Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011






Προς:κ.Bernard Galtier ∆/νων Σύµβουλος & Γεν. ∆/ντής
κα. Μόνικα Κουρτέλλα Προιστ/νη Εξυπηρέτης Πελατών Εταιρία ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.Ανάδοχος Ζεύξης Ρίο-Αντίρριο
Κοινοποίηση: Ελληνικό ∆ηµόσιο, ∆ικαστικό Σύστηµα,Όλους τους κατοίκους αυτού του τόπου.
Αγαπητοί/ές,
Σήµερα 24/11/11 παραµονή των Χριστουγέννων έλαβα καθυστερηµένα την παραπάνω επιστολή απο την εταιρία σας ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. ανάδοχο της ζεύξης Ρίου-Αντίρριου. (Επισυνάπτεται στο τέλος)
Θα ήθελα να σας ενηµερώσω ότι η συνείδηση, η ηθική µου και οι Συνταγµατικοί νόµοι αυτού του τόπου, µου απαγορεύουν να καταβάλω το αντίτιµο των 25,8 € στην εταιρία σας.
Αναλυτικά:
Ξεκινώντας απο το Ρίο µε κατεύθυνση προς Αντίρριο χρησιµοποίησα την γέφυρα που ενώνει τα δύο σηµεία. Προσεγγίζοντας το Αντίρριο είδα µπροστά µου µπάρα διακοπής της κυκλοφορίας τροχοφόρων οχηµάτων, τοποθετηµένη απο την εταιρία ΓΕΦΥΡΑΑ.Ε., η οποία διέκοπτε την ελεύθερη διακίνηση µου µέσα στην Ελληνική επικράτεια. Το ίδιο συνέβει στην αντιθετη πορεία και σε όλους τους συνανθρώπους οδηγούς που βρισκόταν εκείνη τη στιγµή στην γέφυρα.Σας παραπέµπω στο Άρθρο 5 του Συντάγµατος.
Ενδεικτικά:Καθένας έχει το δικαίωµα να συµµετέχει στην κοινωνική, οικονοµική και πολιτική ζωή της χώρας (§1). Η προσωπική ελευθερία είναι απαραβίαστη. Κανένας δεν καταδιώκεται ή συλλαµβάνεται ούτε φυλακίζεται ούτε µε οποιονδήποτε άλλο τρόπο περιορίζεται, παρά µόνο όταν και όπως ορίζει ο νόµος. (§3). Απαγορεύονται ατοµικά διοικητικά µέτρα που περιορίζουν σε οποιονδήποτε Έλληνα την ελεύθερη µετακίνηση ή εγκατάσταση στη χώρα(§4).
Επικαλείστε τους νόµους 2395/1996 και 3920/2011.
Σας παραπέµπω στο Άρθρο 5 του Συντάγµατος:Ο σεβασµός στο Σύνταγµα και τους νόµους που συµφωνούν µε αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη ∆ηµοκρατία αποτελούν θεµελιώδη υποχρέωση όλων τωνΕλλήνων(§2).Οι νόµοι που επικαλείστε δεν συµφωνούν µε το Σύνταγµα της χώρας. Παραβιάσατε την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς µου, καθώς καιόλων των υπόλοιπων οδηγών, εγκαθιστώντας µπάρες παραβιάζοντας κατ’επέκταση το Σύνταγµα.
Σύµφωνα µε τα παραπάνω σας παραπέµπω στο Άρθρο 120 του Συντάγµατος: Η τήρηση του Συντάγµατος επαφίεται στον πατριωτισµό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται µε κάθε µέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει µε τη βία(§4).

Σε επίπεδο συνείδησης, ηθικής και πολιτικής ευθύνης σας παραθέτω συµβουλευτικά τα παρακάτω:
Φορολογία
Κάθε χρόνο καταβάλω στο Ελληνικό ∆ηµόσιο τους φόρους «που µου αναλογούν» ώστε να υπάρχει η δυνατότητα απο την πλευρά του, παροχής δηµόσιων και δωρεάν αγαθών προς τους κατοίκους του. (∆ρόµους, λιµάνια, υγεία, παιδεία κτλ).Τους φόρους αυτούς δίκαιους ή µη, τους κατεβάλαν πρίν απο έµενα οι παπούδες και οι πατεράδες µας για πολλά χρόνια. Τόσα χρήµατα θα µπορούσαν να έχουν δηµιουργήσει ένα άρτιο Εθνικό οδικό δίκτυο ασφαλές και χωρίς νεκρούς απο τα εκατοντάδες τροχαία ατυχήµατα. Σε αντίθεση, τα χρήµατα αυτά κατασπαταλήθηκαν σε µίζες, δώρα και υπεξαιρέσεις.
Τέλη κυκλοφορίας
Για το έτος 2011 πλήρωσα 250€ για τα τέλη κυκλοφορίας του αυτοκινήτου µου. Τα τέλη αυτά έρχονται να προστεθούν στους παραπάνω φόρους που έχω καταβάλει µε αποτέλεσµα να πληρώνω επιπλέον φόρους για την χρήση των δρόµων.Ο υπολογισµός των τελών γίνεται µε βάση τους ρύπους και τη παλαιότητα των οχηµάτων όταν
1. ∆εν έχω την οικονοµική δυνατότητα να αγοράσω νέας τεχνολογίας αυτοκίνητο και
2. Το Ελληνικό δηµόσιο επιτρέπει σε εταιρίες να µολύνουν µε απόβλητα τους υδροφόρους ορίζοντες και την γη στην οποία µελλοντικά θα µεγαλώσουν τα παιδιά µου.
Συνειδητά και µε µεγάλο κόπο συγκέντρωσα τα παραπάνω χρηµατικά ποσά και τα κατέβαλα στο Ελληνικό δηµόσιο.Με τα τέλη κυκλοφορίας και τους φόρους έχω προπληρώσει την ελεύθερη µετακίνησή µου σε όλους τους δρόµους της Ελληνικής επικράτειας για το έτος 2011. Αν το παραπάνω δεν σας είναι κατανοητό «προβείτε στα νόµιµα» ή ξαναρωτήστε τους υπεύθυνους που σαν παραχώρησαν το έργο για την ορθότητα τους.
Επιτρέψτε µου να σας ενηµερώσω απο την πλευρά µου, για την ποιότητα και την κοινωνική αντίληψη των συνεργατών σας:
--Είναι αυτοί που µείωσαν την σύνταξη των γονιών µου όταν µετά απο 40 χρόνια δουλειάς και µε πολύ πόνο να µε µεγαλώσουν, ήρθε η ώρα να ξεκουραστούν.
--Είναι αυτοί που τόσα χρόνια, άφησαν εσκεµένα το σύστηµα υγείας να καταστραφεί,στελνοντας µε χθές να πάρω φάρµακα απο φαρµακείο για την µόλις εγχειρισµένη µάνα µου αφού οι γιατροί µε ενηµέρωσαν οτι τους έχουν τελειώσει τα φάρµακα.
--Είναι αυτοί που επέβαλαν φορολογία στα σπίτια µέσα απο τους λογαριασµούς της ∆ΕΗ, όταν τα σπίτια έχουν ήδη φορολογηθεί και οι µισοί άνθρωποι δεν εχουν εργασία.
--Είναι αυτοί που έκλεψαν χωρίς να τιµωρούνται επισκεπτόµενοι τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθµούς χαριεντιζόµενοι µε τις τηλεπαρουσιάστριες καιξεχνώντας την δουλειά που τους έδωσε ο Ελληνικός λαός να κάνουν.
--Είναι αυτοί που σκότωσαν ανθρώπους µε εξοστρακισµένες σφαίρες, χτύπησαν µε δακρυγόνα και πέτρες στην καρδιά τεράστιων λαικών διαδηλώσεων και διέλυσαν ιατρεία πρώτων βοηθειών του Ερυθρού Σταυρού.
--Είναι αυτοί που ξεπουλάνε την χώρα για την οποία µάτωσαν οι παπούδες µου στα ελληνοαλβανικά βουνά.
--Είναι αυτοί που καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώµατα των αλλοδαπών οικονοµικών-πολιτικών µεταναστών αφήνοντας ανήθικα κυκλώµατα να τους εκµεταλλεύονται.
--Είναι αυτοί που στρέφουν τους εργαζόµενους ανθρώπους της δικαιοσύνης και τηςαστυνοµίας ενάντια στο λαό για ένα κοµµάτι ψωµί.
--Είναι αυτοί που παραχώρησαν παράνοµα δηµόσια έργα σε ιδιωτικές εταιρίες, χωρίςκαν να διαβάσουν τις συµβάσεις.
--Είναι αυτοί που 40 χρόνια έπραξαν ανάλογα ώστε να κλείνουν οι µικροµεσαίεςεπιχειρήσεις αφήνοντας στο δρόµο χιλιάδες ανέργους
--Είναι αυτοί που αφήνουν ανθρώπους µε παιδί στην κοιλιά, άνεργους και χωρίς µέλλον.
--Είναι αυτοί που καταστρέφουν το εκπαιδευτικό σύστηµα και σπρώχνουν νέους σε ξένα κράτη προς αναζήτηση δουλειάς και εκπαίδευσης.
--Είναι αυτοί που ξέχασαν σε ποια γή κατοικούν και γίνανε προδότες.
--Είναι αυτοί που δεν τους εµπιστεύεται πλέον κανείς.Κακως λοιπόν τους εµπιστευθήκατε και εσείς για να σας καλύψουν, σε περίπτωση που ο λαός ή κάποιοι τέλος πάντων αντιστέκοταν σε κάτι απο τα παραπάνω.
Χωρίς καµία προσωπική εµπάθεια σας συµβουλεύω να ακολουθήσετε ένα απο τους δύο παρακάτω δρόµους:
1. Να µου κάνετε µήνυση ώστε να αποφανθεί η ελληνική δικαιοσύνη.Ζητάω εκ των προτέρων και σε περίπτωση που σας δικαιώσουν, την µετατροπή του χρηµατικού ποσού στο ανάλογο χρονικό διάστηµα φυλάκισης ελπίζοντας οτι σε αυτό το διάστηµα δεν θα µε απολύσουν. Προτιµώ όταν βγώ να δώσω αυτά τα χρήµατα και όσα ακόµα µπορώ, σε κάποιον απο τους τόσους άστεγους που κυκλοφορούν στην πόλη που ζώ.
2. Στον µόνο που λογοδοτώ είναι οι συνανθρωποί µου και όχι µια ανώνυµη εταιρεία που µε εγκαλεί να πληρώσω ένα τυχαίο χρηµατικό πόσο. Αν θέλετε αποτανθείτε στους παρακάτω ώστε να ψηφίσουν για το δίκαιο και το άδικο της υπόθεσής µας.
Εύχοµαι καλά χριστούγεννα σε εσάς και την οικογένειά σας.
Βασίλης Σερέτης 24/11/11
  • Blogroll

  • Blog Archive