Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΒΙΟΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΨΑΛΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Μαΐου 04, 2012
Το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, τον τελευταίο προεκλογικό καιρό, παρελαύνει με θράσος και αναίδεια περισσή στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα σα να μην συμβαίνει τίποτα. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μας πιέζουν ψυχολογικά, περιφρονώντας τη μνήμη και τη κρίση του μυαλού μας, να τους υποστηρίξουμε για άλλη μια φορά, με τη ψήφο μας, βάζοντας τους πλάτη στον ολισθηρό κατήφορο που σπρώχνουν, κυνικά, τη ζωή μας. Ο κύριος Χατζηδάκης, με το αθώο πρόσωπο, προτείνει υποκριτικά στις τράπεζες να ανοίξουν τη βρύση της ρευστότητας, για να πάρουν λεφτά οι επιχειρήσεις και έτσι να προσλάβουν το 1,5 εκατομμύριο τουλάχιστον των εξαθλιωμένων ανέργων. Θέλει, λέει, να δημιουργήσει η γνωστή ΝΔ, ένα φιλικό περιβάλλον για την επιχειρηματικότητα ώστε να βρει δουλειά η δύσμοιρη νεολαία μας, τη στιγμή που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ υπέγραψαν τη μείωση του κατώτατου μισθού της νεολαίας κατά 32%, για να την τιμωρήσουν. Φιλικό περιβάλλον εννοούν φυσικά φορολογικές ελαφρύνσεις ντόπιο και ξένο και χτύπημα αλύπητο των μικρομεσαίων στρωμάτων, των χαμηλόμισθων και των συνταξιούχων. 

Και απο κοντά ο άλλος βιολιστής στη ορχήστρα των ψεμάτων, το ΠΑΣΟΚ, ως αγνή παρθένα, θέλει κυβέρνηση συνεργασίας, ακόμα και αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, γιατί όπως ισχυρίζεται, πρέπει να υπάρχει ευρεία κοινωνική αποδοχή για να γίνονται οι σκληρές αναδιαπραγματεύσεις προς τη Τρόικα. Εννοεί βέβαια συγκυβέρνηση νέας χούντας για να επιδίδονται ανενόχλητοι στη καταλήστευση του λαού. Μας περνάνε τελείως ηλίθιους όλοι αυτοί οι ανερμάτιστοι τύποι; Σε ποιόν τα πουλάνε αυτά τα αισχρά παραμύθια τους; Για ποιες αναδιαπραγματεύσεις μας μιλάνε; Έχουν βάλει φαρδιές πλατιές τις άνομες υπογραφές τους παντού, χωρίς καν να έχουν διαβάσει τα μνημόνια, όπως με θράσος οι ίδιοι δηλώνουν.
Εξάλλου η Τρόικα έχει δηλώσει επανηλειμένα σε όλους τους τόνους ότι δεν θα δεχτεί καμία απολύτως αλλαγή στα αμαρτωλά άρθρα των μνημονίων της. Γι’αυτό άλλωστε τους υποχρέωσε με ταπεινωτικό εκβιασμό να υπογράψουν ένα ένα τα μέλη της κυβέρνησης του τραπεζίτη Παπαδήμου όλες τις συμφωνίες της ντροπής. Ο κύριος Ευάγγελος Βενιζέλος μάλιστα, ξεμπροστιάστηκε από τα αφεντικά του στην ευρωζώνη που αποκάλυψαν δημοσίως ότι ήταν απόλυτα σύμφωνος να κουρευτούν χωρίς οίκτο τα ομόλογα των φυσικών προσώπων και τελικά αυτά που μας έλεγε περί του αντιθέτου ήταν παραμύθια της χαλιμάς. Είναι τόσα πολλά τα ψέματα και οι κάλπικες υποσχέσεις τους, που επάξια θα έπαιρναν όλοι τους το νόμπελ της υποκρισίας και της παλιανθρωπιάς. Έχουν γαντζωθεί με τέτοιο πείσμα στη καρέκλα της εξουσίας, υπηρετούν τόσο επάξια το βρώμικο σύστημα της εκμετάλλευσης από άνθρωπο σε άνθρωπο και είναι τόσο πολύ ταμένοι στις υπηρεσίες των πολυεθνικών, που πραγματικά είναι άξιος ο μισθός τους. 

Από την άλλη οι αριστεροί ψάλτες του συστήματος, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ που δήθεν παλεύουν για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, ας το αποδείξουν έμπρακτα, στις μάχες που δίνονται στη πραγματική ζωή και όχι στα κομματικά γραφεία και στις προεκλογικές περιόδους. Η ταξική πάλη για να αποκτήσει το πραγματικό της νόημα θέλει κότσια, όραμα και σχέδιο. 

Το κίνημα μας, το Κίνημα Δεν Πληρώνω τρία χρόνια τώρα στους δρόμους δείχνει τα διαπιστευτήρια του στο λαό μόνο με τις δράσεις του και όχι με τα ωραία του λόγια. Δεν είμαστε κρατικοδίαιτοι ούτε επιχορηγούμενοι, δεν μας βαραίνουν ήττες, βάρκιζες, συγκυβερνήσεις και περιστασιακές συνεργασίες. Το σύστημα είναι ανίατο και δεν εξωραΐζεται. Απαιτούνται ριζικές λύσεις και ανατροπές. Ο λαός, το 99% της κοινωνίας, που παράγει όλο το πλούτο, ο γίγαντας που μόλις τώρα ξυπνάει, πρέπει χωρίς καμία καθυστέρηση να συνειδητοποιήσει τις πελώριες δυνάμεις του. Του καταργούν το ελάχιστο κοινωνικό δίκτυ προστασίας, την εθνική γενική συλλογική σύμβαση. Κατεβάζουν τον πενιχρό κατώτατο μισθό του, καθιερώνουν τις καταστροφικές ατομικές συμβάσεις, διαλύουν το εφάπαξ, καταργούν , ουσιαστικά, τη διαιτησία, πολιορκούν για να του αρπάξουν το 13ο και 14ο μισθό, επιτίθενται στις αποζημιώσεις απόλυσης, στα προνοιακά επιδόματα, στο 8ωρο ακόμα και στο επίδομα ανεργίας. Απειλούν και εκβιάζουν τον εργαζόμενο. Δεν αφήνουν τίποτα όρθιο. Δικαιώματα και κατακτήσεις ενός αιώνα ρίχνονται κυριολεκτικά στα σκουπίδια. 

Τα ψέματα τελείωσαν. Σύσσωμος ο λαός πρέπει να ξεσηκωθεί, αυτές τις κρίσιμες στιγμές, για τη ζωή του και το μέλλον των παιδιών του. Να μην τους πιστέψει, ότι κι αν του τάξουνε, γιατί απλούστατα τα συμφέρονται εκμεταλλευτή και εκμεταλλευόμενου είναι διαμετρικά αντίθετα. Ο πλούτος και τα κέρδη του ενός συνεπάγεται φτώχια και εξαθλίωση για τον άλλο. Δεν είναι δυνατόν αφεντικά και εργαζόμενοι να βρίσκονται από την ίδια τη μεριά. Αυτό τουλάχιστον μα διδάσκει μέχρι τώρα η ιστορία της ανθρωπότητας. Ο λαός μπορεί να αναλάβει μόνος του τη τύχη του. Μην περιμένει σωτήρες. Τους βλέπει μεγάλους γιατί ο ίδιος είναι σκυφτός. Φτάνει μόνο μια απλή κίνηση, να σηκωθεί περήφανα και τότε θα δει καθαρά πόσο μικροί και ασήμαντοι είναι όλοι εκείνοι που τον περιφρονούν και του ληστεύουν τη ζωή και την αξιοπρέπεια. Τότε μόνο θα επικρατήσει κοινωνική αρμονία και λύτρωση. Μόνο έτσι μπαίνουν τα πράγματα στη σωστή τους θέση. Έτσι θα κερδίσει απλά και εύκολα τον ιστορικό του ρόλο. Το σημείο κλειδί δεν είναι τίποτα άλλο από το να αρνηθεί το δηλητήριο του φόβου και της άγνοιας που συνειδητά τον ποτίζουν και να αποτινάξει το ζυγό. Όσα κατασταλτικά μέτρα προσπαθούν να μας επιβάλλουν για να μας φυλακίσουν το μυαλό, άλλο τόσο θυμό και αντίδραση θα εισπράττουν από τη μεριά μας. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Αυτή είναι η δύναμη μας. Πληρώσαμε αρκετά δεν πληρώνουμε άλλο τα ψάρια τα μικρά θα φάνε το μεγάλο.
  • Blogroll

  • Blog Archive