Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012


για το πρόβλημα των 14 συναδέλφων από τις εκδόσεις ΑΝΤ. ΣΑΚΚΟΥΛΑ που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Την Πέμπτη 16/2 στις 8.30 π.μ. οργανώνουμε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΙΚΑ (Σωκράτους και Αγίου Κωνσταντίνου), όπου βρίσκεται η διοίκηση του ΙΚΑ.
Η διαμαρτυρία θα γίνει για το πρόβλημα των συναδέλφων από τις εκδόσεις ΑΝΤ. ΣΑΚΚΟΥΛΑ που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, οι οποίοι είναι όχι μόνο απλήρωτοι αλλά και χωρίς ασφαλιστική κάλυψη.. Οι 14 συνάδελφοι δεν μπορούν να θεωρήσουν τα βιβλιάρια υγείας τους, επειδή η εταιρεία δεν τους κολλούσε ένσημα από τον Μάρτη του 2011. Μέσα στο 2011 τους έχουν κολληθεί 75 ένσημα, ενώ χρειάζονται 100. Από τον Ιούνη είναι σε επίσχεση εγασίας.

Οι συνάδελφοι έχουν κάνει προσφυγή στο ΙΚΑ για να ελέγξει την εταιρεία, η οποία σημειωτέον δεν κολλάει ένσημα ούτε στους υπαλλήλους της που συνεχίζουν να δουλεύουν και δεν συμμετέχουν στην επίσχεση. Οι συνάδελφοι έχουν προσφύγει, ζητώντας επίσης να τους κολληθούν τα ένσημά τους. Οι υπηρεσίες του ΙΚΑ αδιαφορούν.

Με την διαμαρτυρία μας θέλουμε να αναδείξουμε γενικότερα αυτή την αθλιότητα με τους εργοδότες που δεν κολλάνε ένσημα και με το ΙΚΑ που δεν ελέγχει. Αυτή η κατάσταση βασανίζει χιλιάδες εργαζόμενους. Στόχος μας είναι επίσης να δοθεί λύση για τους συνάδελφους από ΑΝΤ. ΣΑΚΚΟΥΛΑ, να θεωρηθούν τα βιβλιάρια ασθενείας τους.

Στην διαμαρτυρία καλούμε όσους συναδέλφους από τον κλάδο του βιβλίου μπορούν. Καλούμε και συναδέλφους από άλλους κλάδους και από άλλα σωματεία.
Θα επιδιώξουμε αντιπροσωπεία των συναδέλφων απότις εκδόσεις ΑΝΤ. ΣΑΚΚΟΥΛΑ, από το Σύλλογό μας και από τα σωματεία που θα παραβρεθούν να συναντηθεί με τη διοίκηση του ΙΚΑ.

http://bookworker.wordpress.com/
  • Blogroll

  • Blog Archive