Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Εγνατία Οδός: Τα διόδια έρχονται – τα φορτηγά φεύγουν

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Κυριακή, Ιουλίου 29, 2012
Αχρησιμοποίητη η Εγνατία οδός; 
 
Βαρέα οχήματα με ελληνικές, τουρκικές και βουλγαρικές πινακίδες επιλέγουν εναλλακτικούς οδούς εγείροντας σοβαρά ζητήματα οδικής ασφάλειας στις εθνικές και επαρχιακές οδούς. Εικόνες, που θυμίζουν περασμένες εποχές πριν ακόμα κατασκευαστεί η Εγνατία Οδός, θυμίζει η παλιά εθνική οδός Κομοτηνής - Ξάνθης, όπου παρατηρείται...


... τους τελευταίους μήνες το φαινόμενο να κινούνται μεγάλα φορτηγά ελληνικών και ξένων εταιρειών.

Το φαινόμενο προσέλαβε διαστάσεις όταν ξεκίνησε η λειτουργία του σταθμού διοδίων στον Ίασμο, αλλά εντείνεται καθημερινά καθιστώντας πλέον την κατάσταση εξαιρετική επικίνδυνη. Επί της οδού Εγνατία λειτουργούν πέντε σταθμοί διοδίων, στην Τύρια (Παραμυθιά Θεσπρωτίας), στο Μαλακάσι (Μέτσοβο), στον Πολύμυλο Κοζάνης, στην Ανάληψη (Λαγκαδά) και στον Ίασμο Ροδόπης και η λειτουργία τους, σε συνδυασμό με τις υψηλές τιμές των καυσίμων, έχουν καταστήσει ασύμφορη την κυκλοφορία στο σύγχρονο αυτοκινητόδρομο.

Αυτό ισχύει φυσικά και για τους επαγγελματίες οδηγούς, οι οποίοι επιλέγουν εναλλακτικούς δρόμους για να μεταφέρουν τα εμπορεύματα στον προορισμό τους. Και αυτό φαίνεται να ισχύει όχι μόνο για Έλληνες, αλλά και ξένους οδηγούς. Η έντονη κυκλοφορία βαρέων οχημάτων στην παλιά εθνική οδό Ξάνθης – Κομοτηνής αποδεικνύει στην πράξη ότι τα διόδια, ακυρώνουν την Εγνατία Οδό ως αναπτυξιακό εργαλείο και μεταφέρουν επικίνδυνη κίνηση σε επαρχιακούς οικισμούς. Φορτηγά με ελληνικές, τουρκικές και βουλγαρικές πινακίδες επιβαρύνουν έντονα την κίνηση στον δρόμο.
karfotiko
  • Blogroll

  • Blog Archive