Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

 Συντονισμένη αντίδραση στο νέο «τσουνάμι» ισοπεδωτικών μέτρων, που μεθοδεύουν Κυβέρνηση και Τρόϊκα, αποφάσισαν τα Σωματεία Εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ (ΜΕΤΡΟ- ΗΣΑΠ- ΤΡΑΜ) σε κοινή σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 11/9/2012.


Οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε σειρά κινητοποιήσεων, οι οποίες θα καθοριστούν από κοινή Γενική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13/9/2012, χωρίς εκείνες τις ώρες να πραγματοποιηθεί στάση εργασίας.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι σε ΗΣΑΠ, ΜΕΤΡΟ και ΤΡΑΜ προχώρησαν σε κοινές δράσεις ενάντια ... σε νέες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων, που σχεδιάζουν να επιβάλουν από την αρχή του νέου έτους, Κυβέρνηση και Τρόϊκα πλήττοντας με ένα ακόμα χαράτσι τους άνεργους, τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους.

Ήδη, έχουν αναρτηθεί πανό σε διάφορους σταθμούς και στάσεις και των τριών συγκοινωνιακών μέσων (η επισυναπτόμενη φωτογραφία είναι από τον σταθμό στο Μοναστηράκι) ενώ θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες διανομή ενημερωτικού έντυπου προς το επιβατικό κοινό, το οποίο σας στέλνουμε.

Οι εργαζόμενοι είναι αντίθετοι σε οποιαδήποτε αύξηση των τιμών των εισιτηρίων θεωρώντας αδιανόητο να πληρώσουν οι επιβάτες το κόστος των κυβερνητικών επιλογών της μείωσης του προσωπικού, των κλειστών εκδοτηρίων και των ανύπαρκτων ελέγχων για την πάταξη της εισιτηριοδιαφυγής.

Γι’ αυτό, εμείς οι εργαζόμενοι σε ΗΣΑΠ, ΜΕΤΡΟ και ΤΡΑΜ αγωνιζόμαστε να μην περάσουν οι νέες αυξήσεις στα εισιτήρια. Και διεκδικούμε:

- Μείωση του εισιτηρίου στο 1€, στα επίπεδα του 2009.

- Δωρεάν μετακίνηση για τους ανέργους, τους φοιτητές και τους χαμηλοσυνταξιούχους

Τέλος, καλούμε την ηγεσία της ΓΣΕΕ να πάρει ΤΩΡΑ αποφάσεις για την έναρξη δυναμικών κινητοποιήσεων ενάντια στα νέα αντιλαϊκά, ισοπεδωτικά μέτρα της κυβέρνησης, προχωρώντας στην προκήρυξη Γενικής Απεργίας με προοπτική κλιμάκωσης λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα για την πολιτική και οργανωτική προετοιμασία της.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ
  • Blogroll

  • Blog Archive