Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Πάτρα: η αστυνομία συλλαμβάνει ύστερα από υπόδειξη της Χρυσής Αυγής
Νέλλυ Ψαρρού, 14.10.12

Τέσσερις συλληφθέντες στην Πάτρα επειδή αντέδρασαν σε επίθεση φασιστών.
Περνούν από ανακριτή αύριο, Δευτέρα 15 Οκτωβρίου, στις 8:30πμ.


Τα ξημερώματα της Πέμπτης 11 Οκτωβρίου οργανωμένη ομάδα 20 μελών της Χρυσής Αυγής, συγκεντρώνεται στην πλατεία Ψηλά Αλώνια στην Πάτρα, απέναντι από ψητοπωλείο, ιδιοκτησίας επίσης μέλους της Χρυσής Αυγής. 
Η συγκεκριμένη ομάδα, εξοπλισμένη με κράνη, πτυσσόμενα γκλοπ, αλυσίδες και πέτρες, κατευθύνεται με επιθετικές διαθέσεις προς την κατάληψη Μαραγκοπούλειο που βρίσκεται ένα δρόμο πιο κάτω. Οι προθέσεις τους γίνονται αντιληπτές από 50μελή ομάδα αντιφασιστών που τους... απωθεί ύστερα από συμπλοκή. Κι εκεί που όλα έχουν τελειώσει, με τους φασίστες να έχουν φάει ξύλο και να έχουν διαλυθεί, μετά από δυόμιση ώρες, σε διαφορετικά σημεία της πόλης και άσχετα από τα γεγονότα, προσάγονται 9 άτομα! Μετά από πολλές ώρες κράτησης στο κτήριο της ασφάλειας, οι 5 αφήνονται ελεύθεροι ενώ οι υπόλοιποι 4 συλλαμβάνονται και τους απαγγέλλονται κατηγορίες. Η διαδικασία αναγνώρισης των 4 συλληφθέντων ήταν στημένη και παράτυπη: δεν προηγήθηκε περιγραφή των υπόπτων αλλά οι 9 προσαχθέντες τοποθετήθηκαν στον τοίχο ώστε από αυτούς να επιλεχθούν οι κατηγορούμενοι. Η διαδικασία αυτή επίσης δεν μας αφήνει καμία αμφιβολία για το τι συνέβη στο ενδιάμεσο: οι δαρμένοι φασίστες πήγαν στην αστυνομία, με την οποία διατηρούν ιδιαιτέρως φιλικές, συντροφικές θα λέγαμε, σχέσεις και η Ελληνική Αστυνομία βγήκε στην πόλη για να «δέσει» όσους έδειραν τους δικούς της. Οι οποίοι δικοί τους αναγνώρισαν όσους ήθελαν και με τη μαρτυρία τους και μόνο επήλθε το κατηγορητήριο: οι τέσσερις κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαθμό κακουργήματος, αλλά και για κάποια πλημμελήματα όπως οπλοφορία, οπλοχρησία, διακεκριμένες φθορές, συνάθροιση με σκοπό τη βία και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Ένας από τους συλληφθέντες είναι ανήλικος, 17 χρονών. Το πόδι του αιμορραγούσε: τον κράτησαν για δυο μέρες έτσι και μετά τον πήγαν στο νοσοκομείο
– χάλασε πολύ χαρτί να μαζεύει το αίμα αυτές τις δύο μέρες. Και οι τέσσερις είναι κλεισμένοι στα κρατητήρια για πέντε μέρες, μέχρι αύριο Δευτέρα 15 Οκτωβρίου, παρέα με τους ένστολους φασίστες που τους νουθετούν στη νέα τάξη πραγμάτων. Οι μη φασίστες ένστολοι προφανώς κάνουν τουμπεκί και παρακολουθούν τους «συναδέλφους» τους να βασανίζουν ανθρώπους, ανήλικους και μη. Όπως τουμπεκί έκανε τόσα χρόνια μια ολόκληρη κοινωνία στη βία και το ψέμα, και τώρα αφήνει αυτή τη βία και το ψέμα να γίνεται κανόνας. Στη χώρα μας ήδη γίνονται βασανιστήρια στα τμήματα, σε τέτοιο βαθμό που η βρετανική εφημερίδα Guardian να γράφει άρθρο για τα βασανιστήρια που κάνει η ελληνική αστυνομία συγκρίνοντάς τα με τις βιαιότητες των Αμερικανών στο Ιρακ! Οι χειρότεροι ανελίσσονται στην εξουσία για να αναβιώσουν στη χώρα μετεμφυλιακές καταστάσεις και μίσος – αυτό άλλωστε δηλώνουν οι ίδιοι. Και τα καλύτερα στοιχεία της κοινωνίας μας θα αρχίσουν να ζουν σιγά-σιγά στη φυλακή. Ή στην αυτοεξορία.

Αυτά που (αρχίζουν και) γίνονται σήμερα τα έχει περιγράψει ο Χρόνης Μίσσιος στο βιβλίο που τον έκανε γνωστό και τον καθιέρωσε: Καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς. Ο Μίσσιος, που ήταν 17 χρονών όταν πρωτοφυλακίστηκε και βασανίστηκε, επειδή πάλευε για την αλήθεια και την ελευθερία. Άντε, και όταν τελειώσει και αυτή η χούντα κάποιοι από εμάς ίσως γίνουν γνωστοί με κάποιο άλλο βιβλίο που θα περιγράφει τα βασανιστήρια, τη φρίκη, την ασυδοσία ενός στημένου συστήματος που κανείς δεν έβλεπε, και όσοι είδαν δεν στάθηκαν ικανοί να το σταματήσουν. Και η ζωή συνεχίζεται…

Θα ήθελα να κάνω έκκληση σε όλους να βοηθήσουν να μην προχωρήσει αυτή η σκευωρία ενάντια στους 4 συλληφθέντες της Πάτρας. Αυτοί οι τέσσερις είναι φίλοι μας, είναι τα παιδιά σας, είναι αυτοί που κάνουν το χρέος μιας κοινωνίας, το χρέος που αυτή η κοινωνία έχει ξεχάσει. Αλλά δεν είναι μόνο αυτοί: είναι πολλοί περισσότεροι και τα μέτωπα ανοιχτά παντού. Ξέρει το πολιτικό σύστημα ότι πρέπει να κάνει μια καθολική και μαζική επίθεση για να τα χάσουμε, για να μην φτάνουμε αριθμητικά να είμαστε όπου πρέπει, για να λιγοστεύουμε από τον φόβο. Και η λεηλασία της γης, του νερού, της ζωής και του μέλλοντός μας να συνεχίζεται. Όμως, υπάρχει μία λύση, ΕΝΑ ΜΕΤΩΠΟ που αποτελεί την απάντηση σε όλα αυτά τα χτυπήματα με μιας. Και αυτό δεν είναι άλλο από την
Απεργία διαρκείας. Την μοναδική φράση που δεν μπορείς να ξεστομίσεις στα ΜΜΕ χωρίς να πέσουν διαφημίσεις σε κλάσματα δευτερολέπτου. ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.


ΥΓ: την αρχική πληροφορία μετάδωσε το Indymedia. Εδώ την δημοσιεύω με πρόσθεση λεπτομερειών ύστερα από διασταύρωση των στοιχείων και πληροφοριών από οικείους των συλληφθέντων.
  • Blogroll

  • Blog Archive