Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Το νοσοκομείο Ρεθύμνου καρκινοβατεί

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Κυριακή, Αυγούστου 26, 2012
Οι νοσοκομειακοί γιατροί του Ρεθύμνου καλούν τους συναδέλφους τους σε πανελλαδική κινητοποίηση, σε μια οργανωμένη αντίδραση απέναντι στη συνεχή υποβάθμιση του κοινωνικού αγαθού της υγείας που τείνει να αναχθεί σε είδος… πολυτελείας.
 Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Γιατρών της πόλης δήλωσε την στήριξή της στις σημερινές κινητοποιήσεις των εργαζομένων του νοσοκομείου της πόλης που όπως τονίζεται το τελευταίο διάστημα υπολειτουργεί σε βάρος τόσο του υφιστάμενου προσωπικού όσο και των ασθενών.
Παρουσιάζοντας την δραματική κατάσταση που αυτή τη στιγμή επικρατεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα οι γιατροί, σύμφωνα με το prismanews.gr, σημειώνουν ότι οι υπηρεσίες του καλύπτονται χάρη στο φιλότιμο των εργαζομένων που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να το κρατήσουν σε λειτουργία.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται:...
«Το νοσοκομείο Ρεθύμνου καρκινοβατεί ενώ ισχυρίζεται πως υπάρχει, εδώ και πολλούς μήνες. Καταστρατηγώντας ανθρώπινα δικαιώματα, λεηλατώντας τους εργαζόμενους και κάθε έννοια αξιοπρέπειας στην εργασία και τη ζωή. Επιβάλλει εκβιαστικά απλήρωτη εργασία, απασχολεί εργαζόμενους με συνθήκες μαύρης ανασφάλιστης εργασίας, εξαναγκάζει σε υπέρβαση ωραρίου και απανωτές εξαντλητικές βάρδιες, προκειμένου όπως ισχυρίζεται να … κλείνει απλώς τρύπες. Αυτό είναι το ζητούμενο για την διοίκηση και όχι η ασφάλεια στην λειτουργία της νοσηλευτικής μονάδας.
Από την αρχή του νέου έτους έχουν φύγει από το πρόγραμμα εφημέρευσης πολλές ειδικότητες. Γαστρεντερολόγος, νευρολόγος, οφθαλμίατρος, ΩΡΛ δεν εφημερεύουν τις περισσότερες ημέρες. Πολλές ειδικότητες είναι σε εφημερία ετοιμότητας και ακόμη περισσότερες σε μικτή ενώ νοσηλεύονται ασθενείς και ενώ δεν υπάρχει ούτε ειδικευόμενος με φυσική παρουσία.
Οι ειδικευόμενοι εφημερεύουν παράνομα με τον ειδικό σε εφημερία ετοιμότητας.
Το ακτινολογικό δεν διαθέτει τεχνικό για όλες τις βάρδιες και μένει ο αξονικός εκτός λειτουργίας, εν μέσω περιόδου υψηλής επισκεψιμότητας και τροχαίων ατυχημάτων. Το μικροβιολογικό λειτουργεί οριακά με δύο γιατρούς σε σταθερή βάση. Το ουρολογικό τμήμα έχει κλείσει και τα υπόλοιπα τμήματα λειτουργούν με οριακές τις αντοχές του προσωπικού πού έχει απομείνει ενεργό.
Το νοσηλευτικό προσωπικό εργάζεται πέρα από τα όρια αντοχών του και απλήρωτο για τα νυχτέρια και τις αργίες. Οι ανασφάλιστοι ασθενείς καλούνται να πληρώνουν από τα άδεια και λεηλατημένα πορτοφόλια και σε αντίθετη περίπτωση κατακρατούνται παράνομα τα διαβατήρια και οι ταυτότητες τους.
Το νοσοκομείο μας πρωτοπόρο πάντα στην καινοτομία διέκοψε την εξυπηρέτηση των ασθενών του ΕΟΠΥΥ από το ακτινολογικό τις πρωινές ώρες λειτουργίας, λόγω έλλειψης προσωπικού ενώ συγχρόνως στέλνει προσωπικό με απόσπαση στα ΚΥ, αντί να ζητήσει προσλήψεις ή στήριξη από το νοσοκομείο Χανίων πού δήθεν θα ήταν συνεργαζόμενο.
Ο νέος οργανισμός αναμένεται τραγικά φτωχός σε σχέση με την υπάρχουσα λειτουργία. Οι πληροφορίες από το υπουργείο τον δείχνουν χωρίς πνευμονολογικό και νεφρολογικό τμήμα. Η Ένωση Ρεθύμνου καλεί σε πανελλαδική κινητοποίηση τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, ως πράξη υπεράσπισης των στόχων και των ιδανικών του δημόσιου συστήματος υγείας, της δεδουλευμένης εργασίας και κυρίως της ζωής των ανθρώπων αυτού του τόπου.»

πηγη
  • Blogroll

  • Blog Archive