Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Χιλιάδες διαδηλωτές στην Τουρκία φωνάζουν “όχι στον πόλεμο!”

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Κυριακή, Οκτωβρίου 07, 2012
από filistina 
Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης μετά την απόφαση του  κοινοβουλίου της Τουρκίας να εγκρίνει στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον στόχων στη Συρία. Η απόφαση ακολούθησε τον θάνατο πέντε Τούρκων πολιτών από  βομβαρδισμό της Συρίας.

Περίπου 5.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, το βράδυ της Πέμπτης, σε μια αντιπολεμική...
  διαδήλωση, που μετατράπηκε σε διαδήλωση κατά της απόφασης του κυβερνώντος κόμματος AK  της Τουρκίας. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά του πολέμου,  και κρατούσαν αντικυβερνητικά πανό.
“Βιώνουμε  μια άσχημη πρόκληση για πόλεμο. Ο τουρκικός και ο συριακός λαός δεν είναι εχθροί, αλλά το κυβερνών Κόμμα  προσπαθεί να σύρει τη χώρα μας σε έναν πόλεμο με τη Συρία, σύμφωνα με τα συμφέροντα των ΗΠΑ”, δήλωσε ο διαδηλωτής Nevzat Evrim Onal.
To Tουρκικό σύνθημα “savasa hayir”, ήταν το κορυφαίο σύνθημα στο Twitter την Πέμπτη το πρωί.
Εν τω μεταξύ, στην Άγκυρα, αυτό που ξεκίνησε ως μια ειρηνική διαδήλωση μετατράπηκε σύντομα σε βίαιη, καθώς οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία που προσπάθησε να τους εμποδίσει να κινούνται γύρω από την πόλη.

  • Blogroll

  • Blog Archive