Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Βίαιη εισβολή ομάδας ΔΙΑΣ στην ΑΣΟΕΕ το βράδυ των εκλογών

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Πέμπτη, Μαΐου 17, 2012

Ημερομηνία: 17/05/2012

Άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ επιτέθηκαν απρόκλητα σε φοιτητές και προκάλεσαν φθορές στο χώρο της ΑΣΟΕΕ, το χθεσινό βράδυ των φοιτητικών εκλογών.

Συγκεκριμένα, ήταν μεταξύ 00.30 με 01.00, όταν κομβόι των δύο ομάδων εισήλθε μέσα στο κτίριο της ΑΣΟΕΕ και άρχισε να πετάει τραπέζια και καρέκλες σε φοιτητές, ενώ προκαλούσαν φθορές με κλομπς στα τραπεζάκια και τα ταμπλό των φοιτητικών παρατάξεων και σχημάτων. Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε ένας φοιτητής, ο οποίος εκείνη τη στιγμή αγόραζε νερό από το περίπτερο έξω από το χώρο του πανεπιστημίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ εξαπέλυαν φραστικές επιθέσεις, αδιακρίτως, προς τα μέλη όλων των παρατάξεων, καθώς και να υπογραμμιστεί ξανά, ότι η επίθεση ήταν παντελώς απρόκλητη.  

Μάρτυρες μετέφεραν στο left.gr ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης, από τους ασυρμάτους των αστυνομικών ακούγονταν φωνές: “Τι κάνετε; Γυρίστε πίσω! Σταματήστε!”, γεγονός το οποίο οδηγεί στην... εκτίμηση ότι η συγκεκριμένη ομάδα ίσως ενήργησε πρωτοβουλιακά , εν αγνοία της διοίκησης. Σημαντικό είναι να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο, ότι στις τελευταίες εκλογές, ένας στους δύο αστυνομικούς ψήφισε Χρυσή Αυγή. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το περιστατικό στην ΑΣΟΕΕ, δημιουργεί ερωτήματα σχετικά με την ύπαρξη αυτονομημένων πυρήνων ακροδεξιών στις τάξεις της αστυνομίας. 

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Κώστας Ήσυχος με τον Αττικάρχη, αφέθηκε να εννοηθεί ότι το περιστατικό είχε αφορμή, που δεν μπορεί όμως να αποδειχθεί και πως γενικότερα, δεν έχουν πλήρη ενημέρωση και στοιχεία για το συμβάν.

Το γεγονός κατήγγειλαν το Διοικητικό Συμβούλιο και όλες οι παρατάξεις. Ολόκληρο το κείμενο της καταγγελίας, έχει ως εξής:

“Σήμερα το βράδυ 16 προς 17 Μαΐου, δελτάδες και Διάδες εισέβαλαν από την κεντρική πόρτα του Πανεπιστημίου. Πέταξαν τραπέζια και καρέκλες σε φοιτητές. Φοιτητής χτυπήθηκε εκτός του Πανεπιστημίου, στη γωνία Αντωνιάδου και Πατησίων και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με βαριά τραύματα. 

Καταδικάζουμε την κρατική καταστολή και τρομοκρατία που το τελευταίο διάστημα έχει ενταθεί, με αποκορύφωση το σημερινό γεγονός. Το Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου ΑΣΟΕΕ, Σωτήρης Πέτρουλας, καλεί τους φοιτητές σε γενική συνέλευση του συλλόγου την Πέμπτη 17/5/2012, στις 13.00, στο αμφιθέατρο Α'”.

Την καταγγελία συνυπογράφουν οι παρατάξεις: ΠΑΣΠ, ΔΑΠ, ΠΚΣ, ΡΑΣ-ΕΑΑΚ, ΑΡΕΝΑ, ΑΓ. ΚΙΝ.
left.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive