Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής Θεσσαλονίκης (θυγατρική εταιρία της Φιλκεραμ & Τζονσον)  εδώ και ενάμιση χρόνο (από τον Μάιο του 2011) βρίσκονται απλήρωτοι και σε επίσχεση εργασίας. Η στάση της εργοδοσίας (Οικογένεια Φιλίππου), που είναι εκ των παλαιότερων και ισχυρότερων επιχειρηματιών της Βορείου Ελλάδος, με εξαιρετικά έντονη και κερδοφόρα δραστηριότητα όλα τα προηγούμενα χρόνια (610.000,00 Ευρώ καθαρά κέρδη για τη Βιο. Με. το 2009, έναντι -ΞΑΦΝΙΚΑ- 350.000,00 Ευρώ ζημία μέσα στο 2010) αποδεικνύει πως η κρίση αποτελεί ευκαιρία για τους επιχειρηματίες και έτσι ακριβώς την αξιοποιούν. Όμως οι εργάτες της Βιο.Με. απέναντι στην εργοδοτική κοροϊδία, δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια.
Οι εργάτες της  Βιομηχανικής Μεταλλευτικής αγωνίζονται  για να περάσει το εργοστάσιο από τα χέρια του κεφαλαίου στα χέρια των εργαζομένων! 
Αγωνίζονται να γίνει πράξη ότι... εμείς οι εργαζόμενοι μπορούμε χωρίς τα αφεντικά! 
Στο πλευρό τους οι εκατοντάδες εργαζόμενοι και άνεργοι, που στηρίζουν τον αγώνα του σωματείου της  Βιομηχανικής Μεταλλευτικής  πολιτικά, οικονομικά και ηθικά σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδας.  Μαζί τους συνδιοργανώνουμε το ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ που θα ξεκινήσει 12 Οκτωβρίου από τη Θεσσαλονίκη, με ενδιάμεσες στάσεις τη Λάρισα και το Βόλο στις 13 Οκτώβριου και θα καταλήξει την Κυριακή 14 και τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου στο πανελλαδικό μας ραντεβού με συναυλία και διαδήλωση στην Αθήνα.
Σε μια περίοδο όπου η επίθεση που δέχεται η πλειοψηφία της κοινωνίας, στο βωμό του κέρδους και της διάσωσης της "εθνικής οικονομίας" των τραπεζών και των βιομηχάνων, το παράδειγμα του αγώνα της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής, που δίνεται από ένα σωματείο που λειτουργεί με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες βάσης, συγκινεί και εμπνέει όλο και περισσότερους. Κι αυτό γιατί ο αγώνας των εργατών για την αυτοδιαχείριση του εργοστασίου, για τον πλήρη εργατικό έλεγχο των μέσων παραγωγής και διαβίωσης βρίσκει ολοένα και περισσότερους συμπαραστάτες σε μια συγκυρία που τα κλεισίματα των επιχειρήσεων και η μαζική ανεργία αποτελούν καθημερινή είδηση σε κάθε γωνιά της χώρας.

Αγωνιζόμαστε μαζί με τους εργαζόμενους της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής γιά:
Να περάσουν τα εργοστάσια στα χέρια των εργατών. Στην εποχή της κρίσης, των κλειστών επιχειρήσεων και της γιγάντωσης της ανεργίας, απαντάμε με κοινό αγώνα εργαζομένων και ανέργων για να περάσει όλη η παραγωγή στα χέρια της κοινωνικής πλειοψηφίας. Το παράδειγμα της αυτοδιαχείρισης στη Βιομηχανική Μεταλλευτική να ανοίξει τον δρόμο!
Να περάσει ο αγώνας στα δικά μας χέρια. Με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και σωματεία βάσης, όπως της ΒΙΟ.ΜΕ, να μιλήσουμε και να πράξουμε εμείς, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι όλης της χώρας, για τις ανάγκες μας. Να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας!

Να γίνει αυτός ο αγώνας, αγώνας όλων μας με πανελλαδική πανεργατική απεργία διαρκείας για να ανατρέψουμε τον κοινωνικό μεσαίωνα της φτώχειας και της εξαθλίωσης, που το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο χτίζουν γύρω από τις ζωές μας. Να ανοίξει ο δρόμος για να σαρώσουμε μνημόνια, τρόικες, κυβερνήσεις και αφεντικά.

Μία εβδομάδα πριν το ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΓΩΝΑ & ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗΣ κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης
και στήριξης του αγώνα των εργαζομένων της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής
ΝΕΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 3/10 19.00 ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • Blogroll

  • Blog Archive