Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Μαρτίου 16, 2012

(απο την Ομάδα οικονομικών αναλυτών του Κινήματος Δεν Πληρώνω)

«Καρφώνει» ο Γιούνγκερ τον Βενιζέλο

Ο λεξιλάγνος αντιπρόεδρος της δοτής κυβέρνησης Παπαδήμου και Υπουργός οικονομικής εξαθλίωσης του λαού, Βενιζέλος, βγήκε πάλι αναξιόπιστος.

Στην ελληνική Βουλή είχε διαβεβαιώσει τους απελπισμένους μικρούς και μεσαίους κατόχους ομολόγων ελληνικού δημοσίου, ότι θα αποζημιωθούν από το «κούρεμα» τους.

Ο κ. Βενιζέλος σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας στο Eurogroup είπε τα εντελώς αντίθετα στον κ. Γιούνγκερ, ότι «δεν θα εξαιρεθούν από το κούρεμα τα φυσικά πρόσωπα που κατέχουν τα ομόλογα αυτά», προς τέρψη βέβαια των «φίλων» δανειστών μας. Οι άνθρωποι αυτοί δεν θέλησαν να καταθέσουν τις αποταμιεύσεις τους στις τράπεζες και προτίμησαν να εμπιστευτούν τα.. ομόλογα του ελληνικού κράτους και έρχεται το κράτος να τους τιμωρήσει με το γνωστό κυνισμό του, να τους επιβάλει το περιβόητο «κούρεμα» μέσω του PSI .

Να τους κλέψει δηλαδή με θρασύτητα τους κόπους μιας ζωής.

Πρόκειται για μερικές χιλιάδες ανθρώπους πολλοί από τους οποίους είναι συνταξιούχοι, πολύτεκνοι ακόμα και άνεργοι.

Η πλειονότητα από αυτούς αγόρασε τα ομόλογα αυτά στο 100% τις αξίας τους ή ακόμη και πάνω από την αξία τους και έρχεται τώρα το κράτος και τους λέει , χωρίς περιστροφές: Είσαστε κορόιδα που εμπιστευτήκατε την πατρίδα σας και τώρα θα υποστείτε τις συνέπειες.

Σημειωτέον ότι στο Βέλγιο και στην Ολλανδία υπάρχουν νόμοι που προστατεύουν τους κατόχους ομολόγων των χωρών τους. Το γνωστό σε όλους πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων – «κούρεμα», καθώς και οι εξαιρέσεις του ήταν αρμοδιότητα της κυβέρνησης και τον δανειστών μας που το σχεδίασαν και το πραγματοποιούν με τη συνδρομή ακριβοπληρωμένων συμβούλων.

Το έφεραν μάλιστα κατεπειγόντως στη βουλή.

Αποφασίζομεν και διατάσομεν να δημευτούν οι «καταθέσεις» των φυσικών προσώπων που μας εμπιστεύτηκαν ως ελληνικό κράτος και αγόρασαν ομόλογα ελληνικού δημοσίου. Έτσι πρέπει να μας πουν. Ο κ. Βενιζέλος υποσχέθηκε μηχανισμό αναπλήρωσης της λεηλασίας των κατόχων αυτών των ομολόγων και τώρα χωρίς ντροπή κάνει ακόμα μια από τις γνωστές του κολοτούμπες. Στις τράπεζες δίνουν αμέσως 25 δις είναι άλλωστε η προτεραιότητα τους. Όλα τα άλλα, μισθοί, συντάξεις, επιδόματα ανεργίας τους είναι παγερά αδιάφορα.

Από την άλλη η κυβέρνηση δίνει κρυφά bonus σε συνεργάτες της (Διευθυντές πολιτικών γραφείων, γενικοί γραμματείς, σύμβουλοι κ.λ.π.).

Τι δήλωσε ο Βενιζέλος

Στην πρόσφατη ομιλία του ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ διατράνωσε ότι « πρέπει να δρούμε με γνώμονα το συμφέρων της χώρας και όχι το ατομικό συμφέρον του κάθε πολίτη. Ξαναγράφουμε την επωνυμία της Ελλάδας και τη διεθνή της φυσιογνωμία. Κεντρικό μας σύνθημα είναι αρχίζουμε τη Κυριακή».

Έτσι νομίζει ο κ. Βενιζέλος ότι θα ξεπλυθεί η μαύρη πολιτική του νεοφιλελεύθερου ΠΑΣΟΚ.

«Να σε κάψω Γιάννη να σ’ αλείψω λάδι». Ζητάνε από το λαό να «τσιμπήσει» και πάλι, να διαγράψει το αμαρτωλό παρελθόν και το αποκρουστικό παρόν των γνωστών και μη εξαιρετέων κομμάτων που ανακυκλώνονται στη πολιτική σκηνή χρόνια τώρα. Να μπει και πάλι ο λαός στη γνωστή τους «φάκα». Η υποκρισία του πολιτικού προσωπικού δεν έχει πάτο. Τους νοιάζει η σωτηρία και το μέλλον της χώρας και όχι η ζωή των πολιτών της και τα χρέη των αγέννητων παιδιών της. Από την άλλη ο κ. Σαχινίδης προσθέτει «δεν στηρίζουμε τους τραπεζίτες αλλά τις τράπεζες. Καταθέσεις χωρίς τράπεζες δεν υπάρχουν. Προστατεύουμε έτσι τις καταθέσεις. Υπάρχει αναγκαιότητα για τράπεζες που υπηρετούν την ανάπτυξη…» Για ποία ανάπτυξη μας μιλάει ο κ. Σαχινίδης;

Καμία ανάπτυξη δε πρόκειται να συμβεί μέσα στο τούνελ τις λιτότητας, της ανεργίας και της ύφεσης, και το τούνελ αυτό, κατά ομολογία διάσημων αστών οικονομολόγων, δεν έχει τέλος.

Εξάλλου είναι γνωστή η ταξική συμπεριφορά των τραπεζών που έχουν κλείσει παντελώς τη στρόφιγγα της ρευστότητας προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και κυρίως προς το λαό.

Και συνεχίζει ο κ. Σαχινίδης «Θέλετε να καταργήσουμε τις τράπεζες; Μιλάμε για άλλο σύστημα τότε».

Και βέβαια κ. Σαχινίδη μιλάμε για άλλο σύστημα, ένα σύστημα που θα έχει στη καρδία του το δίκιο των δύσμοιρων εργαζόμενων, ανέργων και συνταξιούχων. Που δε θα τους πυροβολεί καθημερινά , που δεν θα τους απαξιώνει και δεν θα τους ενοχοποιεί για πράξεις των κάθε λογής αφεντάδων τους.

Μας λένε , με θράσος περισσό, ότι πρώτον πρέπει να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των δανειστών, δεύτερον ότι έχουν δικαίωμα να σταματήσουν να μας δανείζουν αν δεν εφαρμόζουμε πιστά τα σκληρά τους μέτρα και τρίτον ότι θα έχουμε ρήτρα τιμωρίας, ετήσιο τόκο 2% , αν καθυστερούμε την εφαρμογή των μέτρων.

Εξάλλου περιέχονται όλα τα παραπάνω στη νέα δανειακή σύμβαση που υπογράψαμε ως χώρα με τους τοκογλύφους δανειστές μας.

Γκουαντάναμο ή φυλακές Αμπουγκράιμπ προτιμάμε;

Δεν είμαστε λαός λωτοφάγων για να ξεχάσουμε τι μας κάνανε.

Ο λαός καταλαβαίνει τη δύναμη του, προετοιμάζεται και φτιάχνει εστίες εξέγερσης παντού.

Θα φοβηθούν το τσουνάμι της οργής του.

Ήρθε η ιστορική στιγμή να πάρει τις τύχες στα χέρια του, να πρωταγωνιστήσει στη σκηνή της ιστορίας.

Ομάδα οικονομικών αναλυτών του Κινήματος Δεν Πληρώνω

http://kinimadenplirono.gr

http://oxidiodia.gr

  • Blogroll

  • Blog Archive