Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011


Προσεχώς θα αλλάξουν πολλά.Αυτό ανέφερε στην 16σέλιδη έκθεση της με τον τίτλο «European end game -what kind of fiscal integration» (τέλος ευρωπαϊκού παιχνιδιού -Ποιο είναι το είδος της σύγκλισης) στην οποία αναφέρει ότι το ευρώ δεν θα έπρεπε να υπάρχει όπως είναι σήμερα.
«Με την τρέχουσα δομή και αυτή την συμμετοχή, το ευρώ δεν δουλεύει. Είτε πρέπει να αλλάξει η δομή είτε οι όροι συμμετοχής». Σύμφωνα με την ελβετική τράπεζα τα μέτρα που έχουν ληφθεί προς την δημοσιονομική ενοποίηση, δεν είναι τα αποφασιστικά βήματα που απαιτούνται και που θέλουν πολλοί επενδυτές. Μάλιστα, εκεί που εντοπίζει τις υστερήσεις ήταν στο Ευρωπαϊκό Εξάμηνο και EFSF- ESM.
Σύμφωνα με τη UBS θα πρέπει να μεταφερθούν σημαντικές αρμοδιότητες στην ΕΕ. Η δημοσιονομική πολιτική θα παραμείνει στις κυβερνήσεις, αλλά το περιθώριο για ελιγμούς θα είναι περισσότερο περιορισμένο. Η ΕΕ, όμως, θα μπορεί να παρεμβαίνει περισσότερο, ελέγχοντας τους προϋπολογισμούς με μηχανισμούς που θα ελέγχουν τις ανισορροπίες.

Η ΕΕ θα πρέπει να έχει ακόμη στη διάθεσή της μηχανισμούς ενίσχυσης, στην περίπτωση που οι στόχοι δεν εκπληρώνονται. Σύμφωνα με τη UBS, η δημοσιονομική ενοποίηση θα σημαίνει μεταφορά των αρμοδιοτήτων από τα τοπικά κράτη στην ΕΕ (πιθανότατα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο).

Σύμφωνα με την UBS, υπάρχουν τρεις βασικές επιλογές:
-Αλλαγή της Συνθήκης
-Αλλαγή της Συνθήκης αλλά για περιορισμένο αριθμό κρατών
-Αύξηση της δύναμης της Κομισιόν ή του ευρωπαϊκού συμβουλίου με τη δημιουργία ενός ελεγκτικού μηχανισμού.

πηγη bankingnews.gr μεσω Stopcartel
  • Blogroll

  • Blog Archive