Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Πώς εκτιμάτε το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου;  

Η τελευταία εκλογική αναμέτρηση κατέδειξε ότι εισήλθαμε σε μία νέα μεταπολιτευτική περίοδο. Το πάλαι ποτέ κραταιό πολιτικό σύστημα απαξιώθηκε πλήρως καθώς η ρουσφετολογική κάνουλα που το συντηρούσε, έκλεισε. Αυτό που θα πρέπει όλοι μας να αναλογιστούμε τελικά είναι το πως σκεφτόμαστε τις αλλαγές που θα πρέπει να επέλθουν. Ποιός θα πρωταγωνιστήσει σε αυτές τις αλλαγές και ποιός τελικά θα ωφεληθεί; Εμείς πιστεύουμε ότι μόνο ο λαός με τον αγώνα του μπορεί να επιφέρει πραγματικές αλλαγές οι οποίες θα αλλάξουν ριζικά τη ζωή του προς το καλύτερο.

 -Ποια θεωρείτε τα μείζονα ζητήματα & προβλήματα της κοινωνίας της Ευρυτανίας για τα οποία πρέπει να δώσετε μάχη από τα έδρανα του Κοινοβουλίου ;  
Η μείωση της ανεργίας των νέων, η υψηλού επιπέδου δωρεάν υγεία και παιδεία των πολιτών, η δημιουργία ασφαλούς και ελεύθερου οδικού δικτύου, η ανάπτυξη της κτηνοτροφίας και της γεωργίας με βάση τις λαϊκές ανάγκες για υψηλής ποιότητας φθηνή διατροφή και η ανάπτυξη του τουρισμού με γνώμονα την προστασία και περαιτέρω ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος αποτελούν πρωταρχικούς στόχους του Κινήματος Δεν Πληρώνω όσον αφορά την περιοχή. Για να επιτευχθούν όλα αυτά όμως σε τοπικό επίπεδο πρέπει να αντιμετωπιστεί το συνολικό πρόβλημα στην καρδιά του. Εμείς ώς Κίνημα Δεν Πληρώνω παλεύουμε για την συνολική ανατροπή των κοινωνικών δομών που αναπαράγουν την εκμετάλλευση των πολλών από τους λίγους και ισχυρούς. Μέχρι να το πετύχουμε όμως αυτό μαχόμαστε και για τα μερικότερα προβλήματα που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες, πάντα με γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον.

-Ποια τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ευρυτανίας και πως θα συμβάλετε σε περίπτωση εκλογής σας στην ανάπτυξη και προώθησή τους, ώστε εν μέσω κρίσης ο τόπος να διέλθει αυτή την ατραπό με τις λιγότερες, το δυνατόν, συνέπειες;  
Ο νομός αν και από τους μικρότερους σε πληθυσμό αποτελέι ένα πραγματικό στολίδι από άποψη φυσικού κάλους. Παρόλα αυτά η βαθιά οικονομική κρίση στην χώρα μας αλλά και σε όλη την Ευρώπη δεν μας επιτρέπει αισιόδοξες προβλέψεις όσον αφορά την αύξηση του τουρισμού, εάν δεν προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε τα βαθιά αίτια της κρίσης. Δυστυχώς κανένας δεν μπορεί να περάσει αλώβητος από αυτήν την κατάσταση και όποιος το νομίζει αυτό πλανάται ή εθελοτυφλεί. Η παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής θα μπορούσε να αποτελέσει έναν εφικτό στόχο και εντός συνθηκών κρίσης. Η ανάπτυξη κυρίως της κτηνοτροφίας αλλά και της γεωργίας θα μπορούσαν να βοηθήσουν την τοπική κοινωνία να σταθεί ξανά στα πόδια της. Μετά την κατάρρευση του μύθου της ΚΑΠ (Κοινής Αγροτικής Πολιτικής) στην ΕΕ πρέπει να αναζητηθούν άλλοι άξονες ανάπτυξης της αγροτικής παραγωγής που θα καλύπτουν υπαρκτές αναγκες του λαού και όχι νοοτροπίες της αρπαχτής. Σύγχονες κτηνοτροφικές μονάδες θα μπορούσαν να παράγουν υψηλής ποιότητας προϊόντα ενώ θα συνέβαλαν και στην μείωση της ανεργίας. Η ανάπτυξη δραστηριοτήτων εναλλακτικού τουρισμού φιλικών προς το περιβάλλον θα συνέβαλαν στην τοπική οικονομία ενώ θα αποτελούσαν και διέξοδο των πολιτών από την δύσκολη καθημερινότητα. Η αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημαικού Ιδρύματος και η στελέχωσή του με επιστημονικά κατηρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό θα συνέβαλε στην προσέλκυση νέων ανθρώπων και στην τόνωση της οικονομίας της περιοχής.

 -Πολλοί κάνουν λόγο για άνοδο των άκρων. Ποια είναι τα «άκρα» σήμερα;  
Ακραίες είναι οι πολιτικές του μνημονίου, η απληστία των τραπεζών και κατ’ επέκταση οι συνθήκες στις οποίες ζούμε. Οι πολίτες πιστέυω ότι μόνο ακραία δεν συμπεριφέρονται δεδομένης της ζοφερής πραγματικότητας που βιώνουν. Οι εκλογές έχουν δημιουργήσει την ψευδαίσθηση στον κόσμο ότι κάποιοι άλλοι μπορούν να βγάλουν το φίδι από την τρύπα αντί για αυτόν. Αυτό είναι μεγάλο σφάλμα. Ο λαός πρέπει να κατανοήσει ότι πρέπει να δραστηριοποιηθεί και να πάρει τη ζωή του στα χέρια του. Η στροφή μίας μερίδας πολιτών στο νεο-ναζιστικό κόμμα δεν τους καθιστά ξαφνικά νεο-ναζιστές απλά ήταν μία ψήφος απόγνωσης και σύγχυσης. Η ψήφος των πολιτών στρέφεται προς εκείνους που θεωρούν, έστω και εσφαλμένα, πως θα τους βοηθήσουν να αλλάξει η καθημερινότητα τους, και θα τους επιλύσει τα προβλήματα τους. Εμείς πιστεύουμε στην ενεργή συμμετοχή όλων. Μόνο με συλλογικό αγώνα μπορούμε να καταφέρουμε να ανατρέψουμε τους δυνάστες μας.

  -Στις εκλογές αυτές υπάρχουν προεκλογικές συνεργασίες πολιτικών κομμάτων, ύστερα από τον κατακερματισμό του πολιτικού σκηνικού. Είστε υπέρ πολυκομματικής βουλής ή πιστεύετε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα οδηγήσει την χώρα σε πολιτική αστάθεια; Με ποια κόμματα θεωρείτε ότι μπορεί να συμπλεύσει ο πολιτικός χώρος που εκπροσωπείτε;  
Εμείς, ως Κίνημα που είμαστε στους δρόμους καθημερινά εδώ και τρία χρόνια δεν αποσκοπούμε σε συνεργασίες από τα πάνω. Εμείς επιδιώκουμε ενότητα με την βάση της κοινωνίας γιατί μόνο ενωμένοι με το λαό μπορούμε να τα καταφέρουμε. Οι συγκολλήσεις κορυφών βασίζονται καθαρά σε μικροκομματικές σκοπιμότητες και δεν εξηπυρετούν καμία λαϊκή ανάγκη. Έτσι κι αλλιώς πρέπει να κατανοήσουμε ότι οι ανατροπές θα επιτευχθούν ξανά στους δρόμους και όχι στη Βουλή. Όσον αφορά την καραμέλα της αστάθειας, αυτό νομίζω ότι καταντά υποκριτικό. Η σταθερότητα που είχαμε μέχρι πριν λίγο καιρό μας οδηγούσε με σταθερά βήματα στο θάνατο. Ε, από αυτή τη σταθερότητα προτιμούμε μία κατάσταση ιδεολογικής ζύμωσης και όξυνσης της ταξικής πάλης και ας είναι φαινομενικά ασταθέστερη.

 -Ποιο το μήνυμα σας προς το λαό της Ευρυτανίας; Για ποιο λόγο πρέπει ο πολίτης να φτάσει στην κάλπη;
  Η κάλπη αποτελεί ένα μέσο έκφρασης της λαϊκής ετυμηγορίας. Από εκεί και πέρα η ψήφος και σε αυτές τις εκλογές δεν πρόκειται να είναι καθοριστική για το μέλλον των πολιτών εάν η επόμενη στάση από το εκλογικό τμήμα είναι ο καναπές. Εμείς καλούμε τον κόσμο της Ευρυτανίας αλλά και όλης της Ελλάδας να ψηφίσουν στις 17 Ιουνίου το Κίνημα Δεν Πληρώνω σαν ένα πρώτο βήμα για την ενεργή συμμετοχή τους στον δύσκολο αγώνα μας. Μόνο με αντεπίθεση διαρκείας θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω.

Με εκτίμηση

Παναγιώτης Παπανδρεάδης, υποψήφιος βουλευτής Ευρυτανίας με το ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ www.kinimadenplirono.gr
epitropes2010@gmail.com
 2110192839
Γραφεία: Καυτατζόγλου 35- Αθήνα- ΤΚ 11144
  • Blogroll

  • Blog Archive