Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012


Στις 9/2/2012,η Επιτροπή Αγώνα Π.Πάφτη-Μαρκόπουλου, Ραφήνας, Πικερμίου, Ν.Μάκρης και Παλλήνης βρέθηκαν, στις 08:00π.μ., έξω από το κεντρικό κατάστημα ΔΕΗ στο Κορωπί για να απαιτήσουν, από την διεύθυνση,την αποδοχή από τους καταναλωτές, της πληρωμής των λογαριασμών που αφορούν την κατανάλωση ΜΟΝΟ του ρεύματος εξαιρουμένου του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.
Ανάλογη δυνατότητα, να πραγματοποιούν πληρωμές-εξοφλήσεις λογαριασμών ΜΟΝΟ ΡΕΥΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ, άλλωστε έχουν ΗΔΗ οι καταναλωτές στα καταστήματα ΡΕΝΤΗ, ΚΗΦΙΣΙΑΣ και ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ.
Μετά από την ενημέρωση των παρευρισκομένων καταναλωτών, εκ μέρους μας, για την αιτία της παρουσίας μας κατευθυνθήκαμε στην προισταμένη του τμήματος λογαριασμών η οποία προσπάθησε να υπεραμυνθεί της νομιμότητας αλλά και της υποχρέωσης των καταναλωτών, όσον αφορά το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε...
Ακολούθως ζητήσαμε να μας παραπέμψει στην, ιεραρχικά, ανώτερή της ("όπερ και εγένετο") στο 2ο όροφο.
Στην έντονα λεκτική αντιπαράθεση επιχειρημάτων, που επακολούθησε, αρνήθηκε να μας δώσει ικανοποιητικές απαντήσεις και διευκρινήσεις με συνέπεια να ακολούθήσει η αποχώρησή της από το γραφείο της δίνοντας εντολή στο προσωπικό να αποχωρήσει και να κλείσει το κτίριο.
Στο στάδιο της αποχώρησης μας επανήλθε η προισταμένη του τμήματος λογαριασμών αναφέροντας μας ότι εφόσον ο καταναλωτής επιθυμεί να πληρώσει ΜΟΝΟ την κατανάλωση του ρεύματος, εξαιρουμένου του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., έχει αυτή την δυνατότητα με την προυπόθεση ότι θα υπογράφει Υπεύθυνη Δήλωση/Εντυπο ότι "...εν γνώσει του εξοφλεί το λογαριασμό του ρεύματος ΜΟΝΟ και πως έχει ενημερωθεί ότι η ΔΕΗ αναλαμβάνει το δικαίωμα να διακόψει τη ρευματοληψία της συγκεκριμένης παροχής".
Αυτό φυσικά δεν θα το αποδεχόμαστε ποτέ, όπως φυσικά και δε το αποδεχτήκαμε, επιστρέφοντάς της το ως "ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ".
Ακολούθησε η απόχωρηση μας, από το εσωτερικό του κτιρίου, με επακόλουθο τη διακοπή λειτουργίας της υπηρεσίας - λόγω της εντολής της διεύθυνσης, όπως προαναφέραμε - και το κλείσιμο του κτιρίου.
Η απαράδεκτη αντιμετώπισή μας, εκ μέρους "κρατικών λειτουργών", με πλήρη απουσία και άγνοια νομικών, συμβατικών αλλά και λογικών επιχειρημάτων είναι αυτό που εισπράξαμε από την συγκεκριμένη προσπάθεια μας, που στόχο είχε την προστασία μας, την προστασία των καταναλωτών, από την ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ επιβολή τελών (ακινήτων, ακίνητης περιουσίας, ΕΡΤ ασχετα αν δεν λειτουργεί, κ.λ.π., κ.λ.π.) στην ούτως ή άλλως ΕΠΙΒΑΡΥΜΕΝΗ ζωή μας.

ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ από αυτή την εμπειρία μας:
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ, ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΙ
Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΤΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ.
  • Blogroll

  • Blog Archive