεβαιωθεί παράβαση.

Επειδή, ως εκ τούτου, ουδείς αστυνομικός διαπίστωσε αυτοπροσώπως παράβαση συνιστάμενη στην παράλειψη καταβολής διοδίου τέλους.

Επειδή, ο υπογράφων την Πράβη Βεβαίωσης (κλήση) αστυνομικός, εξέδωσε αυτήν παρά το γεγονός ότι δεν διαπίστωσε αυτοπροσώπως οποιαδήποτε παράβαση.

Επειδή, ως εκ τούτου, ο εκδόσας την κλήση αστυνομικός παρέβη το καθήκον του, το οποίο συνίσταται στην εφαρμογή του νόμου, και ειδικότερα στην έκδοση Πράξης Βεβαίωσης Παράβασης (κλήσης), μόνον μετά από αυτοπρόσωπο διαπίστωσή της.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ – ΖΗΤΩ

Την πειθαρχική και ποινική δίωξη του …(ονοματεπώνυμο αστυνομικού)… για παράβαση καθήκοντος και τη νόμιμη τιμωρία του.

Αθήνα…(ημερομηνία)…

Ο ΜΗΝΥΤΗΣ/ΑΝΑΦΕΡΩΝ
  • Blogroll

  • Blog Archive