Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΑΒΟΗΘΗΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Αυγούστου 31, 2012
Η διάλυση της Δημόσιας Υγείας ένα από τα τελευταία χαρτιά του συστήματος.
Η τρόικα και οι εγχώριες μαριονέτες γνώριζαν εξ αρχής ότι το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας δεν ήταν μία εφικτή λύση.

Άλλωστε, το μέλημα του διεθνούς κεφαλαίου δεν ήταν ποτέ η διάσωση της χώρας, αλλά η πλήρης και άνευ όρων υποταγή και εξάρτηση του λαού από τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Η βάση της αντιλαϊκής πολιτικής που ασκείται, περιλαμβάνει την αρπαγή των κοινωνικών αγαθών από τα χέρια του λαού. Η Δημόσια Υγεία, η Παιδεία, οι Μεταφορές, οι Δρόμοι, οι Φυσικοί Πόροι, η Ενέργεια, οι Ελεύθεροι Χώροι, δίδονται βορά στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο.
Ο έλεγχος αυτών των αγαθών από το διεθνές χρηματιστικό κεφάλαιο είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την επιβίωση του συστήματος της εκμετάλλευσης στην περίοδο της βαθύτατης κρίσης που διανύουμε.
Στην χώρα μας, το σχέδιο αυτό προχωρά με γοργούς ρυθμούς.
Μετά και την επίσημη παράδοση της διακυβέρνησης της χώρας στους διεθνείς τοκογλύφους και στις πολυεθνικές, το σχέδιο εκτελείται ανεμπόδιστα, χωρίς να τηρούνται ούτε καν τα προσχήματα της αστικής δημοκρατικότητας.

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω έχει διαγνώσει τρία χρόνια τώρα ότι μία από τις μεγάλες μάχες θα δοθεί στο μέτωπο των κοινωνικών αγαθών και γι’ αυτό παλεύει να οργανώσει τις λαϊκές δυνάμεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Μια κατεύθυνση αφενός με άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος (βλέπε Κοινωνικά Ιατρεία Αλληλεγγύης) και αφετέρου με αγώνα για συνολική άρση του αιτίου που οδηγεί στην διάλυση του κοινωνικού και δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ , δηλαδή πάλη για συνολικές κοινωνικές ανατροπές.
  • Blogroll

  • Blog Archive