Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΕΣ ΟΔΟΥΣ

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Τετάρτη, Οκτωβρίου 24, 2012
Γεια σας, 
 πριν μερικά χρόνια επί υπουργίας Σουφλιά τοποθετήθηκαν 400 κάμερες ταχύτητας σε εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους. Οι κάμερες αυτές είναι τοποθετημένες σε σημεία με γελοία όρια ταχύτητας της τάξης των 50, 60, 70 χιλιομέτρων την ώρα. Σε αυτά τα σημεία είναι αδύνατον κάποιος να πηγαίνει με αυτά τα όρια. Αυτές οι κάμερες έως σήμερα ήταν ανενεργές.
Επειδή κάνω πολύ συχνά τη διαδρομή Αθήνα-Τρίκαλα , από Λαμία μέχρι Τρίκαλα υπάρχουν τουλάχιστον 15 κάμερες. Τον τελευταίο καιρό έχω παρατηρήσει ότι υπάρχει μία κινητικότητα  σε αυτές τις κάμερες (κάποιες τις έχουν σκεπάσει με μαύρες σακούλες, άλλοι έχουν δει κάποια συνεργεία) και σε σημερινή επικοινωνία που είχα με έναν ξάδερφό μου, του είπε ένας αστυνομικός πως θα τις βάλουν σε λειτουργία!!.
Καταλαβαίνεται πως αν γίνει κάτι τέτοιο ΤΙ ΜΠΑΖΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΑΥΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!!! Με δεδομένο ότι παντού σε όλη την Ελλάδα έχουν τοποθετηθεί τέτοιες...  κάμερες και με υπέρβαση του ορίου ταχύτητας κατά 30 χιλ/ώρα το πρόστιμο είναι 700 ΕΥΡΩ!!! Αν κάποιος πηγαίνει ΜΙΑ ΦΟΡΑ Αθήνα-Τρίκαλα και υπερβεί το όριο ταχύτητας σε όλες τις κάμερες θα του έρθει πρόστιμο 10.500 ευρώ!!! Αν λάβουμε υπ΄όψιν ότι για να σταλεί η κλήση από τη στιγμή που  φωτογραφίζει η κάμερα μέχρι να  ειδοποιήσει η τροχαία για να την παραλάβει ο παραβάτης, μπορεί να κάνει και ένα χρόνο, καταλαβαίνετε πόσες εκατοντάδες ή και χιλιάδες φορές ένας ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΣ οδηγός μπορεί να φωτογραφηθεί και τα πρόστιμα μπορεί να μαζευτούν σε ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΣΑ!!!!
 
Αυτό που θέλω να σας ρωτήσω είναι αν έχει πέσει κάτι τέτοιο στην αντίληψη σας και αν ναι πως μπορούμε να οργανθούμε για να αντιδράσουμε καθώς το θέμα αυτό θα είναι χιλιάδες φορές πιο σοβαρό από ότι τα διόδια.
 
Ευχαριστώ
Δ.Κ.
  • Blogroll

  • Blog Archive