Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Εισιτήριο Εισόδου στο Σειχ Σου προτείνει ο Μπουτάρης

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Κυριακή, Μαρτίου 04, 2012

"Ουτε το γάλα της μανας δεν είναι πλέον τζάμπα" ,δήλωσε σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Παπακωνσταντίνου ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Μπουτάρης,εισηγείγούμενος την επιβολή εισιτηρίου στο Σειχ Σου ή/και το κτίσιμο αναψυκτηρίων και άλλων εγκαταστάσεων που θα φέρουν χρήμα στο Δήμο.
Εισιτήριο εισόδου στο περιαστικό δάσος Θεσσαλονίκης Σειχ Σου προτείνει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Μπουτάρης ,σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον υπουργό ΥΠΕΚΑ Παπακωνσταντίνου,με πρόσχημα την οικονομική κρίση
Το σχετικό βίντεο της συνέντευξης εδώ..

Ο νυν Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και συνιδρυτής με Κοντογιαννόπουλο,Μάνο,Ανδριανόπουλο,του ανενεργού πλέον κόμματος "Δραση "
δεν διστάζει να επιδείξει,χωρίς αναστολές,τις νεοφιλελεύθερες καταβολές και προσανατολισμούς του,προτείνοντας την επιβολη εισιτηρίου εισόδου στο δάσος ,υποστηρίζοντας πως "ούτε το γάλα της μάνας δεν είναι πλέον τζάμπα".

Ο Παπακωνσταντίνου (που αφού πτώχευσε την κοινωνία και τους πολίτες της ,σαν υπουργός οικονομίας,μετανάστευσε στο υπουργείο πειβάλλοντος για να αποτεφρώσει και το περιβάλλον) συμπλήρωσε τη σκέψη του Δημάρχου καταγγέλοντας το ΣτΕ και το "ασφυκτικό "πλαίσιο που επιβάλλει για τις αναδασωτέες περιοχές τύπου Σειχ Σου ,το οποίο δεν επιτρέπει να κτίστούν μέσα στο δάσος ταβέρνες,αναψυκτήρια και αθλητικές εγκαταστάσεις .

Ο Μπουτάρης συμφώνησε με τον υπουργό ΥΠΕΚΑ και μάλιστα προχώρησε παρά πέρα προτείνοντας να μπει λεωφορείο μέσα στο δάσος για να μεταφέρει τους πελάτες των ταβερνείων και αναψυκτηρίων.

Ο Παπακωνσταντίνου μάλιστα ανακοίνωσε την δημιουργία νέου θεσμικού πλαισιου για την εκμετάλευση των περιαστικών δασών ,που θα παρακάμπτει το ασφυκτικό πλαίσιο του ΣτΕ
http://www.blogger.com/img/blank.gif
Να σημειωθεί ότι το Σειχ Σου ,εκτασης 30.000 στρεμμάτων,έχει κηρυχθεί αναδασωτέο με νομαρχιακές αποφάσεις ,ενώ το ΣτΕ έχει ακυρώσει ,στη δεκαετία του '90,προεδρικό διάταγμα που προεβλεπε αλλαγή χρήσης τμημάτων του δάσους .Ακόμη έχει ακυρώσει προσφυγές ιδιωτών διεκδικητών που επεδίωκαν την άρση της αναδάσωσης και την οικοπεδοποίηση του Σειχ Σου.

Φαίνεται ότι μετά το Ταμείο Αξιοποιησης (ξεπουλήματος) της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημόσιου,σχεδιάζεται η εκποίηση και των δημοσίων αγαθών (βουνά,δαση,ποτάμια,λίμνες κ.λ.π.) ,με πρόσχημα την οικονομική κρίση .

Είναι βέβαιο ότι αν δεν αντιδράσουμε άμεσα στη παραφροσύνη των ταλιμπάν του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού θα βρεθούμε σύντομα ενώπιον ενός οικονομικού,βιολογικού και περιβαλλοντικού ολοκαυτώματος , που τα αποτελέσματα και οι συνέπειες τους θα είναι αδύνατο να ανατραπούν
πηγη
  • Blogroll

  • Blog Archive