Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Συλλήψεις στον Αμπελώνα Λάρισας λόγω διαμαρτυρίας

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Ιανουαρίου 21, 2012

για το νερο...
Λίγο μετά την αρχή της εφαρμογής του καλλικράτη στον Τύρναβο Λάρισας άρχισαν να γίνονται προτάσεις μέσα στο δημοτικό συμβούλιο για εγκαθίδρυση βιολογικού καθαρισμού στον Αμπελώνα Λάρισας.
Αυτό θα πραγματοποιούνταν με επιχορήγηση του ΕΣΠΑ σε ποσοστό 90% και ένα 10% θα έβαζε ο δήμος Τυρνάβου(πλέον) πράγμα πού δεν μπορούσε να γίνει διότι δεν είχε τα λέφτα να το κάνει(θα έπρεπε).
Βρήκε ομως τρόπο να τα μαζέψει.Αμέσως έγινε συνεύλευση του δημοτικού συμβουλιου και κατατέθηκε η πρόταση για αλλαγή των κλιμακιών του νερου στον Αμπελώνα για να μαζευτούν τα λεφτά.Έτσι η προταση έλεγε για διπλασιασμο των τιμών στο νερό πράγμα που δεν μπορούσε να αφήσει αδιάφορους τους κατοίκους.Αμέσως επιτροπές αγώνα...(άτομα από διάφορα κόμματα) αρχισαν να μαζεύουν υπογραφές για να φανεί η επιθυμία των πολιτών.Μαζεύτικαν περιπου 3.800 υπογραφές απο τους 5.000 κατοίκους και δόθηκαν με διαμαρτυρία στον δήμαρχο .
Αυτός με ειρωνική και προκλήτικη συμπεριφορά έλαβε τις υπογραφές κατα την διαρκεια της κινητοποιήσης και προσπάθησε να κατεβασει πανό που είχαν βάλει οι κάτοικοι του Αμπελώνα στην είσοδο του δημαρχείου. Εννοείται ότι έλαβε γιούχα απο τον κόσμο για τη συμπεριφορα του αυτη αλλα δεν ενέδωσε σε τίποτα.
Μετά απο 1 μήνα περίπου έγινε συμβούλιο της ΔΕΥΑΤ που σχέδον αποφάσισε για τις τιμές πάρα της διαμαρτυρίες και τις κινητοποιήσεις των κατοίκων.
Σήμερα το πρωί οι μπάτσοι άρχισαν να συλλαμβάνουν κόσμο με κατηγορία "παρακωληση δημοτικού συμβουλίου" μετα απο καταγγελια που έγινε από τον δήμαρχο.
Αυτήν την στιγμή (14:36, Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012) παει κόσμος στον ΑΤ Τυρνάβου για διαμαρτυρία...
ΤΟ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ...
ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ
ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ...
Athens Indymedia
  • Blogroll

  • Blog Archive