Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Υποσχέσεις για ανάκληση του οργανισμού του Νοσοκομείου Ιεράπετρας-Δύσπιστοι οι πολίτεςΟλοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι η συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας μεταξύ του Υπουργού κ. Κίττα και του Δημάρχου Ιεράπετρας κ. Αναστασάκη, ο οποίος συνοδευόταν από τον αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου κ. Μαρκόπουλο, τον Πρόεδρο των εργαζομένων κ. Τσικαλουδάκη αλλά και το μέλος του Δ.Σ. και ιατρό κ. Κλάδο. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Ιεραπετρίτικης καταγωγής τέως Αντιπρύτανης κ. Δερμιτζάκης Μιχάλης, αφού τον συνδέουν δεσμοί με τον Υπουργό για να υπερτονίσει και εκείνος την ανάγκη ενδυνάμωσης με ανθρώπινο δυναμικό του Νοσοκομείου της πόλης...
Κατά τη λήξη της συνάντησης ο Δήμαρχος τόνισε σε δηλώσεις στο radiolasithi.gr πως «ήταν μια συνάντηση σε απόλυτα θετικό κλίμα. Εκθέσαμε στον Υπουργό τις ιδιαιτερότητες που έχει το Νοσοκομείο μας αλλά και την ανάγκη να παραμείνει ο οργανισμός όπως είναι σήμερα και όχι να ισχύσει ο νέος, ο οποίος αποδυναμώνει τις τέσσερις βασικές κλινικές. Ο Υπουργός από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι τις αμέσως επόμενες μέρες θα ανακαλέσει την ΚΥΑ με ημερομηνία 04/05/12 και με τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές, θα επανεξεταστεί το ζήτημα για να επιστρέψουμε στα προηγούμενα δεδομένα».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του κ. Κλάδου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα βάσιμα επιχειρήματά μας έφεραν θετικό αποτέλεσμα σε έναν αγώνα που ξεκινήσαμε όλοι μαζί για το Νοσοκομείο μας».
Από την άλλη πλευρά όμως, η επιτροπή αγώνα για το Νοσοκομείο, αποδέχετε αυτήν την εξέλιξη, όμως δυσπιστεί ως προς την άμεση εφαρμογή της, τονίζοντας πως δε θα καθησυχάσουν μέχρι να δουν υπογεγραμμένη την απόφαση ανάκλησης από το σημερινό Υπουργό κ. Κίττα. Τονίζουν ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί και πριν και μετά τις εκλογές και για το σκοπό αυτό καλούν σήμερα Τρίτη στις 7 το απόγευμα όλους τους πολίτες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην αίθουσα ''Μαρία Λιουδάκη'' ώστε να παρθεί μια κοινή απόφαση πίεσης ή ακόμα και κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων .
radiolasithi.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive