Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Aνακοίνωση για δίωξη συνδικαλιστή στο Νοσ. Ερυθρό Σταυρό

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Πέμπτη, Φεβρουαρίου 16, 2012


1ης ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ Π.ΧΑΣΑΠΑΚΗ

Στη σύσκεψη συμμετείχαν συνδικαλιστές σωματείων,συλλόγων,φορέων,5μελών επιτροπών ΕΙΝΑΠ, επιτροπών κατοίκων από: Τα νοσοκομεία Ερυθρός Σταυρός- Σισμανόγλειο-Νίκαια-Μεταξά-Γεννηματάς-(ΨΝΑ)Δαφνί- Λαϊκό-7ο νοσοκομείο ΙΚΑ, Ασφαλιστικό ταμείο ΟΑΕΕ, ΚΕΕΛΠΝΟ, ΕΙΝΑΠ,ΠΙΣ, Υπαλλήλων Βιβλίου-χάρτου, Μισθωτών Τεχνικών, Εργαζομένων Εθνοdata ,Εργαζομένων Κτηματολογίου ΑΕ, Επιτροπή κατοίκων 7ου διαμερίσματος, Εργαζομένων στις Ταχυμεταφορές ( ΣΕΤΤΕΑ)
Η τρομοκρατική επίθεση της διοίκησης του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός εναντίον του συνδικαλιστή Π. Χασαπάκη και η ωμή παρέμβαση στη λειτουργία του σωματείου εργαζομένων αποτελεί μέρος της συνολικότερης βίαιης επίθεσης που δέχονται όλοι οι εργαζόμενοι και η κοινωνία στα εργασιακά, οικονομικά, συνδικαλιστικά και κοινωνικά τους δικαιώματα ...

Δεν είναι πρώτη φορά που οργανωμένοι μηχανισμοί επιτίθενται σε αγωνιστές με στόχο, όχι μόνο την προσωπική τους εξόντωση αλλά και την εξαφάνιση κάθε φωνής που αντιστέκεται με όρους κινήματος.

Το πρωτοφανές, όμως, γεγονός πλειοψηφίας σωματείου που ζητά από τη διοίκηση να παρέμβει εναντίον εκλεγμένου μέλους του σωματείου αποτελεί απροκάλυπτο δείγμα συνεργασίας με την εργοδοσία.

Η δίωξη εναντίον του Π. Χασαπάκη αποτελεί απροκάλυπτη τρομοκρατία, απαράδεκτη παρέμβαση στα σωματεία και το συνδικαλιστικό κίνημα και ένταση της καταστολής και της ποινικοποίησης του αγώνα.
Γι’αυτόν ακριβώς το λόγο αποτελεί υπόθεση όλων μας και απαιτεί μαζική και συντονισμένη απάντηση και αλληλεγγύη συνολικά από τους εργαζόμενους.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ Π.ΧΑΣΑΠΑΚΗ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ, ΦΟΡΕΑ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΚΑΘΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ


ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΜΠΡΑΚΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Την Πέμπτη 16/2 στις 12 το μεσημέρι στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός
ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ

Fax Διοικητή: 210-6414519

Fax Σωματείου:210-6910263


ΥΓ: Συνάδελφοι, επειδή είναι σημαντικό να ανακληθεί κάθε δίωξη εναντίον του συναδέλφου αλλά και να ανακοπεί με κάθε τρόπο η τυχόν επέκταση τέτοιων φαινομένων αυταρχισμού και τρομοκρατίας, η σύσκεψη αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από κάθε σωματείο, φορέα, συλλογικότητα που έχει τη δυνατότητα, αντί για fax να παραδώσει το ψήφισμα αλληλεγγύης στον ίδιο το διοικητή και τα μέλη της πλειοψηφίας του σωματείου.
  • Blogroll

  • Blog Archive