Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Η δημόσια Παιδεία σε σμίκρυνση : 10.000 κενές θέσεις εκπαιδευτικών

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Πέμπτη, Αυγούστου 23, 2012
Μόλις 225 διορισμοί μονίμων δασκάλων και καθηγητών θα γίνουν ενόψει του νέου σχολικού έτους, παρά τη συνταξιοδότηση περίπου 5.000 εκπαιδευτικών, τη στιγμή που οι ομοσπονδίες των τελευταίων κάνουν λόγο για περισσότερες από 10.000 κενές θέσεις εκπαιδευτικών που θα προκύψουν κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
 Σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, θα διοριστούν 40 εκπαιδευτικοί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (5 δάσκαλοι και 35 νηπιαγωγοί) και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση 185, οι μισοί εκ των οποίων είναι φιλόλογοι, αν και το υπουργείο Παιδείας είχε ζητήσει τον διορισμό 1.068, αίτημα το οποίο δεν ενέκρινε το υπουργείο Οικονομικών. Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, φέτος θα σημειωθεί η χειρότερη αναλογία... αποχωρήσεων - προσλήψεων εκπαιδευτικών των τελευταίων χρόνων.
Εκτός από τους μόνιμους διορισμούς, το προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν και οι προσλήψεις 12.500 αναπληρωτών για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αριθμός που σε καμία περίπτωση δεν είναι ικανός να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες της εκπαίδευσης. Το υπουργείο έχει εξαγγείλει πως σχεδιάζει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των ελλείψεων και με επιμήκυνση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών κατά τουλάχιστον μία ώρα. Στο ενδεχόμενο αυτό οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν, τονίζοντας πως το πραγματικό ωράριο εργασίας τους είναι κατά πολύ ευρύτερο από το ωράριο διδασκαλίας.
alfavita
  • Blogroll

  • Blog Archive