Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Ξυλοδαρμός ασφαλίτη στην ΑΣΟΕΕ και παραπληροφόρηση των ΜΜΕ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2012

Την Τετάρτη 18/1 από το πρωί αστυνομικές δυνάμεις είχαν δημιουργήσει έναν κλοιό γύρω από το Πανεπιστημιακό ίδρυμα της ΑΣΟΕΕ προβαίνοντας σε εξακριβώσεις στοιχείων σε όποιον δε τους "έκανε" η φυσιογνωμία συλλαμβάνοντας παράλληλα κατά διαστήματα μετανάστες-μικροπωλητές.
Το μεσημέρι άνδρες της ασφάλειας που έφεραν το λιγότερο πτυσσόμενα γκλομπ, επιχείρησαν να συλλάβουν μετανάστες που είχαν καταφύγει στο ίδρυμα. Εκεί υπήρξε αντίδραση από τους μετανάστες αλλά και από φοιτητές και ο ένας κηνυγήθηκε και αφού κοπανούσε δεξιά -αριστερά ότι και όποιον μπορούσε στο τέλος ξυλοκοπήθηκε...

Εδώ και δεκαετίες ασφαλίτες, κυκλοφορούν μέσα στα Πανεπιστημιακά ιδρύματα είτε φέροντας φοιτητικά πάσα είτε όχι. Αυτή είναι μια συνθήκη που οι φοιτητές αδυνατούν να αποδείξουν την ύπαρξή της αφού οι αστυνομικοί φορούν πολιτικά και δεν κουβαλούν τις υπηρεσιακές τους ταυτότητες.

Το τελευταίο διάστημα ειδικά στην ΑΣΟΕΕ ασφαλίτες σουλατσάρουν μέσα στο ίδρυμα, συλλάμβάνουν κόσμο στο προαύλιο και τρομοκρατούν όποιον μπορούν.

Τώρα που οι κινήσεις της αστυνομίας είναι "χοντροκομμένες" καταπατούν το άσυλο οφθαλμοφανέστατα, σπεύδουν τα ΜΜΕ να τους καλυψουν. Έτσι δικαιολογείται και η απίστευτη παραπληροφόρηση των δημοσιογράφων, που σαν πιστά παπαγαλάκια-σκυλιά της αστυνομίας αναπαρήγαγαν χτες είδηση σχετικά με συγκρούσεις και εκσφενδόνιση ξύλων και πετρών που δεν υπήρξαν ποτέ. Επιπροσθέτως, για να καλύψουν το γεγονός ότι ασφαλίτες κυκλοφορούν με πολιτικά, ανέφεραν ότι χτυπήθηκε άνδρας της ομάδας ΔΙΑΣ, προσπαθώντας να ηρωοποιήσουν το έργο της ομάδας αυτής.
athensIndymedia
  • Blogroll

  • Blog Archive