Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Τεράστιες διαδηλώσεις ενάντια στον δεξιό πρόεδρο στο Μεξικό

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Τρίτη, Ιουλίου 10, 2012


http://www.commondreams.org/ Καταγγελίες για εξαγορά ψήφων σπέρνουν την αγανάκτηση σε φοιτητές, εργαζόμενους και κοινωνία.
Δεκάδες χιλιάδες  φοιτητές, και εργαζόμενοι  διαδήλωσαν στις δρόμους της πόλης του Μεξικό  κατηγορώντας  τον πρόσφατα εκλεγμένο δεξιό Enrique Pena Nieto's, για ευρεία εξαγορά ψήφων παραποίηση των αποτελεσμάτων και διαφθορά..
Διαδηλωτές στην πλατεία Ζοκάλο κρατούν πλακάτ που γράφουν, «Πένια πόσο σου στοίχησε να γίνεις πρόεδρος», ¨ «Μεξικό, υποθήκευσες το μέλλον σου για 500 πέσος» κατηγορώντας το κυβερνόν θεσμικό επαναστατικό κόμμα ότι εξαγόρασε ψήφους προσφέροντας... δώρο-επιταγές, τρόφιμα και άλλα προϊόντα, στους εξαθλιωμένους πολίτες.

"Η απάτη έγινε πριν (την εκλογή), με την εξαγορά ψήφων, ξεγελώντας τους ανθρώπους", δήλωσε ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Petatan, ένας φοιτητής ο οποίος κρατούσε ένα πλακάτ στα φινλανδικά. Άλλοι διαδηλωτές κρατούσαν , επίσης, πλακάτ στα Αγγλικά, Ιαπωνικά, Γαλλικά, Γερμανικά και άλλες γλώσσες για να επιστήσουν την προσοχή του διεθνούς Τύπου.

Ο αριστερός υποψήφιος Αντρές Μανουέλ Λόπεζ Ομπραδόρ του Κόμματος Δημοκρατικής Επανάστασης, ο οποίος ήρθε δεύτερος με περίπου 7% διαφορά απο τον  Pena Nieto, είπε ότι θα καταθέσει μια επίσημη νομική καταγγελία κατά της καταμέτρηση των ψήφων κατά τις προσεχείς ημέρες. Ούτε αυτός όμως ούτε το κόμμα του, ήταν πίσω από την διοργάνωση των διαδηλώσεων του Σαββάτου που εκφράζουν την πέρα απο τα κόμματα λαϊκή οργή.

Το κίνημα διαμαρτυρίας των φοιτητών στο Μεξικό, καλύτερα γνωστό με το παρατσούκλι # YoSoy132 #, είχε αρχίσει από πριν από τις εκλογές και προέκυψε μετά τις αποκαλύψεις για τις διασυνδέσεις του Pena Nieto με την Televisa τον κολοσσό μέσων ενημέρωσης, για προσπάθεια  χειραγώγησης της κοινής γνώμης για την  επιβολή των δικών τους κοινών συμφερόντων..
athens indymedia
  • Blogroll

  • Blog Archive