Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ – ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ!!

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Τετάρτη, Μαΐου 09, 2012
ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ – ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ!!
  
ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ 

Οι εκλογές της 6ης Μάη αποτελούν πλέον παρελθόν. Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του έστειλε σύνθετο και δυσανάγνωστο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση το οποίο οφείλουμε να αποκωδικοποιήσουμε. Εμείς, οι αγωνιστές του Κινήματος Δεν Πληρώνω είμαστε σαφέστατα ικανοποιημένοι από τη στήριξη του κόσμου στο κίνημά μας. Καταφέραμε από την πρώτη μας κιολας κάθοδο και παρά τις αντιξοότητες και τα εμπόδια που βάζει το σύστημα και τα δεκανίκια του (μεγάλο κόστος, έλλειψη προβολής, απόκρυψη ψηφοδελτίων κ.α.) να κερδίσουμε την ψήφο 55.646 συμπολιτών μας. Παίρνουμε δύναμη, γιατί ξέρουμε οτι πάνω απ’ όλα κερδίζουμε συναγωνιστές και όχι ψηφοφόρους-πελάτες. Κοιτάμε ακόμη ψηλότερα γιατί εμείς δεν εκμαιεύσαμε την ψήφο του λαού με αντιμνημονιακό λαϊκισμό, ψεύτικες υποσχέσεις και ιλουστρασιόν αφίσες. Τις κερδίσαμε μία προς μία, με τον αδιάκοπο αγώνα μας στους δρόμους τρία χρόνια τώρα και την έμπρακτη αλληλεγγύη που δώσαμε στον κόσμο και λάβαμε απ’ αυτόν. Τις κερδίσαμε κόντρα στις επιθυμίες του κράτους των μεγαλοεργολάβων και των τραπεζιτών. Γιατί εμείς, παρότι δεχθήκαμε δεκάδες διώξεις, παρότι φτιάξαν τρεις νόμους για να μας καταστείλλουν, δε φοβηθήκαμε, δε λυγίσαμε. Εγερθήκαμε ακόμη πιο ψηλά και καταφέραμε γερά χτυπήματα στους εχθρούς μας, τους εχθρούς του λαού. Θα συνεχίσουμε με άλλη δυναμική πλέον να βαδίζουμε τον ανηφορικό δρόμο του αγώνα. Οι μάχες που έρχονται θα καθορίσουν το μέλλον μας για πολλές γενιές και έχουμε ιστορικό χρέος να τις κερδίσουμε. 

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ 

Σε πρώτη ανάγνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων, το σαφέστερο μήνυμα που προέκυψε ήταν..
η πλήρης και απόλυτα δικαιολογημένη απαξίωση των πολιτών προς στα δύο πρώην μεγάλα κόμματα. Η εξέλιξη αυτή σημαίνει την έναρξη μίας νέας μεταπολιτευτικής περιόδου κοινωνικών και πολιτικών ανακατατάξεων. Η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε δεύτερο κόμμα μεταφράζεται σε ψήφο απόρριψης των πολιτικών του μνημονίου και της λιτότητας. Παρόλα αυτά δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση ο λαός να εφησυχάσει πιστεύοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να αποτελέσει τον πολιτικό φορέα ανατροπής. Ο λαός την περίοδο αυτή δεν έχει ανάγκη από «προοδευτικότερους» διαπραγματευτές της φτώχειας του, αλλά από δυνάμεις που θα τον αναδείξουν από κομπάρσο-ψηφοφόρο, σε πρωταγωνιστή των αγώνων της επόμενης μέρας. 

Η ψήφος στο κόμμα του «αναβαπτισθέντος» Πάνου Καμμένου δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση. Βασίστηκε στη λαϊκίστικη αντιμνημονιακή φρασεολογία και αποτέλει ένα από τα συνηθισμένα αναχώματα απορρόφησης της λαϊκής οργής με καθαρή φιλοσυστημική γραμμή. Το κόμμα του Φώτη Κουβέλη αποτελεί ένα αντίστοιχο ανάχωμα με φιλοευρωπαϊκά σοσιαλδημοκρατικά χαρακτηριστικά, που σπέρνει αυταπάτες για έναν δικαιότερο καπιταλισμό προσπαθώντας να θερίσει ψήφους. 

Η φασιστική-νεοναζιστική οργάνωση, η Χρυσή Αυγή, επένδυσε στα κατώτερά ένστικτα του λαού για να μπει στη Βουλή. Πάτησε πάνω στην άγνοια, το φόβο, τη βαθιά ανασφάλεια, την ξενοφοβία και την ακατέργαστη οργή του κόσμου και καρπώθηκε την ψήφο του. Η είσοδός της στο κοινοβούλιο δείχνει δύο πράγματα. Αφενός τη μεγάλη σύγχυση μιας μεγάλης μερίδας της κοινωνίας μας, αφετέρου τη μεγάλη αδυναμία της αριστεράς να επικοινωνήσει με σαφήνεια στους πολίτες, ότι το το μεταναστευτικό αποτελεί ένα θέμα άμεσα συνυφασμένο με τον καπιταλισμό και τα παράγωγά του, δηλαδή την φτώχεια, τους πολέμους και την ανάγκη ύπαρξης φτηνού εργατικού δυναμικού χωρίς εργασιακά δικαιώματα. 

Το ΚΚΕ από την άλλη, έλαβε το διαχρονικά κατοχυρωμένο ποσοστό του 8,5%. Μας είπε για μία ακόμη φορά ότι ο λαός δεν είναι αρκετά ώριμος (..ωστε να ψηφίσει ΚΚΕ), οι συσχετισμοί δεν επαρκούν και άλλα «επαναστατικά» του τύπου «η επανάσταση δεν αργεί, εσείς βιάζεστε». Η ηγεσία του ΚΚΕ, διαποτισμένη με τις σταλινικές παραδόσεις παραχάραξης της κοινής γνώμης, κινητοποίησε λυτούς και δεμένους προκειμένου να φιμώσει κάθε φωνή που θεωρεί απειλή αφύπνισης της κομματικής και εκλογικής του βάσης. Με τα εκατομμύρια ευρώ επιχορήγησης που απέσπασε από τον ελληνικό λαό, δεν αρκέστηκε στην ανάρτηση αμέτρητων πολυτελών αφισών και πανό σε όλη την Ελλάδα για να προπαγανδίσει τις μεγάλες ιδέες του περι ισχυρού ΚΚΕ, αλλά επιδόθηκε και σε μία διαρκή φίμωση προς τρίτους και ιδίως προς το Κίνημα Δεν Πληρώνω. Κατέβασε και έσκισε αεροπανό και αφίσες, απέκρυψε με συστηματικό και προσχεδιασμένο τρόπο ψηφοδέλτια την ημέρα των εκλογών και εν γένει τήρησε μία πλήρως αντιδραστική στάση, όπως μας έχει άλλωστε συνηθίσει. 

Τέλος, είναι αξιοσημείωτο το ποσοστό του 19% που συγκέντρωσαν τα κόμματα που έμειναν εκτός βουλής. Το γεγονός ότι περίπου το 1/5 της λαϊκής βούλησης δεν βρήκε κοινοβουλευτική έκφραση, σε συνδυασμό με το μπόνους 50 εδρών του πρώτου κόμματος καταδεικνύει ότι η χούντα που βιώνουμε δεν τηρεί ούτε καν τα προσχήματα δημοκρατικότητας. Οφείλουμε όμως να τονίσουμε ότι τα κόμματα που έμειναν εκτός Βουλής, δεν είναι ένας ομοιόμορφος χυλός. Μέσα σε αυτά τα κόμματα υπάρχουν δυνάμεις προοδευτικές και αντιδραστικές. Δυνάμεις συστημικές και αντισυστημικές. Άλλα εξ αυτών έχουν αποκτήσει δυναμική και ερείσματα στην κοινωνία μέσω πραγματικών αγώνων και θυσιών και άλλα απλά αποτελούν μαγαζάκια πρώην βουλευτών, που η μόνη τους επικοινωνιά με τον κόσμο είναι είτε μέσω τηλεοπτικών παραθύρων, είτε μέσω της σύναψης ρουσφετολογικών σχέσεων. 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΥΣ 

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω ψηφίσθηκε από 55.646 συμπολίτες μας σε όλη την Ελλάδα δείχνοντας μία μεγάλη δυναμική ανάπτυξης σε όλη την επικράτεια. Μία δυναμική που σίγουρα θα κλονήσει τους "μεγαλοεργολάβους του τίποτα" και τους "νταβατζήδες" της αξιοπρέπειάς μας. Όπως δηλώσαμε επανειλημμένως και προεκλογικά, ο στόχος μας μέσα από την εκλογική διαδικασία είναι να αποκτήσουμε συναγωνιστές και ανθρώπους που θα αποτελέσουν φορείς των ιδεών, των αξιών και των δράσεών μας. Ο δικός μας στίβος μάχης άλλωστε δεν είναι οι κλειστές αίθουσες και τα πολιτικά γραφεία, αλλά ο δρόμος του αγώνα και της ολομέτωπης ρήξης με όλους όσους μας μαυρίζουν τη ζωή. Στο δρόμο καταξιωθήκαμε στη συνείδηση των ανθρώπων που μας στηρίζουν τρία χρόνια τώρα, στο δρόμο και θα νικήσουμε!! Απευθύνουμε κάλεσμα στον κόσμο να μην μείνει αμέτοχος και αποσβολωμένος το επόμενο διάστημα. Από μέρα σε μέρα εκατομμύρια νοικοκυριά θα κληθούν να πληρώσουν μία νέα σειρά απάνθρωπων χαρατσιών (Ε.Τ.ΑΚ 2012, έκτακτη εισφορά 2009-2012, Φ.Α.Π. 2010 & 2011 κ.α.). Τη νέα μπόρα χαρατσιών και αντιλαϊκών μέτρων πρέπει να την αντιπαλέψουμε με οργανωμένη και συλλογική άρνηση πληρωμών και συνολικό αταλάντευτο αγώνα ανατροπής. Καλούμε όλους τους πολίτες, να έλθουν σε επαφή με το κίνημά μας ώστε να αναπτύξουμε αγωνιστικούς δεσμούς αλληλεγγύης και ενότητας στη δράση, ενδυναμώνοντας το κοινωνικό ρεύμα ανατροπής. 

*Για να γίνετε και τυπικά μέλη του Κινήματος Δεν Πληρώνω επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα: 211 0192839, 6973854756, 6947441050, 6948504894, , 6937231827, 6972080032, 6979113527, 6942610576 

Ηλεκτρονική επικοινωνία στο e-mail: epitropes2010@gmail.com 

Η διεύθυνση των γραφείων μας είναι: Καυτατζόγλου 35, Αθήνα, Τ.Κ.: 11134. 

www.kinimadenplirono.gr www.oxidiodia.gr 

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ – ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ
  • Blogroll

  • Blog Archive