Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Διαμαρτυρία ΑμεΑ στη βροχή σταματά την κίνηση στο Λονδίνο

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Κυριακή, Απριλίου 22, 2012
Άτομα με αναπηρία, προερχόμενα απο διάφορα μέρη της χώρας, συγκεντρώθηκαν στις 18 Απριλίου 2012 στην πλατεία Leicester και ξεκίνησαν με προορισμό την πλατεία Trafalgar. Κατά την διάρκεια της διαμαρτύριας έβρεχε περιοδικά. Η αστυνομία τους συνόδευε και η αλήθεια είναι πως δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένη που γινόταν αυτή η πορεία: οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να μάθουν πληροφορίες για τους συμμετέχοντες στην πορεία, ρωτούσαν ποια ήταν τα σχέδιά τους, αλλά κανείς δεν τους απαντούσε. Εκκίνηση στην πλατεία Leicester
Φτάνοντας στην πλατεία Trafalgar, σχηματίστηκαν δύο ομάδες απαρτιζόμενες από χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων, οι οποίες μπλόκαραν δύο διασταυρώσεις. Η αστυνομία προσπάθησε να τους απομακρύνει απο τον δρόμο, ενώ διάφοροι ακτιβιστές τραγουδούσαν και εξέφραζαν λεκτικά την διαμαρτυρία τους.
Προχωρώντας προς την πλατεία Trafalgar
Μέσα στην βροχή οι διαμαρτυρόμενοι παρέμειναν στη θέση τους, ενώ η αστυνομία προσπαθούσε να τους διασπάσει. Ταυτόχρονα, οι ντράμερς που έπαιζαν, τους έφτιαχναν τη διάθεση και έδιναν ρυθμό, ενώ συζητούσαν και μοίραζαν φυλλάδια στους περαστικούς.
Οι ντράμερςΗ ώρα πέρασε πολύ γρήγορα και οι διαδηλωτές σταμάτησαν τη διαμαρτυρία τους στις 4μμ, με βασικό τους σύνθημα Δικαιώματα όχι Ελεημοσύνη!
Η σκωτσέζικη «ομάδα»
πηγή: dpac.uk.net
Απόδοση στα ελληνικά: Θάλεια Κιούση
Περιοδικό Αυτονομία (πρώην περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ) – http://www.disabled.gr/
Απρίλιος 2012. (μεσω athens indymedia)
  • Blogroll

  • Blog Archive