Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Standard and Poor's:Υποβάθμισε την Κύπρο σε «ΒΒ» από «ΒΒ+»

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Πέμπτη, Αυγούστου 02, 2012

Στην υποβάθμιση της αξιολόγησης της Κύπρου κατά μία βαθμίδα, σε «ΒΒ» από «ΒΒ+», προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's, διατηρώντας αρνητικές τις προοπτικές του αξιόχρεους της χώρας.

Στην σχετική έκθεσή της η Standard & Poor's αναφέρει πως αναμένει η τρόικα να παράσχει στην Κύπρο ένα αξιόπιστο πρόγραμμα στήριξης για το ενδεχόμενο περαιτέρω απωλειών από τραπεζικά δάνεια και ότι η κυβέρνηση της Κύπρου θα διαπραγματευτεί ένα πακέτο χρηματοοικονομικής στήριξης για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού της συστήματος...

Ο οίκος εκτιμά πως η Κύπρος θα παραμείνει σε ευάλωτη δημοσιονομική θέση, καθώς το τραπεζικό της σύστημα δεν επέτυχε να αντεπεξέλθει χωρίς δημόσια στήριξη, κυρίως λόγω της υπέρ- έκθεσης στην Ελλάδα.

Η Standard & Poor's προβλέπει αύξηση του χρέους της Γενικής Κυβέρνησης στο 108% του ΑΕΠ το 2013, ενώ χωρίς να υπολογίζει τη χρηματοοικονομική στήριξη από ΕΕ και ΔΝΤ -ή από τρίτες χώρες- εκτιμά ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της Κύπρου θα μειωθεί στο 3,5% του ΑΕΠ μεταξύ του 2012 και 2014, από 6,3% του 2011.

Εκτιμά τέλος πως το ΑΕΠ της Κύπρου θα μειωθεί κατά 1,5% το 2012 και στην καλύτερη περίπτωση θα παραμείνει στάσιμο το 2013.
  • Blogroll

  • Blog Archive