Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ: ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 21, 2012
ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ. ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΑ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. ΑΦΗΝΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΛΑΟΥ ΧΩΡΙΣ ΚΟΝΤΙΝΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΥΗΝ ΥΓΕΙΑ. ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ! ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΝΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ! 
ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ. 

ΟΛΟΙ ΣΕ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ 7ου ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑ. 

ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ- ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΚΤΑ!

Διαβάστε τις σχετικες ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας απο τα καθεστωτικά ΜΜΕ:..

Συγχώνευση τμημάτων 5 νοσοκομείων του ΕΣΥ.
Τη συγχώνευση και κοινή λειτουργία τμημάτων σε νοσοκομεία της ΒΔ Αττικής με στόχο την άμεση πρόσβαση των ασθενών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Υγείας.
Πιο συγκεκριμένα, οι κλινικές από το 1ο και το 7ο πρώην θεραπευτήρια του ΙΚΑ εντάσσονται στο Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο, το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι 'Αγιοι Ανάργυροι» και το Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας.
Με τις παραπάνω λειτουργικές συγχωνεύσεις το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι επιτυγχάνεται εξοικονόμηση πόρων 3,132 εκατ. ευρώ ετησίως.
 Επίσης, σύμφωνα με το υπουργείο, ολοκληρώνεται η ..ανάπτυξη του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς, το οποίο εντάσσεται στο πρόγραμμα των εφημεριών της Αττικής, αλληλοσυμπληρώνεται η λειτουργία μιας ενιαίας ομάδας νοσοκομείων στον βορειοδυτικό άξονα της Αττικής και τέλος αξιοποιείται πλήρως ο διαθέσιμος βιοϊατρικός και υλικοτεχνικός εξοπλισμός.
 «Το υπουργείο Υγείας εφαρμόζοντας πιστά τη δέσμευσή του για αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων και εξασφάλιση της απρόσκοπτης παροχής ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους πολίτες, προχωρεί στην αναβάθμιση νοσοκομειακών μονάδων καίριας σημασίας. Η άνετη και άμεση πρόσβαση των ασθενών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας αποτελεί απαρέγκλιτη προτεραιότητα του υπουργείου, ενώ ιδιαίτερη μέριμνα δίνεται στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, οι οποίες άλλωστε καταφεύγουν κατά κόρον στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Σημειώνεται ότι οι συγχωνεύσεις αυτές εντάσσονται στο γενικότερο πρόγραμμα για περιορισμό κλινικών και τμημάτων στο ΕΣΥ. Μέχρι το τέλος του χρόνου, όπως έχει προαναγγείλει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, θα λειτουργούν 661 λιγότερα τμήματα. Οι αντιδράσεις των εργαζομένων αναμένεται να είναι έντονες. Ήδη το σωματείο των εργαζομένων στο 7ο θεραπευτήριο έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο για σήμερα στις 7 το απόγευμα. Ο υπουργός Υγείας εξερχόμενος από τη Βουλή δήλωσε ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση εργαζομένων από τα δύο θεραπευτήρια του ΙΚΑ που εντάσσονται στα νοσοκομεία της ΒΔ Αττικής. «Ουδείς απολύεται, ουδείς χάνει τη δουλειά του. Καλούνται το επιστημονικό, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και το διοικητικό να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους χάριν των πολιτών, εκεί όπου το καθήκον τούς ορίζει», σημείωσε. express.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive