Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Ισπανία: Νέες βίαιες συγκρούσεις στην απεργία των ανθρακωρύχων

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Ιουλίου 07, 2012
Μία γυναίκα κι ένα κορίτσι πέντε χρονών τραυματίστηκαν στη βόρεια Ισπανία στο περιθώριο των νέων συγκρούσεων που σημειώθηκαν μεταξύ αστυνομικών και απεργών ανθρακωρύχων, οι οποίοι διαμαρτύρονται κατά της μείωσης των κρατικών επιχορηγήσεων.

Σήμερα ξέσπασαν βίαιες συγκρούσεις όταν οι ανθρακωρύχοι διέκοψαν τη ροή σε οδική αρτηρία στις στοές του... Σαντιάγο, κοντά στο Οβιέδο, «εμποδίζοντας την κυκλοφορία των ανθρώπων και παρεμποδίζοντας ορισμένες υγειονομικού ενδιαφέροντος μεταφορές», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της αυτόνομης περιφέρειας της Αστούριας, Γκαμπίνο ντε Λορένθο.

Στην Καβοράνα, στην ίδια περιοχή, μασκοφόροι ανθρακωρύχοι διαδήλωσαν σήμερα, υψώνοντας οδοφράγματα και καίγοντας ελαστικά. Δίπλα στον αγώνα των ανθρακωρύχων βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες στην Αστούριας και στη Λεόν, οι οποίοι διαμαρτύρονται ενάντια στην αύξηση των ωρών εργασίας κατά 300 ετησίως, «πάγωμα» των μισθών τους για τέσσερα χρόνια και την επιβολή ατομικών συμβάσεων εργασίας.

Χθες βράδυ, ένα πεντάχρονο κορίτσι και μία γυναίκα τραυματίσθηκαν ελαφρά στην Πόλα ντε Λένια, μία μικρή κοινότητα της Αστούριας, όπου επίσης ξέσπασαν συγκρούσεις, τόνισε εκπρόσωπος της περιφέρειας. 

«Η μικρή τραυματίσθηκε από θραύσματα τζαμιού, όταν σφαίρα από καουτσούκ διαπέρασε το παράθυρο του σπιτιού της και η γυναίκα δέχθηκε μία πέτρα που πέταξαν οι ανθρακωρύχοι», τόνισε ο ίδιος εκπρόσωπος.

Ολοένα και περισσότεροι ανθρακωρύχοι πυκνώνουν τις τάξεις των απεργών, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις από δύο μηνών, ενώ έχουν πολλαπλασιαστεί τα επεισόδια με τις δυνάμεις της τάξης.

Πηγή:www.real.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive