Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Η μετατροπή πλέον της παιδείας σε πάρτυ κερδοφορίας ιδιωτών ή/και πολυεθνικών είναι δεδομένη, κάτι για το οποίο έτσι κι αλλιώς μας προετοίμασε ήδη η μεταρρύθμιση που επιβλήθηκε στα ΑΕΙ.
Τα μέτρα που θα εφαρμοστούν ενάντια στην παιδεία αφορούν:
  • Μείωση του έκτακτου διδακτικού προσωπικού των ΑΕΙ και ΤΕΙ
  • Αύξηση των ωρών διδασκαλίας του μόνιμου προσωπικού καθώς και συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων και Ιδρυμάτων
  • Μείωση του αριθμού των αναπληρωτών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
  • Κατάργηση της υπερωριακής αποζημίωσης των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
  • Επιβολή διδάκτρων 200 ευρώ ανά έτος για όλους τους φοιτητές ΤΕΙ και 300 ευρώ ανά έτος για όλους τους φοιτητές ΑΕΙ
  • Δίδακτρα ύψους 500 ευρώ για φοιτητές σε μεταπτυχιακές σπουδές πρώτου επιπέδου, ανεξαρτήτως τμήματος – σχολής
 Αυτές είναι οι πρώτες...
  εκτιμήσεις σχετικά με το τι θα αντιμετωπίσουμε φέτος στην εκπαίδευση. Οι αλλαγές, -αν υπάρξουν- θα είναι σίγουρα προς το χειρότερο, δεδομένης και της μείωσης μισθών που θα υποστούν όλοι οι εργαζόμενοι στην εκπαίδευση δημόσια και ιδιωτική. Η μετατροπή πλέον της παιδείας σε πάρτυ κερδοφορίας ιδιωτών ή/και πολυεθνικών είναι δεδομένη, κάτι για το οποίο έτσι κι αλλιώς μας προετοίμασε ήδη η μεταρρύθμιση που επιβλήθηκε στα ΑΕΙ.

Στο μεταξύ, οι δάσκαλοι με ανακοινώσεις τους καταγγέλουν την απόφαση της κυβέρνησης για πρόσληψη μόλις 200 εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τη στιγμή που οι αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης αναμένεται να ξεπεράσουν τις 5.000.
Παράλληλα επισημαίνουν τον κίνδυνο να μην έχουν τα σχολεία τα απαραίτητα χρήματα για την κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών, ενώ ήδη δεν έχει πληρωθεί ακόμα από τον Απρίλη, η δεύτερη δόση για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων από τον Απρίλιο.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η ΔΟΕ, έχει κηρύξει ήδη την πρώτη απεργία αμέσως μετά την έναρξη των σχολείων στις 12 Σεπτέμβρη καλώντας τους δασκάλους να προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό των διευθύνσεων εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα.



ΠΗΓΗ
  • Blogroll

  • Blog Archive