Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Αναδρομικές μειώσεις για 50.000 δημοσίους υπαλλήλους

Posted by Β.Π. Τρίτη, Φεβρουαρίου 28, 2012

Αναδρομικά θα μειωθούν οι αποδοχές των 45-50.000 δημοσίων υπαλλήλων που δεν έχουν ακόμα ενταχθεί στο νέο μισθολόγιο, αφού όπως περιλαμβάνεται σε διάταξη του εφαρμοστικού νόμου, εκτός των μειώσεων που θα έχουν από τις νέες αμοιβές οι οποίες θα φτάνουν μέχρι και το 25% των αποδοχών τους, θα πρέπει να αποδώσουν αναδρομικά σε 3 ισόποσες μηνιαίες δόσεις και τα επιπλέον χρήματα που λάμβαναν από τον Νοέμβριο του 2011 μέχρι και την ημέρα που κατατάχθηκαν στο νέο βαθμολόγιο...

Σύμφωνα με τον εφαρμοστικό νόμο (άρθρο 3 παράγραφος 1), μέχρι τον Απρίλιο θα πρέπει να ενταχθούν στο νέο μισθολόγιο και οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι (υπολογίζονται σε 50.000 κυρίως σε ΟΤΑ και ΝΠΔΔ) που οι υπηρεσίες διοικητικού των οργανισμών τους δεν έχουν προσαρμόσει τις μισθολογικές απολαβές με το νέο Βαθμολόγιο - μισθολόγιο.

Παράλληλα στον αέρα βρίσκεται η μισθοδοσία των υπαλλήλων σε δήμους που δεν έχουν ενταχθεί ακόμη στο ενιαίο μισθολόγιο και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες θα καθυστερήσουν για μεγάλο διάστημα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις δημοτικοί υπάλληλοι αναμένεται να μην λάβουν μισθό, μέχρι και τρεις μήνες.

Όπως προκύπτει από την αναδρομική παρακράτηση των μισθών, για υπαλλήλους που καλύπτουν και δανειακές υποχρεώσεις, τα εκκαθαριστικά δεν αποκλείεται να αναγράφουν και αρνητικό ποσό.
alterthess
  • Blogroll

  • Blog Archive