Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Ο καπιταλισμός έφαγε τα ψωμιά του

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Τρίτη, Δεκεμβρίου 20, 2011

απο την ομάδα οικονομικής ανάλυσης του Κινήματος Δεν Πληρώνω
www.oxidiodia.gr
www.denplironodenplirono.com

Η συνταγή της Μέρκελ οδηγεί ολοταχώς σε δραματική ύφεση και ανεργία. Οι αγορές δεν ικανοποιήθηκαν μετά την υπογραφή της Ευρωσυνθήκης στις Βρυξέλες. Θέλουν πάντα κάτι παραπάνω. Τα θέλουν συνήθως όλα. Παρόλο που το συμφέρον των αγορών θα υπερισχύει πλέον θεσμοθετημένα.
Η Βρετανία αρνήθηκε να υπογράψει την Ευρωσυνθήκη Μέρκελ – Σαρκοζί. Είναι αντίθετη με το φόρο στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές προκειμένου το Σίτυ του Λονδίνου να μη χάσει την πρωτοκαθεδρία του και την υπόσταση του. Μια πραγματική κόντρα και δηλητήριο στη λυκοσυμμαχία των «μεγάλων» δυνάμεων. Όταν έχεις τέτοιους «φίλους» τι τους θέλεις τους εχθρούς.
Ο καπιταλισμός λοιπόν κινδυνεύει άμεσα να καταστραφεί. Περιφρόνησε τους νόμους του συστήματός του. Τρέχει στη κατηφόρα του οριστικού τους τέλους. Ο νεοφιλελευθερισμός δεν είναι τίποτα άλλο παρά η πανούκλα της σύγχρονης ιστορίας μας. Μια παγκόσμια συμμορία αλητών και τοκογλύφων, διαφεντεύει τους λαούς. Μια χούφτα κερδοσκόπων που απομυζούν τις μυριάδες των ανυποψίαστων, πολλές φορές, ανθρώπων. Μαύρα σύννεφα συγκεντρώνονται πάνω από τη Γηραιά Ήπειρο αλλά και πάνω από ολόκληρο τον πλανήτη. Η Σύνοδος Κορυφής δεν θα οδηγήσει στην πολυπόθητη λύση της κρίσης του χρέους στην Ευρωζώνη όπως ήλπιζαν οι εξουσιαστές ότι θα συνέβαινε.
Είναι απορίας άξιον, από πού αντλούσαν αυτή την προσδοκία. Φαίνεται ότι «μωραίνει κύριος όν βούλεται απωλέσαι»
Ο καπιταλισμός λοιπόν, έφαγε τα ψωμιά του. Πάμε για το επόμενο κοινωνικό σύστημα. Ένα σύστημα ανθρωποκεντρικό, χωρίς τάξεις και κέρδη, με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής πλούτου από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Με απαλλοτρίωση των τραπεζών κάτω από τον έλεγχο του λαού χωρίς δεκάρα αποζημίωση. Για να ζήσουν ευτυχισμένα τα δισεκατομμύρια των ανθρώπινων υπάρξεων σε ολόκληρο το πλανήτη. Για μια δίκαιη κοινωνία. Για ένα σύστημα αληθινών αξιών.
  • Blogroll

  • Blog Archive