Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Σάλος και στον Βόλο, μετά την απόφαση για αναστολή χορήγησης φαρμάκων με πίστωση. Φαρμακοποιοί και ασφαλισμένοι βροντοφωνάζουν...
«Αλήτες...» , δείχνοτας τους υπεύθυνους και εύχονται "...και μη χειρότερα", ενώ αναμένονται και οι πρώτες κατασχέσεις.

Αγανάκτηση, οργή και κάθε λογής αρνητικού συναισθήματος διέπει τις τελευταίες μέρες τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ, μετά και την απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για αναστολή της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του συγκεκριμένου φορέα.

Οι Φαρμακοποιοί προσπαθούν με αυτή τους την απόφαση να πιέσουν για αποπληρωμή όλων των οφειλών του ΕΟΠΠΥ, καθώς όπως επισημαίνεται από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, τα χρέη του φορέα προς τα Φαρμακεία φτάνουν τα 540 εκατ. ευρώ...


Οι Φαρμακοποιοί κάνουν λόγο για αδιαφορία από την πλευρά της πολιτείας, η οποία αφήνει κυριολεκτικά τον ΕΟΠΠΥ να καταρρέει, αφήνοντας ταυτόχρονα 10.000 Έλληνες ανασφάλιστους, χωρίς περίθαλψη.

O πρόεδρος του Φαρμακευτικό Συλλόγου Μαγνησίας, Κωνσταντίνος Ματσίολης, μίλησε στην κάμερα του e-Volos.gr, φανερά αγανακτισμένος και απογοητευμένος, τονίζοντας πως η κατάσταση έχει φτάσει σε τραγικά οριακό σημείο, προβλέποντας μάλιστα πως θα ξεκινήσουν οι κατασχέσεις σύντομα, αν δεν δοθούν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα χρήματα στους φαρμακοποιούς.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως από το πρωί υπάρχει η πληροφορία ότι ήδη καταγράφθηκε η πρώτη κατάσχεση στην Μαγνησία.

Φανερά οργισμένοι και οι ασφαλισμένοι από την πλευρά τους, οι οποίοι ενώ έχουν δεχτεί ήδη μειώσεις στους μισθούς ή στις συντάξεις τους, ενώ ήδη πληρώνουν καθημερινά υπέρογκους φόρους και χαράτσια, τώρα καλούνται, έχοντας αποδώσει τις εισφορές τους, να πληρώσουν και τα φάρμακά τους, με τους περισσότερους από αυτούς να μην μπορούν να ανταποκριθούν καθώς δεν τους φτάνουν τα χρήματά τους.

Τόσο οι φαρμακοποιοί όσο και οι ασφαλισμένοι ζουν τον δικό τους γολγοθά, μην έχοντας καν την ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει. Εξοργισμένοι, φοβισμένοι και βρίζοντας, προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν το τί έχει συμβεί, σε ποιο σημείο φταίξανε ή το τί δεν κάνανε καλά, φωνάζοντας «Αλήτες» του πολιτικούς και ευχόμενοι «…και μη χειρότερα»!

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Φαρμακοποιοί ζητούν πέρα από την άμεση αποπληρωμή όλων των οφειλών του ΕΟΠΥΥ, την «γενναία επιμήκυνση του χρόνου πληρωμής των επιταγών από τους φαρμακοβιομηχάνους», ενώ επισημαίνουν ως «μείζον θέμα την επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ», τέλος, ζητούν «από όλα τα κόμματα να πάρουν συγκεκριμένη θέση», ενώ την Τετάρτη 30 Μαίου αναμένεται και νέα συνάντηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους.

Δείτε και ακούστε όσα κατέγραψε η κάμερα του e-Volos.gr:

e-volos.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive