Τετάρτη 30 Μαΐου 2012


Ασφαλίτες στην Ισπανία
Δύο μήνες μετά τη Γενική Απεργία της 29ης Μαρτίου στη Βαρκελώνη, συνεχίζονται οι συλλήψεις. Οι “Mossos d’ Esquadra” (καταλωνική αστυνομία) αυτή την Τρίτη συνέλαβαν τέσσερα άτομα για την υποτιθέμενη εμπλοκή τους στα βίαια επισόδια της 29ης Μαρτίου, όπως επιβεβαίωσαν  πηγές του σώματος, στο 20minutos.es.
Η αστυνομία, που συνεχίζει την έρευνα πάνω στα βίαια περιστατικά της 29 Μαρτίου και την επεξεργασία των αντίστοιχων ένορκων καταθέσεων, απέδωσε κατηγορίες σε τέσσερις νέους. Πρόκειται για τους..
Jorge M.C., 25 χρονών, Rubén M.M 23 χρονών, Ignacio P.A., 20 χρονών και Jordi A.D,  24. Δύο από αυτούς είναι κάτοικοι της περιοχής Sant Andreu Palomar και οι άλλοι δύο του Sants. Ένας από αυτούς είναι δημοσιογράφος.
Η αστυνομία καταλογίζει σε τρεις από τους συλληφθέντες το κακούργημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση αφού πρωταγωνίστησαν στις πράξεις αστικής βίας με τρόπο συντονισμένο και κοινό σε διαφορετικά σημεία της πόλης. Είναι η πρώτη φορά που για γεγονότα συνδεδεμένα με την 29 Μαίου, η αστυνομία προβάλει την κατηγορία για “συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση”.
Δύο από τους συλληφθέντες εμπλέκονται, σύμφωνα με την Αστυνομία, στην άγρια επίθεση που υπέστη ένας εργάτης του σταθμού “Sants”, ενώ οι άλλοι δύο κατηγορούνται ότι προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στην Έδρα της “Ανάπτυξης Εργασίας”.
Κάποιοι από τους συλληφθέντες ανήκουν στην ομάδα των απεργών, των οποίων τα πρόσωπα δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα του τμήματος Εσωτερικών  της Καταλωνίας.
Η οργάνωση “Alerta Solidària” (Αλληλέγγυα Ετοιμότητα) έχει είδη καλέσει σε συγκέντρωση αυτή την Τρίτη στις 17:00 μπροστά από το αστυνομικό τμήμα “la Travessera de les Corts”.
  • Blogroll

  • Blog Archive