Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Εγινε χθες Παρασκευη 13/7 , το απογευμα συγκεντρωση διαμαρτυριας και αλληλεγγυης προς τον ισπανικο λαο, μπροστα απο την Ισπανικη πρεσβεια της Αθηνας.
Οι συναγωνιστες αντιμετωπισαν 50 μετρα πριν την πρεσβεια μια διμοιρια ΥΜΕΤ (μπλε) οι οποιοι περιφρουρουσαν την πρεσβεια.
 Κρεμαστηκαν  πανώ.  Εναμεγαλο , κιτρινο , με το συνθημα:
ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ- ΙΤΑΛΙΑ- ΙΣΠΑΝΙΑ, Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ.
Ενα αλλο που εγραφε: WE ARE ALL SPANISH - I don't pay movement.

Παρα τον καυσωνα και τις απουσιες λογω καλοκαιριου τα ατομα που συγκεντρωθηκαν εδωσαν το μηνυμα τοσο στους ελληνες περαστικους (υπηρχε υπαιθρια συναυλια στο Μουσειο της Ακροπολης) οσο και στις εκατονταδες τουριστες .
Ολοι οι παραπανω εδειξαν την συμφωνια με το μηνυμα και το νοημα της δρασης, εκτος απο τους υπευθυνους ασφαλειας του μουσειου που καθοντουσαν σε αναμενα καρβουνα μην "χαλασουμε" την συναυλια. Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων προσέγγισε την ισπανική πρεσβεία και συναγωνίστρια απόθεσε λουλούδια στα σκαλοπάτια της εισόδου της πρεσβείας , για να τιμήσουμε τα θύματα της βάρβαρης κρατικής καταστολής της ισπανικής κυβέρνησης.
Φωναχτηκαν πολλα συνθηματα και εγινε ενημερωση του κοσμου για τον αγωνα του ισπανικου λαου με αιχμη του δορατος τους ανθρακωρυχους .
 Επισης τονιστηκε οτι οι αγωνες των ισπανων ανθρακωρυχων και των χαλυβουργων στην Ελλαδα, αποτελουν φαρους για ολη την εργατικη ταξη, διεθνως, μαχητικου και συμβιβαστου αγωνα.
Το κινημα εδειξε ακομη μια φορα τα αντανακλαστικα του και μετα το τελος της εκδηλωσης μελη του μετεβησαν σε σπιτια, σε ολο το λεκανοπεδιο, προκειμενου να ανταποκριθουν σε εκκλησεις για συνδεσεις σε κομμενα ρευματα.
  • Blogroll

  • Blog Archive