Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012


Παράνομη η απεργία στη Φρανκφούρτη
Μετά την απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε παράνομη την εξάωρη στάση εργασίας, την οποία είχαν εξαγγείλει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, οι πτήσεις σήμερα διεξάγονται κανονικά.
Το συνδικάτο είχε καλέσει τους ελεγκτές σε εξάωρη στάση εργασίας την Τετάρτη, από τις 05.00 μέχρι τις 11.00 το πρωί, σε ένδειξη συμπαράστασης στο προσωπικό εδάφους του αεροδρομίου...

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, το ειδικό βάρος της εξαγγελθείσας απεργίας συμπαράστασης θα ήταν το ίδιο με αυτό της κύριας απεργίας και θα οδηγούσε σε προσωρινή διακοπή λειτουργίας του αεροδρομίου.

ενω: Το Εργατοδικείο της Φρανκφούρτης απαγόρευσε σήμερα την επέκταση της απεργίας των ελεγκτών εδάφους στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης και στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Η γερμανική Δικαιοσύνη με την απόφασή της αντέδρασε θετικά στις παραινέσεις της διαχειρίστριας εταιρείας του αεροδρομίου Fraport και του κρατικού αερομεταφορέα Lufthansa να μην επιτραπεί η απεργία που θα «νέκρωνε» ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ευρώπης.
  • Blogroll

  • Blog Archive