Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011


Τριάντα αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς, σε αυτοκίνητα, κάδους απορριμμάτων και αλσύλλια, είχε προκαλέσει ο 55χρονος καθηγητής Λυκείου που συνελήφθη στους Αμπελόκηπους, γιατί όπως είπε στους αστυνομικούς «μισώ τους αντιεξουσιαστές και ήθελα να τους ενοχοποιήσω»!
Σύμφωνα με την Αστυνομία ο 55χρονος εκπαιδευτικός συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης επ’ αυτοφώρω στους Αμπελοκήπους, τη στιγμή που είχε ενεργοποιήσει έναν ακόμη αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό σε ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε πυλωτή δίπλα σε άλλα οχήματα. Μάλιστα όταν αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς τους απείλησε με ένα ψεύτικο πιστόλι.

Κατά την έρευνα που ακολούθησε επιβεβαιώθηκαν οι 21 από τους 30 εμπρησμούς που ο ίδιος ομολόγησε ότι είχε διαπράξει το τελευταίο τρίμηνο. Ο καθηγητής τοποθετούσε τους εμπρηστικούς του μηχανισμούς σε οχήματα, κάδους απορριμμάτων, αλσύλλια και άλλα σημεία στις περιοχές του Παλαιού και Νέου Ψυχικού, στο Χαλάνδρι, στη Φιλοθέη και σε άλλες περιοχές της Αθήνας.

Οι αυτοσχέδιοι μηχανισμοί αποτελούνταν από μεγάλα γκαζάκια που τοποθετούσε μέσα σε νάιλον τσάντα μαζί με συμπιεσμένα κομμάτια βαμβακιού, χαρτιά και εφημερίδες εμποτισμένα με ασετόν. Σε άλλες περιπτώσεις, τοποθετούνταν κάτω από αυτοκίνητα σάκοι απορριμμάτων με καύσιμη ύλη (χαρτιά, νάιλον σακούλες, πλαστικά αντικείμενα) ή ξερόκλαδα εμποτισμένα με εύφλεκτο υγρό ή από μπουκάλια σπρέι και προκαλούνταν ανάφλεξη.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς οι ενέργειές του είχαν υψηλό κίνδυνο ακόμα και για τη ζωή πολιτών. Οι αστυνομικοί μετά τα συνεχή κρούσματα στις προαναφερθείσες περιοχές είχαν αρχίσει έρευνες και κατάφεραν να εντοπίσουν για πρώτη φορά τον 55χρονο να περιφέρεται στην περιοχή του Ψυχικού πριν από τρεις ημέρες.

Από τότε τον έθεσαν υπό παρακολούθηση. Το μεσημέρι της Τετάρτης έχοντας μαζί του μια νάιλον τσάντα με τα υλικά για τον εμπρηστικό μηχανισμό πήγε στους Αμπελοκήπους. Αλλά μόλις τοποθέτησε τη σακούλα που είχε ετοιμάσει - περιείχε γκαζάκια και εμποτισμένα με ασετόν κομμάτια βαμβακιού και χαρτιού - κάτω από ένα αυτοκίνητο, εμφανίστηκαν οι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν. Ο 55χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
TΟ ΒΗΜΑ
  • Blogroll

  • Blog Archive