Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑ: ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Φεβρουαρίου 17, 2012

Εντείνεται ο ανταγωνισμός των πολεμικών βιομηχανιών ΗΠΑ-Ε.Ε.-Ισραήλ και των Ελλήνων επιχειρηματιών του ολέθρου για τη διεκδίκηση του σημαντικότερου μεριδίου των νέων παραγγελιών οπλικών συστημάτων.

Ποιες οι μεγάλες περικοπές σε προσωπικό και μέσα, των Ιταλικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Κοινή πορεία φαίνεται ότι ακολουθούν τα αστικά κατεστημένα σε Ελλάδα και Ιταλία. Επιβολή εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα από τις διορισμένες κυβερνήσεις του εγχώριου και διεθνούς κεφαλαίου, η βίαιη επίθεση στις κοινωνικές ελευθερίες, δαιμονοποίηση των μεταναστών και των κινημάτων αμφισβήτησης... Ένας ακόμη τομέας όμως που παρουσιάζει πολλές ομοιότητες είναι αυτός των Ενόπλων Δυνάμεων. Έχοντας κατά τους σχεδιασμούς των αστικών κομμάτων εξουσίας για μείωση του μόνιμου προσωπικού και αύξηση της θητείας, κλείσιμο των άχρηστων μονάδων και στρατιωτικό real estate με τους επιχειρηματίες και τους επενδυτές να τρίβουν τα χέρια τους, αξίζει να παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις στη γειτονική χώρα.

Οι Ιταλικές Ένοπλες Δυνάμεις ετοιμάζονται για σοβαρές περικοπές, ιδιαίτερα στο προσωπικό και τους εξοπλισμούς, εξαιτίας της σοβαρής οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας ναύαρχος Τζαμπάολο Ντι Πάολα. "Σήμερα έχουμε στην άμυνα περίπου 183.000 στρατιωτικούς και 30.000 πολίτες. Πρέπει να κατέβουμε σταδιακά στους 150.000 στρατιωτικούς και τους 20.000 πολίτες, με μια μείωση κατά περίπου 43.000 πρόσωπα", δήλωσε ο ναύαρχος ενώπιον των επιτροπών Άμυνας της Γερουσίας και της Βουλής που πραγματοποίησαν κοινή συνεδρίαση. "Ο στόχος αυτός θα μπορέσει να επιτευχθεί μέσα σε περίπου δέκα χρόνια μέσω μιας μείωσης κατά 20% ως 30% των προσλήψεων, τις μετατάξεις σε άλλες διοικήσεις και μορφές προσωρινής εργασίας", πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τους πιο υψηλόβαθμους, τους ναύαρχους, τους στρατηγούς και τους πτέραρχους, από τους οποίους 425 βρίσκονται σήμερα σε υπηρεσία, "η μείωση θα είναι πάνω από 30%", διευκρίνισε ο ναύαρχος, προσθέτοντας ότι οι περικοπές θα πλήξουν επίσης σοβαρά τους υπαξιωματικούς.

Όσον αφορά τους εξοπλισμούς, ο ναύαρχος Ντι Πάολα ανακοίνωσε μια μείωση από 131 σε 90 του αριθμού των στρατιωτικών αεροπλάνων τελευταίας γενιάς F-35 που θα αγοράσει η Ιταλία ως το 2026. Ο στρατός ξηράς θα χάσει 2 από τις 11 ταξιαρχίες του, ενώ ο αριθμός των αρμάτων μάχης, των θωρακισμένων οχημάτων, των πυροβόλων και των ελικοπτέρων θα μειωθεί επίσης. Στο Πολεμικό Ναυτικό, ο αριθμός των πλοίων ανοικτής θαλάσσης και των υποβρυχίων θα μειωθεί από 24 σε 14, ενώ θα πωληθούν στρατόπεδα, στρατιωτικές βάσεις και άλλα ακίνητα του στρατού "για να υπάρξει συμβολή στην αναδιάρθρωση του υπουργείου Άμυνας και γενικότερα στη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας", πρόσθεσε ο ναύαρχος.

Δεν πρέπει όμως να παρασυρθούμε και να θρέψουμε υπερβολικές προσδοκίες από το ελληνικό αστικό κατεστημένο που όχι μόνο είναι έτοιμο να συμβάλλει με κάθε μέσο στις νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, αλλά ετοιμάζεται να εκμεταλλευτεί την στρατηγικού χαρακτήρα στρατιωτική συμμαχία με το κράτος τρομοκράτη Ισραήλ στον εντεινόμενο ανταγωνισμό του με την Τουρκία, διεκδικώντας αναβάθμιση της θέσης του στην Ανατολή Μεσόγειο και την Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Για αυτό, παρά τις πρόσκαιρες πολεμικές περικοπές, βασικά σε μισθούς-επιδόματα και στο σύνολο των λειτουργικών δαπανών, που προκαλούν δραματικές συνέπειες στο προσωπικό, κύρια στους φαντάρους αλλά και στους μόνιμους, παρατηρούμε ότι ήδη εντείνεται ο ανταγωνισμός των πολεμικών βιομηχανιών ΗΠΑ-Ε.Ε.-Ισραήλ και των Ελλήνων επιχειρηματιών του ολέθρου για τη διεκδίκηση του σημαντικότερου μεριδίου των νέων παραγγελιών οπλικών συστημάτων.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Diktiospartakos.blogspot.com
  • Blogroll

  • Blog Archive